Vrijblijvend adviesgesprek
Contact opnemen
Pinterest Facebook Twitter Linkedin YouTube
Direct informatie? 0528 23 60 30
Of mail naar: info@desteven.nl
zoeken

Negativiteit en weerstanden binnen teams en organisaties

Negativiteit in team of organisatie

Negativiteit binnen teams en organisaties. De vraagbaak negativiteit en weerstanden binnen teams en organisaties is door ons ontwikkeld voor medewerkers en leidinggevenden. Tal van publicaties over weerstand, negativiteit, macht op de werkvloer.

Kosten van negativiteit

Helaas hebben organisaties de kosten van negativiteit en weerstanden vaak niet in beeld. Dat gebeurt pas wanneer het bijzonder uit de hand loopt (kosten worden geboekt op ziekteverzuim, advieskosten, ontslagvergoeding, transitievergoeding, outplacement). Wij pleiten voor een grootboekkaart met de naam 'negativiteit en weerstanden'. Veel bedrijven zouden schrikken.

Inzicht in weerstanden bij teams: voor leidinggevenden

Eigenlijk zou iedere leidinggevende inzicht moeten hebben in weerstanden binnen teams en organisaties. Niet zelden heeft het gedrag en de communicatie van de leiding een negatieve weerslag op het team of de organisatie. Toch wordt dit naar onze mening onderschat. Een tweede aspect is dat leidinggevenden vaak erg laat hulp inroepen van een externe coach. Weerstanden zijn op het moment dat wij worden ingeschakeld regelmatig in een dusdanig stadium dat trajecten op teamontwikkeling onnodig lang duren en veel spanningen bij teamleden oproepen.

Vraagbaak training en coaching

Bekijk andere artikelen uit de vraagbaak trainning en coaching.

Vraagbaak training en coaching

Leerdoelen voor teams

Voor teams hebben wij een aantal teamleerdoelen uitgewerkt. 

Leerdoelen voor het team.

Inzicht in directe en indirect weerstanden?

Wilt u meer inzicht in directe en indirecte weerstanden binnen teams en organisaties? De Steven is specialist in de training teamontwikkeling voor leidinggevenden en managers. Tevens kunt u bij ons terecht voor teamcoaching gericht op samenwerking, communicatie en teamontwikkeling.