Vrijblijvend adviesgesprek
Contact opnemen
Google+ Facebook Twitter Linkedin YouTube
Direct informatie? 0528 23 60 30
Of mail naar: info@desteven.nl
zoeken

Ziekmakende organisaties (teams of leidinggevenden)

Ziek worden van je werk: kan dat?

Kun je ook ziek worden van je werk? Nou en of? Doodziek zelfs! Burn-out, overspannen of overwerkt.  Gedoe binnen teams, verstoorde onderlinge verhoudingen, spanningen, verziekte werksfeer, ongezonde relaties binnen teams. Het draagt bij aan het onderwerp ziek worden door je werk.

Slecht leiderschap

Slecht leiderschap leidt tot ziekte en verzuim op de werkvloer. Anders gezegd: leidinggevenden die matig of niet functioneren kunnen de verzuimcijfers doen stijgen terwijl goed functionerende leidinggevenden de verzuimcijfers doen dalen.  Lees verder: slecht leiderschap

Zieke organisatiecultuur

Een zieke of verziekte organisatiecultuur doet eveneens de verzuimcijfers stijgen. Vaak ligt er een verbinding naar slecht leiderschap.

Teamcoaching

Een teamcoach kan het team helpen om spanningen bespreekbaar te maken onderling. Dat begint met een individueel gesprek vooraf. Daarna een analyse van wat er aan de hand is precies. En dan pas een plan van aanpak.

Teamcoaching

Problemen binnen teams

Vaak wordt over teamontwikkeling nagedacht als er problemen zijn. Jammer! Te laat meestal. Begin met relatietherapie tijdens de witte brood weken, direct na de trouwdag. Begin met teamontwikkeling zodra het team is geïnstalleerd.

Gezonde organisaties

Gezonde organisaties voorkomen verzuim door de inzetbaarheid te vergroten.

Gezonde organisaties en teams

Team- en organisatieontwikkeling

Bekijk onze interventies en trainingen voor teamontwikkeling en organisatieontwikkeling.

Team en organisatie

Auteur

Dit artikel is geschreven door Jan Stevens.

Coach Jan Stevens