Loading ...

Direct informatie? 0528 23 60 30

Of mail naar planning@desteven.nl

Leiderschapsontwikkeling: training en coaching

Leiderschapsontwikkeling. De Steven verzorgt training en coaching voor leidinggevenden of managers uit zowel het hoger kader als middenkader. Wij leveren maatwerktrainingen! Je kunt ze volgen op onze locaties te Hoogeveen of Amersfoort. Wij kunnen ze ook incompany verzorgen op jouw bedrijf. We voeren trainingen uit in groepen maar ook door individuele coaching.

Leiderschapsontwikkeling

Welke trainingen verzorgen wij?

 • Persoonlijke ontwikkeling van de leidinggevende
 • Functioneren en beoordelen
 • Basisvaardigheden voor de leidinggevende
 • Coachend leidinggeven
 • Delegeren en loslaten
 • Ontwikkel je leiderschapskwaliteiten
 • Motiveren en aansturen
 • Resultaatgericht leidinggeven
 • Situationeel leidinggeven
 • Teamontwikkeling
 • Verandermanagement
 • Praktisch leidinggeven
 • Verzuim en inzetbaarheid
 • Duurzame inzetbaarheid
 • Persoonlijk ontwikkeltraject
 • Leiderschapprogramma's voor MT of voor alle leidinggevenden
 • Coaching directie en ondernemers

Samen maken wij de training!

Samen met jou geven wij vorm aan de training of het coachingstraject. Jouw leerdoelen staan centraal! Jouw leerbehoefte is leidend voor wat wij samenstellen. Hoe dat in zijn werk gaat? Bel of mail ons! Je kunt jouw vraag ook per email stellen via ons contactformulier.

Contact

Leiderschap begint met persoonlijke ontwikkeling leidinggevende

Leiderschap gaat heel vaak niet over vaardigheden maar veel vaker over eigenaardigheden en valkuilen van leidinggevenden. Bij ons kun je jouw persoonlijke ontwikkelpunten combineren tijdens de leiderschapstraining. De Steven is specialist in persoonlijke ontwikkeling. Bekijk al onze trainingen gericht op persoonlijke ontwikkeling.

Persoonlijke ontwikkeling van de leidinggevende

Leiderschapsontwikkeling begint met persoonlijk leiderschap. Dus met de persoonlijke ontwikkeling van de leidinggevende:

 • Hoe je communiceert als leidinggevende
 • Hoe je met conflicten omgaat
 • Hoe je leiding geeft aan het werkoverleg
 • Hoe jij je als persoonlijkheid ontwikkelt
 • Hoe je meer zelfregie ontwikkelt
 • Hoe assertief je bent (assertief leidinggeven)
 • Hoe je feedback geeft en ontvangt
 • Hoe je kritiek geeft en ontvangt
 • Hoe jij jezelf presenteert
 • Hoe je spreekt voor groepen
 • Hoe je functioneert op jouw werk en hoe je dat kunt verbeteren
 • Hoe je veerkracht ontwikkelt in jouw leven

Persoonlijke ontwikkeling van de leidinggevende

Waarom zou je 35 trainingen volgen?

Waarom zou je meerdere trainingen volgen terwijl wij voor jou één maatwerktraject kunnen samenstellen? Een compacte training waarbij jouw leerdoelen centraal staan. Daardoor hebben onze trainingen een hoog rendement. Jouw situatie en jouw persoonlijkheid krijgen volop aandacht. Je belandt niet in algemene verhalen! Dat geldt zowel voor individuele training als voor teamtrainingen. Eenmaal investeren en toch een hoger resultaat bereiken!

We hebben ondertussen honderden persoonlijke leerdoelen voor jou uitgewerkt. Zodat je al doelgericht aan de start verschijnt. Staat jouw leerdoel er niet tussen? Geen probleem! Wil jij je ontwikkelen als leidinggevende? Aarzel niet maar neem meteen contact op! Natuurlijk heb je nog tal van vragen over aanpak en prijs. Wanneer je contact met ons opneemt, zetten wij alle mogelijkheden, voorwaarden en de prijs op rij!  Wil je inzicht in mogelijke leerdoelen voor de training van leidinggevenden?

Leerdoelen voor leidinggevenden en managers

Functioneren en beoordelen

De training functioneren en beoordelen is een belangrijke training voor leidinggevenden, managers, directeuren in het hoger management. Daar staat of valt immers alles mee in jouw bedrijf? Vragen als: wat is goed functioneren en hoe beoordeel je dat? Maar ook: hoe stimuleer jij goed functioneren als leidinggevende? De training is ook geschikt voor het middel-management. Sterker nog: we adviseren iedere leidinggevende om deze training te volgen.

Functioneren en beoordelen

Bekijk ook de verkorte versies van de volgende trainingen:

Individuele coaching

Coaching van leidinggevenden, managers en directies voeren wij voornamelijk uit op onze locaties te Hoogeveen en Amersfoort. Wil je een coachingstraject uitgevoerd hebben op jouw eigen locatie? Neem gerust contact met ons op!

Individuele coaching

Groepstrainingen in heel Nederland!

Meerdere collega's die een bepaalde training leidinggeven willen volgen? Graag combineren wij onderwerpen en leerdoelen tot een training die aansluit bij jouw wensen! Wij verzorgen groepstrajecten in geheel Nederland.

Management training incompany

Basisvaardigheden leidinggeven

De training basisvaardigheden leidinggeven is geschikt voor jou wanneer je nog redelijk onervaren bent als leidinggevende of manager. Of wanneer je doorgegroeid bent vanaf de werkvloer naar een leidinggevende functie.

Basisvaardigheden leidinggeven

Coachend leidinggeven

De training coachend leiderschap helpt je om een coachende stijl van leidinggeven te ontwikkelen. Minder directief en sturend maar met als doel om taakvolwassenheid te bevorderen op de werkvloer.

Coachend leidinggeven

Delegeren en loslaten

De training of cursus delegeren is gewoon een must wanneer je goed wilt leren delegeren, je medewerkers vertrouwen wilt geven en zelf wilt leren loslaten. Geschikt voor leidinggevenden in alle segmenten.

Delegeren en loslaten

Ontwikkel jouw leiderschapskwaliteiten

Weet je ook over welke leiderschapskwaliteiten jij beschikt? We verdelen ze in een aantal categorieën:

 • Jouw drijfveren: hoe krijgen we jou in beweging?
 • Hoe je op situaties reageert
 • Hoe je met mensen omgaat
 • Hoe je denkt en voelt
 • Hoe je communiceert
 • Hoe je anderen in beweging zet

Wanneer je jouw leiderschapskwaliteiten kent, kun je ze bewust inzetten. En bovendien leer je om jouw valkuilen te vermijden. Dat is effectief leiderschap!

Leiderschapskwaliteiten

Motiveren en aansturen

De training motiveren en aansturen van medewerkers is geschikt voor leidinggevenden in het hoger en middenkader. Hoe motiveer je jouw medewerkers? En hoe demotiveer je ze? Jouw rol daarin als leidinggevende?

Motiveren en aansturen

Resultaatgericht leidinggeven

De training resultaatgericht leidinggeven helpt je om jouw bedrijfsdoelen te realiseren met jouw medewerkers, afdeling of team. Hoe stuur je het zo aan dat organisatiedoelen gehaald worden? Meer info?

Resultaatgericht leidinggeven

Situationeel leidinggeven

In de ene situatie is een andere leiderschapsstijl nodig dan in de andere. Wat is jouw natuurlijke leiderschapsstijl en hoe ontwikkel je andere leiderschapsstijlen? Wanneer zet je welke stijl in? Ken je ze?

Situationeel leidinggeven

Contact met De Steven training & coaching

Adviesgesprek?

Heb je vragen? Leg gerust jouw verhaal aan ons voor. Wij kunnen je al snel een training aanbieden waar jouw wensen in verwerkt zijn. In eerste instantie kun je bellen met ons bedrijfsbureau. Maar het is ook mogelijk om een vrijblijvend adviesgesprek met onze trainers / coaches te plannen. Dat kan op onze locaties te Hoogeveen of Amersfoort maar natuurlijk ook online.

Contact

Teamontwikkeling

De training teamontwikkeling en samenwerken gaat o.a. over jouw bijdrage als leidinggevende aan de ontwikkeling van jouw team. Hoe bevorder je het WIJ-gevoel en draag je bij aan gezamenlijkheid?

Teamontwikkeling en samenwerken

Verandermanagement

De training leidinggeven aan veranderingen gaat over verandermanagement zoals de fasen bij veranderingsprocessen, omgaan met weerstanden, medewerkers ondersteunen bij veranderingen in jouw bedrijf.

Leidinggeven aan veranderingen

Praktisch leidinggeven

De training praktisch leidinggeven of middel-management is geschikt voor het middenkader. We kunnen het op maat samenstellen voor jouw organisatie. Zowel in de groep als individueel te volgen.

Training praktisch leidinggeven

Waarom wil je een persoonlijk ontwikkeltraject volgen?

Wil je een persoonlijk ontwikkeltraject volgen? Wil je je persoonlijk verder ontwikkelen? Dan is een individueel maatwerktraject op zijn plek. Waarom? Omdat je al jouw leerdoelen combineert tot één training die op jou is gericht.

Bij een persoonlijk ontwikkeltraject staan jouw leerbehoeften altijd centraal.

 • Ontwikkeling van wat je kunt: vaardigheden zoals communicatie, conflicthantering, assertiviteit, timemanagement etc.
 • Ontwikkeling van wat je wilt: inzicht in jouw drijfveren, behoeften, de vier wilsbronnen, jouw motivatie etc.
 • Ontwikkeling van wie je bent: jouw talenten, kwaliteiten, overtuigingen, waarden en normen
 • En natuurlijk de afstemming tussen: wat je kunt, wat je wilt en wie je bent.

Persoonlijk Ontwikkeltraject

Verzuim en inzetbaarheid

Een training voor alle leidinggevenden (elk niveau) over het voeren van verzuimgesprekken, bewustwording rond de beïnvloedbaarheid van verzuim, toekennen van verzuimverlof, soorten verzuim etc.

Verzuim en inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid

De training duurzame inzetbaarheid voor leidinggevenden helpt je om binnen jouw organisatie handen en voeten te geven aan duurzame inzetbaarheid. Ook ontwikkelden wij visie op duurzame inzetbaarheid!

Duurzame inzetbaarheid

Leiderschapsprogramma's

Leiderschapsprogramma’s verzorgen wij op maat bijvoorbeeld gericht op modern, dienend, inspirerend, verbindend of faciliterend leiderschap. Wil je jouw managementteam trainen en positief leiderschap ontwikkelen binnen jouw organisatie?

Of wil je een Management Development voor alle leidinggevenden of MT-leden opstarten? Op pas en maat gesneden voor zowel het hoger kader als het middenkader.

Ontwikkel nieuw leiderschap!

Hierarchisch leiderschap

Coaching directie en ondernemers

De Steven biedt coaching voor directie en ondernemers zowel in trajecten gericht op leiderschap maar ook coaching en begeleiding bij organisatieontwikkeling, visieontwikkeling en teamontwikkeling.

Coaching directie en ondernemers

Leiderschapstest

Wil je inzicht in onze testen voor leidinggevenden en managers? Leiderschapsstijlen, leiderschapskwaliteiten  en leiderschapsvaardigheden? Bekijk het overzicht.

Leiderschapstest

Competentieontwikkeling

Competenties ontwikkelen voor leidinggevenden en managers door zeer gerichte training of coaching? Bekijk de mogelijkheden!

Competentieontwikkeling leidinggevenden

Contact met De Steven

Aanvullende informatie

 • Voor trainingen of coaching gericht op leiderschapsontwikkeling hebben wij tal van leerdoelen voor leidinggevenden uitgewerkt.
 • Bekijk ons overzicht van alle trainingen die wij verzorgen:

Overzicht alle trainingen

Drenthe en Utrecht: trainingslocatie

De Steven heeft een tweetal trainingslocaties namelijk: Drenthe: Hoogeveen en Utrecht: Amersfoort.

Geheel Nederland

Incompany trainingen voeren we uit in geheel Nederland: Brabant, Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht, Zuid-Holland, Zeeland.

Online coaching

Wij verzorgen ook online training & coaching via skype, zoom of teams. Ook wanneer je verder weg woont kan dit een aantrekkelijke optie zijn. Klanten van ons komen ook uit België, Zwitserland, Spanje, Frankrijk, Curaçao, Israël, Duitsland, Colombia etc.

Jouw leerdoelen staan centraal!

Wij combineren meerdere leerdoelen tot één training. Het voorkomt dat je 35 trainingen moet volgen en het bespaart je dus gewoon tijd en geld.

Bovendien is het rendement van de training veel hoger omdat de training op jou is afgestemd.

Voor bedrijven en particulieren

Wij werken voor organisaties en bedrijven maar ook voor particulieren in heel Nederland.

Hulp van onze trainingsadviseur

Hulp nodig bij het formuleren van leerdoelen? Of hulp nodig om de juiste training te vinden? Bel dan met onze trainingsadviseur.

Adviesgesprek met onze trainers of coaches?

Wil je een adviesgesprek met onze trainers of coaches? Dat kan live te Amersfoort of Hoogeveen. Maar online kan natuurlijk ook.

Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak!

Contact

Jezelf kwijtraken en jezelf hervinden

Bestel dit Ebook via de webshop! Titel: Jezelf kwijtraken & jezelf hervinden

Ebook jezelf kwijtraken

Meer informatie

Nieuwste e-book: talenten en kwaliteiten: jouw houvast en zekerheid!

Je kunt nu het nieuwste e-book (PDF) aanschaffen van Jan Stevens over: talenten en kwaliteiten, jouw houvast en zekerheid.

Je kunt ook de boekpresentatie van 27 januari gratis terugkijken. Inschrijven?

Talenten en kwaliteiten / e-book

Meer informatie?

Authentiek communiceren

Wil je werken aan jouw communicatie? E-book authentiek communiceren is te bestellen via de webshop!

ebook communicatie

Onze nieuwsbrief

Ben jij leer- en nieuwsgierig? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!
Met jouw aanmelding ga je akkoord met onze privacyverklaring en het ontvangen van onze nieuwsbrief. Je kunt je natuurlijk op elk moment weer afmelden.

Telefonisch contact? Heb je vragen? Bel ons op 0528 23 60 30 en vraag naar Monique van Nuil.