Vrijblijvend adviesgesprek
Contact opnemen
Google+ Facebook Twitter Linkedin YouTube
Direct informatie? 0528 23 60 30
Of mail naar: info@desteven.nl
zoeken

Training effectief presenteren / spreken in het openbaar

Training effectief presenteren en spreken in het openbaar voor ieder die regelmatig presenteert, een toespraak of lezing moet verzorgen. Individuele training.

Voor wie?

De training is bestemd voor iedereen die zijn of haar manier van presenteren verder wil professionaliseren. Er kunnen verschillende motivaties zijn die u doen besluiten een training presentatievaardigheden te volgen.

 • U hebt nog nooit een presentatie gegeven. U wilt hier weleens wat meer over weten.
 • U vermijdt het geven van presentaties.  U ziet er tegenop, want hoe pakt u het aan? Liever blijft u op de achtergrond, maar u beseft dat u niet weg kunt blijven lopen. Vandaag of morgen wordt u voor het blok gezet.
 • U hebt nog nooit gepresenteerd, want u hebt last van spreekangst. Alleen al de gedachte om voor een groep te staan boezemt u al angst in. Het maakt niet uit of dit voor een grote zaal, een paar collega’s of zelfs een gesprek met uw baas is. U komt niet meer uit uw woorden en u bent op slag vergeten wat u wilde zeggen. Slapeloze nachten hebt u ervan.
 • U geeft al presentaties, maar u hebt het idee dat uw presentatie niet(goed)overkomt. Uw publiek dwaalt al snel af en ook uw boodschap blijft niet goed hangen. U wilt graag wat meer tips en tricks hebben hoe u een goede presentatie geeft.
 • U geeft al jaren presentaties, maar u vertrouwt te veel op uw routine. U verandert weinig aan uw presentatie en ook uw anekdotes zijn enigszins gedateerd. Een frisse blik kan uw presentatie levendiger maken en meer van deze tijd.
 • U geeft al jaren presentaties, maar u wilt graag een toppresentator worden. U wilt weten hoe u zich nog meer thuis voelt in uw eigen presentatie. Kortom de fijne kneepjes van het vak. Want het wordt maar al te vaak vergeten: presenteren is echt een vak.

Leerdoelen centraal

Of het nu gaat om presenteren van uw bedrijf, organisatie, producten of diensten of om een toespraak die u moet houden voor uw medewerkers of klanten. Bij de trainingen van De Steven staat uw situatie centraal en uw leerdoelen zijn uitgangspunt voor de training. Daarom kunt u de training presenteren en spreken in het openbaar zelfs gecombineerd volgen. Hebt u vragen? Of wilt u graag advies? Neemt u gerust contact met ons op.

Leerdoelen training presenteren en spreken in het openbaar

Training effectief presenteren

Training presenterenPresenteren kunt u leren middels een zeer gerichte training waarbij de leerdoelen vooraf duidelijk vastgesteld. De training effectief presenteren verzorgen wij voor iedereen die beter wil leren presenteren. 

Wanneer is de training geschikt voor u?

Vrijwel iedereen die een toespraak wil houden voelt zich nerveus of onzeker. Het kan zijn dat u bang bent om te zweten, te blozen, te trillen, dat uw stem blokkeert of om iets verkeerds te zeggen, dom over te komen of om de aandacht van uw toehoorders te verliezen. Het zijn de bekende symptomen bij spreken in het openbaar. Waarom zou u de training willen volgen?

 • u moet een belangrijke toespraak of presentatie houden over uw bedrijf en u wilt deze kans optimaal benutten
 • u moet een presentatie houden in een offertetraject of aanbestedingstraject en u wilt de opdracht graag binnenhalen
 • u wilt voorkomen dat de presentatie onvoldoende uit de verf komt door de druk die u ervaart
 • u wilt uw presentatievaardigheden verbeteren
 • u wilt zelfverzekerd overkomen tijdens het houden van een toespraak
 • u wilt uw spreekangst overwinnen

Inhoud

 • de leerdoelen zijn leidend voor de training maar om u een indruk te geven. De volgende onderwerpen kunnen aan de orde komen.
 • de voorbereiding van een toespraak / presentatie
 • zichtbare expressie (lichaamshouding, gebaren, mimiek, oogcontact)
 • hoorbare expressie (stemgebruik, intonatie, luidheid, verstaanbaarheid, tempo)
 • duidelijk en overtuigend spreken
 • spreekangst
 • omgaan met stress

Aanpak en werkwijze

Bekijk werkwijze en duur.

1 daagse training

Bekijk ook onze training te Amersfoort en Hoogeveen

1 daagse training

Leerdoelen

Bekijk de leerdoelen voor de training en stel zelf de inhoud samen.

Leerdoelen training

Spreken in het openbaar: training en coaching

Training spreken in het openbaarIn deze training ervaart u dat u met meer gemak en met meer resultaat kunt spreken in het openbaar. U leert de sterke en voor verbetering vatbare punten kennen van uw eigen spreekstijl. Aan de hand van deze punten werkt u toe naar optimale verstaanbaarheid.

Duur van de training

Bekijk werkwijze en duur.

Inhoud

Vrijwel iedereen die een toespraak wil houden voelt zich nerveus of onzeker. Het kan zijn dat u bang bent om te zweten, te blozen, te trillen, dat uw stem blokkeert of om iets verkeerds te zeggen, dom over te komen of om de aandacht van uw toehoorders te verliezen: bekende symptomen bij spreken in het openbaar. Maar hoe zorg je voor een goede presentatie en hoe onderdruk je je zenuwen? Het daadwerkelijk voorbereiden en houden van een toespraak of presentatie is onderdeel van de training. De feedback van de groepsleden en trainingleider is een belangrijke stap op weg naar het realiseren van het doel.

Aan de hand van verschillende opdrachten wordt een Persoonlijk Spreekprofiel  opgesteld. Ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is…we gaan op zoek naar uw persoonlijke stijl, er wordt niet gestreefd naar één uniforme spreekstijl. Vervolgens kijken we samen naar de wijze waarop uw sterke punten gebruikt kunnen worden en welke aspecten ontwikkeld kunnen worden. Tijdens de training komen onderwerpen aan de orde als:

 • houding, adem, stemgebruik, articulatie, spreeksnelheid, resonans. U gaat experimenteren met uw spreekgedrag om uw eigen mogelijkheden te ontdekken en te verruimen.
 • de voorbereiding van een toespraak / presentatie
 • zichtbare expressie (lichaamshouding, gebaren, mimiek, oogcontact)
 • hoorbare expressie (stemgebruik, intonatie, luidheid,verstaanbaarheid, tempo)
 • duidelijk en overtuigend spreken
 • spreekangst, omgaan met stress

Uzelf presenteren

Uzelf leren presenteren? Dat kan ook via onze training zelfpresentatie. Vindt u het lastig om uzelf te presenteren bijvoorbeeld tijdens het verkoopgesprek, acquisitiegesprek, sollicitatiegesprek, vergadering, werkoverleg? Wilt u leren om overtuigend over te komen en wilt u zich trefzeker voelen wanneer u zich moet presenteren?

Training zelfpresentatie

Werkwijze en duur

Training spreken openbaar

Zowel de training presenteren als spreken in het openbaar voeren wij uit op een drietal manieren:

 • Individueel

  De training kan individueel worden uitgevoerd. Kun je op individuele basis leren spreken in het openbaar? Ja, dat kan! Tijdens de training nemen wij uw speech als uitgangspunt.  In een aantal sessies bouwen we samen de speech op. Het daadwerkelijk voorbereiden en houden van een toespraak of presentatie is onderdeel van de training. De training bestaat uit een aantal blokken, zodat u tussendoor thuis kunt werken aan uw vaardigheden door vooral veel te oefenen. Goed presenteren kunt u vooral leren door veel te doen. Door tussen de blokken voldoende feedback te geven en steeds opnieuw te oefenen krijgt u meer inzicht in uw eigen presentatievaardigheden. U zult merken dat u hierdoor meer zelfvertrouwen krijgt en daardoor zelfverzekerder overkomt.

 • 1 daagse training in de groep (open inschrijving)

  Zowel te Amersfoort als in Hoogeveen verzorgen wij een 1 daagse training op basis van open inschrijving. U kunt zich aanmelden voor deze training op individuele basis. Geschikt voor bedrijven en particulieren. Meer weten? Bekijk actuele data via de trainingskalender.

 • Incompany training

  Zijn er meerdere personen in uw organisatie die een presentatietraining of die een training spreken in het openbaar willen volgen? Neemt u dan contact met ons op! Wij bieden de training op maat aan.

Webinars over dit onderwerp

Wil je meer weten over dit onderwerp? Kijk dan naar de webinars die je meestal gratis kunt terugkijken.

Webinars bekijken

 

 

Jouw leerdoelen staat centraal!

Wij combineren meerdere leerdoelen tot één training. Het voorkomt dat je 25 trainingen moet volgen en het bespaart je dus gewoon tijd en geld. Bovendien is het rendement van de training veel hoger omdat de training op jouw is afgestemd. Moeten we je helpen bij het formuleren van leerdoelen? Bel dan met onze trainingsadviseur.

 

Ebooks aanschaffen?

Tegen een kleine vergoeding kun je e-books aanschaffen via onze webshop. Heb je ze al bekeken?

Ebooks bekijken?