Loading ...

Direct informatie? 0528 23 60 30

Of mail naar planning@desteven.nl

Resultaatgerichte manager of leidinggevende

Een resultaatgerichte manager heeft oog voor het te bereiken resultaat, is doelgericht, vastbesloten, besluitvaardig en duidelijk maar weet ook goed verwachtingen te verduidelijken richting zijn/haar medewerkers.

Wat is resultaatgericht managen?

De resultaatgerichte manager is sterk in het managen van het resultaat van de organisatie. De resultaatgerichte manager kan prima ingezet worden op zaken als:

Leidinggevenden die zich herkennen in de stijl van vuurmanager beschikken van nature al over deze eigenschappen of kwaliteiten.

training resultaatgericht leidinggeven

Doe de leiderschapstest!

Wil je weten waar jouw individuele leiderschapskwaliteiten liggen? Wil je ontdekken wat jouw natuurlijke leiderschapsstijl is? Doe dan de gratis online test!

Leiderschapstest

Past een leidinggevende functie bij mij?

Past een leidinggevende functie bij jou? Waar hangt dat van af? Je leest het in dit artikel!

Past een leidinggevende functie bij mij?

Wat zijn de kwaliteiten van een resultaatgerichte manager?

De resultaatgerichte manager is doorgaans doelgericht, vasthoudend, duidelijk en besluitvaardig. Beslist in zijn/haar optreden, laat zich niet snel uit het veld slaan en de wil om te winnen zijn kwaliteiten die bij de resultaatgerichte manager passen. Vaak weet men de medewerkers er behoorlijk van te overtuigen welke doelstellingen gehaald moeten worden. Motiveren en enthousiasmeren van medewerkers is een competentie waarover de resultaatgerichte manager moet beschikken. 

 • Valkuilen

  Valkuilen voor de resultaatgerichte manager zijn er ook zoals voor ieder type manager. Daarbij kun je denken aan zaken als:

  • Te snel willen en ongeduldig worden
  • Details over het hoofd zien
  • Te veel sturen of te veel de regie nemen gericht op de resultaten

  Ik zeg met nadruk soms want een resultaatgerichte manager in zijn/haar kracht heeft geen last van deze valkuilen of hij/zij heeft de juiste mensen om zich heen verzameld dat vraagstuk opgelost is.

 • Leerdoelen

  Het grootste leerdoel voor de resultaatgerichte manager is geduld, de mensen erbij blijven betrekken etc. Doorgaans die zaken waar juist de kracht ligt van de people manager.

 • Kun je resultaatgericht management leren?

  Voor andere typen leidinggevenden zoals de operationeel managerpeople manager of  strategisch manager  is er zeker wat te ontwikkelen wanneer het over resultaatgericht management gaat. Maar voor managers die minder beslist, duidelijk en vasthoudend etc. zijn, is het wel vaak lastig om resultaatgericht te managen. Mijn stelling: managementvaardigheden kun je leren, karaktereigenschappen zijn te ontwikkelen maar niet aan te leren. Leerpunten voor andere typen managers zijn juist de zaken waar de resultaatgerichte manager heel goed in is.

Plaats in de organisatie

Een resultaatgerichte manager kan zowel uit de verf komen in een hogere managementfunctie of directiefunctie maar afhankelijk van kwaliteiten ook in de functie van middenmanager.

Wat voor type manager ben jij?

Dit artikel is geschreven in de serie: wat voor type manager ben jij?

Wat voor type manager ben jij?

Leiderschapsontwikkeling

Bekijk al onze trainingen gericht op leiderschapsontwikkeling.

Leiderschapsontwikkeling

Auteur

Dit artikel is geschreven door Jan Stevens.

Jan Stevens


Jezelf kwijtraken en jezelf hervinden

Bestel dit e-book (PDF) via de webshop! Titel: Jezelf kwijtraken & jezelf hervinden.

Ebook jezelf kwijtraken

Meer informatie

Online training autonomie en persoonlijk leiderschap!

Online training autonomie

De online training Autonomie en Persoonlijk Leiderschap helpt jou bij jouw persoonlijke groei. De 8 modules bieden diepgaande inzichten en praktische tools. Het werkboek, met 22 opdrachten, bevordert zelfreflectie en bevraagt je behoeften, gevoelens, en keuzes. Jan Stevens, de trainer, presenteert de video's, waarin hij de essentie van autonomie en leiderschap belicht. Het e-book en de video's bieden een holistische benadering, van zelfreflectie tot effectieve communicatie. Deze training, inclusief praktische informatie en de mogelijkheid tot downloaden van het werkboek en e-book, is een must voor wie streeft naar persoonlijke ontwikkeling. Een investering in jezelf die de moeite waard is.

Meer informatie

Authentiek communiceren: dat kun je leren!

ebook communicatie

Je zendt wie je bent. Dat is authentiek communiceren. Dat betekent dat je communiceert zoals je van origine bent. Originaliteit dus en geen kopie of imitatie van anderen. Niet zoals de wereld om je heen verwacht dat het zou moeten. Maar gewoon: zoals jij bent!

Meer informatie

Onze nieuwsbrief

Ben jij leer- en nieuwsgierig? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!
Met jouw aanmelding ga je akkoord met onze privacyverklaring en het ontvangen van onze nieuwsbrief. Je kunt je natuurlijk op elk moment weer afmelden.

Telefonisch contact? Heb je vragen? Bel ons op 0528 23 60 30 en vraag naar Monique van Nuil.