Vrijblijvend adviesgesprek
Contact opnemen
Pinterest Facebook Twitter Linkedin YouTube
Direct informatie? 0528 23 60 30
Of mail naar: info@desteven.nl
zoeken

Soft skills: training en coaching

Soft skills worden steeds belangrijker. Dat geldt vrijwel voor iedere functiegroep of beroepsgroep. De Steven verzorgt training, coaching, cursus, opleiding of scholing gericht op de ontwikkeling van uw soft skills. Wij maken trainingen opmaat.

Training soft skills

Betekenis en definitie

Wat betekent dat precies: soft skills? Om dat uit te leggen gaan we u eerst vertellen wat hard skills zijn. Hard skills zijn vaardigheden zoals rekenen en taal maar het kunnen ook werk gerelateerde vaardigheden zijn zoals stukadoren of metselen. In ieder beroep is sprake van hard skills en soft skills.

Vervolgens komen we bij soft skills als verzamelnaam voor persoonlijke vaardigheden zoals (communicatieve vaardigheden, conflictvaardigheden, assertiviteitsvaardigheden, relationele vaardigheden, sociale vaardigheden) en persoonlijke ontwikkeling (emotionele ontwikkeling, ontwikkeling kernkwaliteiten)

Binnen alle sectoren

Of het nu het bedrijfsleven is (MKB), de zorg, de overheid (gemeenten, provincies) of de semi-overheid (energieleveranciers, waterschappen etc.): training en coaching op het terrein van communicatieve vaardigheden, sociale vaardigheden, samenwerken, meedenken etc. wordt in iedere functie, functiegroep en beroepsgroep steeds belangrijker. Dat geldt in de grotere organisaties maar ook in het midden- en kleinbedrijf. En wat dacht u van thema’s als ontwikkelbereidheid, veranderingsbereidheid, arbeidsmarktfitheid? Het zijn woorden van deze tijd die de verandering op de markt en de arbeidsmarktdynamiek weergeven.

Uw persoonlijke leerdoelen centraal

Hebt u al een beeld welke soft skills u wilt trainen? We hebben een aantal persoonlijke leerdoelen voor u uitgewerkt. Meer informatie?

Persoonlijke leerdoelen

Werkwijze

De trainingen verzorgen wij door:

  • individuele coaching
  • groepstraject wanneer meerderen interesse hebben binnen uw organisatie (kan ook incompany)

Vakgerichte opleidingen volstaan niet

Jarenlang is het in stand gehouden dat er onderscheid werd gemaakt tussen vakgerichte training en cursus (ook vaak de verplichte nummers genoemd) en de additionele trainingen of cursussen gericht op samenwerking, sociale vaardigheden, communicatie en de 'zachtere competenties'. O.i. is deze tijd voorgoed voorbij: wil een organisatie zich doorontwikkelen dan horen de zogeheten additionele trainingen tot het basispakket.

Inhoud

Wat verstaan we onder soft-skills? Onder softskills verstaan we zaken als:

  • zelfreflectie: inzicht in eigen kwaliteiten, eigenschappen en valkuilen maar ook in de eigen communicatiestijl of adviesstijl
  • communicatieve en sociale vaardigheden: weet zich goed uit te drukken, kan goed luisteren, komt plezierig over in de communicatie
  • attitude: collegiaal, klantvriendelijk, gericht op de ander, een professionele beroepshouding
  • een positief kritische houding t.o.v. de leiding en de organisatie waarvoor gewerkt wordt
  • een zelfstandige werkhouding
  • relationele vaardigheden: samenwerken

Waarom?

Tijden veranderen, de markt is veranderd, de marktbehoefte is veranderd maar vooral: de consument is veranderd. De servicemonteur van vandaag is niet dezelfde servicemonteur als 25 jaar geleden en kan niet meer volstaan met alleen technische kennis. Dat geldt overigens ook voor de accountant, boekhouder, projectmanager, bejaardenverzorger, de werkplaatschef in het autobedrijf en zelfs de taxichauffeur.

Nieuw ebook: HSP, label of labiel?

Ontdek de kracht van hoogsensitiviteit!

HSP ebook

Meer informatie

Jouw leerdoelen staat centraal!

Wij combineren meerdere leerdoelen tot één training. Het voorkomt dat je 25 trainingen moet volgen en het bespaart je dus gewoon tijd en geld. Bovendien is het rendement van de training veel hoger omdat de training op jouw is afgestemd. Moeten we je helpen bij het formuleren van leerdoelen? Bel dan met onze trainingsadviseur.

 

Nieuw: ebook willen is minder moeten

Bestel ons nieuwste ebook via de webshop!

Ebook willen moeten

Wanneer je jezelf ontmoet, wil je meer en moet je minder!

Meer informatie