Loading ...

Direct informatie? 0528 23 60 30

Of mail naar planning@desteven.nl

Kun je ziek worden van je werk?

Kun je ook ziek worden van of door je werk? Nou en of! Doodziek zelfs! Burn-out, overspannen of overwerkt.  Gedoe binnen teams, verstoorde onderlinge verhoudingen, spanningen, verziekte werksfeer, ongezonde relaties binnen teams. Maar ook slecht leiderschap, grensoverschrijdend gedrag, ongezonde organisatieculturen. Het draagt bij aan het onderwerp ziek worden door je werk.

Problemen binnen teams

Vaak wordt over teamontwikkeling nagedacht als er problemen zijn. Jammer! Te laat meestal. Begin met relatietherapie direct na de trouwdag. Begin met teamontwikkeling zodra het team is geïnstalleerd. Hieronder tref je een opsomming van problemen binnen teams:

Ziek worden van je werk: kan dat?

Teamcoaching

Een teamcoach kan het team helpen om spanningen bespreekbaar te maken onderling. Dat begint met een individueel gesprek vooraf. Daarna een analyse van wat er aan de hand is precies. En dan pas een plan van aanpak.

Teamcoaching

Slecht leiderschap

Slecht leiderschap leidt tot ziekte en verzuim op de werkvloer. Anders gezegd: leidinggevenden die matig of niet functioneren kunnen de verzuimcijfers doen stijgen terwijl goed functionerende leidinggevenden de verzuimcijfers doen dalen.  Lees verder:

Zieke organisatiecultuur

Een zieke of verziekte organisatiecultuur doet eveneens de verzuimcijfers stijgen. Vaak ligt er een verbinding naar slecht leiderschap.

Grensoverschrijdend gedrag

Ook grensoverschrijdend gedrag kan leiden tot ziekte en verzuim. Ik heb er tal van artikelen over geschreven.

Gezonde organisaties

Gezonde organisaties voorkomen verzuim door de inzetbaarheid te vergroten.

Gezonde organisaties en teams

Team- en organisatieontwikkeling

Bekijk onze interventies en trainingen voor teamontwikkeling en organisatieontwikkeling.

Team en organisatie

Auteur

Dit artikel is geschreven door Jan Stevens.

Jan Stevens


Jezelf kwijtraken en jezelf hervinden

Bestel dit e-book (PDF) via de webshop! Titel: Jezelf kwijtraken & jezelf hervinden.

Ebook jezelf kwijtraken

Meer informatie

Online training autonomie en persoonlijk leiderschap!

Online training autonomie

De online training Autonomie en Persoonlijk Leiderschap helpt jou bij jouw persoonlijke groei. De 8 modules bieden diepgaande inzichten en praktische tools. Het werkboek, met 22 opdrachten, bevordert zelfreflectie en bevraagt je behoeften, gevoelens, en keuzes. Jan Stevens, de trainer, presenteert de video's, waarin hij de essentie van autonomie en leiderschap belicht. Het e-book en de video's bieden een holistische benadering, van zelfreflectie tot effectieve communicatie. Deze training, inclusief praktische informatie en de mogelijkheid tot downloaden van het werkboek en e-book, is een must voor wie streeft naar persoonlijke ontwikkeling. Een investering in jezelf die de moeite waard is.

Meer informatie

Authentiek communiceren: dat kun je leren!

ebook communicatie

Je zendt wie je bent. Dat is authentiek communiceren. Dat betekent dat je communiceert zoals je van origine bent. Originaliteit dus en geen kopie of imitatie van anderen. Niet zoals de wereld om je heen verwacht dat het zou moeten. Maar gewoon: zoals jij bent!

Meer informatie

Onze nieuwsbrief

Ben jij leer- en nieuwsgierig? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!
Met jouw aanmelding ga je akkoord met onze privacyverklaring en het ontvangen van onze nieuwsbrief. Je kunt je natuurlijk op elk moment weer afmelden.

Telefonisch contact? Heb je vragen? Bel ons op 0528 23 60 30 en vraag naar Monique van Nuil.