Vrijblijvend adviesgesprek
Contact opnemen
Google+ Facebook Twitter Linkedin YouTube
Direct informatie? 0528 23 60 30
Of mail naar: info@desteven.nl
zoeken

Resultaatgerichte manager of leidinggevende

Een resultaatgerichte manager heeft oog voor het te bereiken resultaat, is doelgericht, vastbesloten, besluitvaardig en duidelijk maar weet ook goed verwachtingen te verduidelijken richting zijn medewerkers.

Training resultaatgericht leidinggeven

training resultaatgericht leidinggevenDe Steven verzorgt de training resultaatgericht leidinggeven.

Resultaatgericht leidinggeven

Wat is resultaatgericht managen?

De resultaatgerichte manager is sterk in het managen van het resultaat van de organisatie.  De resultaatgerichte manager kan prima ingezet worden op zaken als:

Leidinggevenden die zich herkennen in de stijl van vuurmanager beschikken van nature al over deze eigenschappen of kwaliteiten.

Doe de leiderschapstest!

Wilt u weten waar uw individuele leiderschapskwaliteiten liggen? Of wilt u weten over welke  kwaliteiten en ontwikkelpunten uw managementteam beschikt? 

Leiderschapstest

Wat zijn de kwaliteiten van een resultaatgerichte manager?

De resultaatgerichte manager is doorgaans doelgericht, vasthoudend, duidelijk en besluitvaardig. Beslist in zijn optreden, laat zich niet snel uit het veld slaan en de wil om te winnen zijn kwaliteiten die bij de resultaatgerichte manager passen. Vaak weet men de medewerkers er behoorlijk van te overtuigen welke doelstellingen gehaald moeten worden. Motiveren en enthousiasmeren van medewerkers is een competentie waarover de manager moet beschikken. 

 • Valkuilen

  Valkuilen voor de resultaatgerichte manager zijn er ook zoals voor ieder type manager. Daarbij kunt u denken als:

  • te snel willen en ongeduldig worden
  • details over het hoofd zien
  • teveel sturen of teveel de regie nemen gericht op de resultaten

  We zeggen met nadruk soms want een resultaatgerichte manager in zijn kracht heeft geen last van deze valkuilen of hij heeft de juiste mensen om zich heen verzameld waardoor hij dat vraagstuk oplost.

 • Leerdoelen

  Het grootste leerdoel voor de resultaatgerichte manager is geduld, de mensen erbij blijven betrekken etc. Doorgaans die zaken waar juist de kracht ligt van de operationeel manager of people manager.

 • Kun je resultaatgericht management leren?

  Voor andere typen leidinggevenden zoals de operationeel managerpeople manager of  strategisch manager  is er zeker wat te ontwikkelen wanneer het over resultaatgericht management gaat.  Maar voor managers die minder beslist, duidelijk en vasthoudend etc. is het wel vaak lastig om resultaatgericht te managen. Onze stelling: managementvaardigheden kun je leren, karaktereigenschappen zijn te ontwikkelen maar niet aan te leren. Leerpunten voor andere typen managers zijn juist de zaken waar de resultaatgerichte manager heel goed in is.

Plaats in de organisatie

Een resultaatgerichte manager kan zowel uit de verf komen in een hogere managementfunctie of directiefunctie maar afhankelijk van kwaliteiten ook in de functie van middenmanager.

Wat voor type manager of leidinggevende bent u?

Dit artikel is geschreven in de serie: wat voor type manager of leidinggevende bent u?

Wat voor type manager of leidinggevende bent u?

Trainingen gericht op leiderschapsontwikkeling

Auteur

Dit artikel is geschreven door Jan Stevens.

Coach Jan Stevens