Vrijblijvend adviesgesprek
Contact opnemen
Google+ Facebook Twitter Linkedin YouTube
Direct informatie? 0528 23 60 30
Of mail naar: info@desteven.nl
zoeken

Persoonlijke ontwikkeling: training en coaching

training cursus persoonlijke ontwikkeling en vaardigheden

Wij zijn gespecialiseerd in training en coaching in de meest brede zin rond het thema persoonlijke ontwikkeling. Wat is persoonlijke ontwikkeling? Dat heeft te maken met uw ontwikkeling, vorming, ontplooiing, groei en bloei zowel persoonlijk als in uw werk.

Waarover gaat het?

 • hoe u naar uzelf kijkt en of u zich bewust bent van uw kwaliteiten en persoonlijke valkuilen?
 • hoe u communiceert: wat is uw communicatiestijl (de kracht en de valkuil)?
 • hoe u met veranderingen omgaat
 • hoe u reageert op stressvolle situaties
 • hoe u met uw tijd omgaat
 • hoe u met conflicten omgaat
 • hoe u onderhandelt
 • hoe u balans vindt in uw werk, in privé en werk of in uw leven
 • hoe u sterker wordt qua persoonlijkheid
 • hoe u meer zelfregie ontwikkelt
 • hoe u adviseert als dat nodig mocht zijn
 • hoe assertief u bent
 • hoe u feedback geeft of hoe u feedback ontvangt
 • hoe u met kritiek omgaat
 • hoe u spreekt in groepen of hoe u presenteert
 • hoe u functioneert op uw werk en hoe u dat kunt verbeteren
 • hoe u met rouw en verlies omgaat
 • hoe vitaal u bent in mentale en fysieke zin
 • hoe u met uw energiebalans omgaat (burnout / bore-out)
 • hoe u met uw werk  omgaat en met uw carrière en loopbaan
 • hoe u veerkracht ontwikkelt in uw leven
 • hoe u met uw medemens omgaat (bijvoorbeeld in relaties)

Waarom zou u 35 trainingen volgen?

Waarom zou u meerdere trainingen volgen terwijl het in één keer kan?  De Steven levert namelijk maatwerktraining. Dat geldt zowel individueel als voor teams. De Steven zet uw persoonlijke leerdoelen centraal en op basis hiervan maken wij een combinatietraject op uw leerbehoefte toegesneden. Eenmaal investeren en een hoger resultaat! We hebben meer dan 100 persoonlijke leerdoelen voor uit uitgewerkt. Om u te helpen de doelstellingen te bepalen voor uw training of coachingstraject. Staat die van u er niet tussen? Geen probleem! Wilt u zich persoonlijk door ontwikkelen? Aarzel niet langer maar schrijf u meteen in voor de training! Natuurlijk hebt u  nog tal van vragen over de aanpak en prijs. Wanneer u contact met ons opneemt, zetten wij u alle mogelijkheden, voorwaarden (en de prijs) op rij!

Persoonlijke leerdoelen

Assertiviteitstraining

Wilt u assertiever worden, zelfverzekerder overkomen? Wilt u krachtiger overkomen? Voorkomen dat u zich laat ondersneeuwen door andere mensen? Vindt u het belangrijk om te leren begrenzen en 'NEE' te zeggen wanneer u beslist iets niet wilt? De Steven heeft jarenlange ervaring met het verzorgen van de training assertiviteit. Wij halen hoge scores met de training. We hebben tal van  leerdoelen uitgewerkt voor de training assertiviteit. Bekijk: leerdoelen assertiviteitstraining.

Training Assertiviteit

Training effectieve communicatie

Ieder mens kan zich verbeteren wanneer het over persoonlijke communicatie en gesprekstechnieken gaat. Maar wat wilt u bereiken of wat zijn uw leerdoelen? Bent u te direct in de communicatie of juist niet duidelijk genoeg? Komt u soms moeilijk tot de kern? Of wilt u leren om beter te luisteren of de juiste vragen te stellen? Het kan allemaal.  Bekijk leerdoelen training communicatie en gesprekstechnieken.

Training Communicatie en gesprekstechnieken

Training conflicthantering

Conflicten worden door veel mensen ervaren als vervelend, onhandig en ongemakkelijk. De één gaat daarom een conflict vermijden of sussen. De ander gaat juist de strijd aan zonder dat het iets zinnigs oplevert. Effectief met conflicten leren omgaan kan wel degelijk iets toevoegen aan uw ontwikkeling: zowel privé als zakelijk. Wat zijn uw leerdoelen wanneer het over conflicthantering gaat? Bekijk: leerdoelen training conflicthantering.

Conflicthantering

Persoonlijk leiderschap

Persoonlijk leiderschap: training en coaching gericht op het ontwikkelen van zelfredzaamheid, zelfsturing. Leidinggeven aan jezelf. Daar gaat het om!

Training persoonlijk leiderschap

Autonomie

Autonomie: een belangrijk basis voor ons als trainers/coaches bij persoonlijke ontwikkeling. Een autonomievraagstuk is in 95% van de situaties de basis voor alle trainingen die wij uitvoeren.

Training autonomie

Empowerment

Empowerment: Wilt u in uw kracht komen, uw kracht kennen en benutten en het beste uit uzelf halen of uzelf in staat stellen om door te ontwikkelen?

Training empowerment

Training feedback geven en ontvangen

Op de juiste wijze feedback geven is best moeilijk. Vaak ontaardt het in kritiek of in een advies waar niemand op zit te wachten. Veel mensen vinden het nog moeilijker om feedback te ontvangen. Soms ervaart men dit als kritiek of juist een persoonlijke aanval. Door de training feedbackvaardigheden kunt u zich ontwikkelen in het geven en ontvangen van feedback. Wilt u inzicht in mogelijke leerdoelen voor de training feedbackvaardigheden?

Training feedbackvaardigheden

Training omgaan met veranderingen

Ieder mensenleven zit vol veranderingen. Zowel positieve als negatieve veranderingen. Omgaan met positieve veranderingen is doorgaans geen probleem. Zelfs niet al wint u de postcodeloterij. Maar omgaan met negatieve veranderingen is best moeilijk. Een maatwerktraining gericht op het omgaan met negatieve veranderingen kan u daarbij van dienst zijn. Voor organisaties: omgaan met organisatieveranderingen. Bekijk de leerdoelen voor de training omgaan met veranderingen.

Training omgaan met veranderingen

Training Persoonlijke Effectiviteit

Persoonlijk effectiever worden is een heel groot containerbegrip. Waar gaat het in feite om? Dat u leert uw kwaliteiten te benutten en uw valkuilen leert vermijden. Dat vraagt inzicht en bewustwording. Wat zijn mijn kernkwaliteiten, wat zijn mijn valkuilen, hoe ontstaan mijn valkuilen en hoe vermijd ik deze? Voor de training Persoonlijke effectiviteit hebben we meer dan 45 leerdoelen uitgewerkt. Bekijk: leerdoelen training persoonlijke effectiviteit.

Training Persoonlijke effectiviteit

Individuele coaching gericht op persoonlijke ontwikkeling

Alle trainingen die u vindt op deze pagina kunnen wij uitvoeren als individueel coachingstraject. Dat is de meest effectieve vorm omdat uw situatie aan de orde komt. Bovendien kunt u leerdoelen combineren tot één training. Bekijk het overzicht van alle persoonlijke leerdoelen.

Individuele coaching

Groepstraining

Meerdere collega's die een bepaalde training willen volgen? Graag combineren wij onderwerpen en leerdoelen tot een training die aansluit bij uw wensen! Wij verzorgen groepstrajecten in geheel Nederland.

Persoonlijke vaardigheden incompany

Training timemanagement

Effectiever leren werken? Wilt u uw tijd effectief indelen? Orde en structuur aanbrengen? Loopt het werk u zo af en toe over de schoenen en bent u het overzicht soms kwijt? Dan past een training timemanagement die aansluit bij uw persoon en situatie het beste. Bekijk leerdoelen voor de training timemanagement.

Training timemanagement

Coaching gericht op stressreductie

Hebt u het gevoel dat u overspoeld wordt door stress? Voelt u spanning? Of voelt u zich oververmoeid door werkdruk? Wilt u een overzicht van de leerdoelen gericht op stressreductie?

Individuele coaching gericht op burn-out, stress en spanningen

Onderhandelen

Zit u regelmatig in een onderhandelingspositie? En wilt u uw stijl van onderhalen beter leren kennen? Wilt u uw onderhandelingstechnieken verbeteren? Dat kan door middel van de training onderhandelen. In feite geschikt voor iedereen want onderhandelen doet iedereen elke dag (bewust of onbewust). Bekijk de leerdoelen voor de training onderhandelen.

Training onderhandelen

Coaching bij het verbetertraject

Vindt uw werkgever of leidinggevende dat u onvoldoende functioneert? Dat is een heel vervelende situatie. Toch is het zaak om positief te blijven en te werken aan uw persoonlijke ontwikkeling.

Meestal begint dat met het schrijven van een verbeterplan, waarna een verbetertraject gestart kan worden. Een verbeterplan schrijven is niet altijd even gemakkelijk. We hebben een aantal handvatten voor u ontwikkeld. Bekijk onze tips voor het schrijven van een verbeterplan.

Coaching bij het verbetertraject

Soft skills

Soft skills vragen aandacht in deze tijd waarin we niet meer kunnen volstaan met een vakgerichte cursus of opleiding. Daarbij kunt u denken aan emotionele en persoonlijke ontwikkeling maar ook aan training of coaching gericht op:

 • Sociale of relationele vaardigheden: communicatieve, conflictvaardigheid of assertiviteitsvaardigheden
 • Samenwerken en teamwork
 • Zelfreflectie en zelfinzicht: ontwikkelbereidheid en veranderbereidheid

Training soft skills

Salestraining en verkooptraining

Speciaal voor medewerkers in sales- en verkoopfunctie hebben wij sales- en verkooptrainingen ontwikkeld. Een combinatie van persoonlijke ontwikkeling van de verkoper of accountmanager maar dan gericht op sales. Leerdoelen voor de salestraining hebben we uitgewerkt.

Sales- en verkooptraining

Presenteren / Spreken in het openbaar

Moet u regelmatig een presentatie geven? Uw bedrijf vertegenwoordigen? Een aanbesteding waar u een kans krijgt om een order binnen te halen? Of moet u soms een toespraak houden, een vergadering voorzitten? Bekijk de leerdoelen voor de training presenteren en spreken in het openbaar.

Presenteren en spreken in het openbaar

Rouw- en verliesverwerking

Coaching gericht op rouw- en verliesverwerking is geschikt voor iedereen die met rouw en verlies in zijn leven te maken krijgt. Dat kan ontstaan door overlijden maar ook door het wegvallen van een baan, vermindering van mogelijkheden door ziekte.  Bekijk de leerdoelen bij rouw- en verliesverwerking.

Rouwcoaching

Coaching voor HSP-ers (hooggevoelig)

Bent u hooggevoelig? Of denkt u dat u hooggevoelig bent en wilt u er meer vanaf weten? Bij De Steven kunt u terecht voor coaching gericht op hooggevoeligheid. Bekijk onze leerdoelen voor HSP-ers.

Coaching HSP-ers

Jongeren coaching

Sinds kort beschikt de Steven over een eigen jongerencoach. Persoonlijke ontwikkeling van jongeren vinden wij belangrijk.

Jongeren coaching

Coaching voor hoogbegaafden

Bent u hoogbegaafd of merkt u dat u kenmerken hebt van hoogbegaafdheid? De Steven coacht hoogbegaafde personen op emotionele en sociale vraagstukken.

Coaching hoogbegaafden

Adviesvaardigheden

De training adviesvaardigheden gaat over vaardiger en zekerder adviseren! Wat is uw adviesrol? Wat is uw natuurlijk adviesstijl? Voor interne en externe adviseurs!

Training adviesvaardigheden

Aanvullende informatie

Webinars over dit onderwerp

Wil je meer weten over dit onderwerp? Kijk dan naar de webinars die je meestal gratis kunt terugkijken.

Webinars bekijken

 

 

Jouw leerdoelen staat centraal!

Wij combineren meerdere leerdoelen tot één training. Het voorkomt dat je 25 trainingen moet volgen en het bespaart je dus gewoon tijd en geld. Bovendien is het rendement van de training veel hoger omdat de training op jouw is afgestemd. Moeten we je helpen bij het formuleren van leerdoelen? Bel dan met onze trainingsadviseur.

 

Ebooks aanschaffen?

Tegen een kleine vergoeding kun je e-books aanschaffen via onze webshop. Heb je ze al bekeken?

Ebooks bekijken?