Loading ...

Direct informatie? 0528 23 60 30

Of mail naar planning@desteven.nl

Resultaatgericht managen: verwachtingen verduidelijken

Het managen van resultaat of resultaatgericht managen is verwachtingen verduidelijken, de visie en strategie omvormen naar concrete doelstellingen en taken op afdelingsniveau, teamniveau en individueel niveau.

Welke kwaliteiten heb je nodig?

Om resultaatgericht te managen moet je beschikken over de volgende kwaliteiten:

 • Doelgerichtheid

  Het managen van resultaat begint in feite met het verwoorden en duidelijk maken aan de organisatie wat de gewenste resultaten zouden moeten zijn.

  Een tweede aspect bij doelgerichtheid is dat je jouw medewerkers bij de plannen betrekt zodat men zich verantwoordelijk gaat voelen voor het gewenste resultaat dat je wilt bereiken.

Balans in organisaties

Doe de leiderschapstest

Wil je inzicht in jouw natuurlijke stijl van leidinggeven (online test)? Wil je weten waar jouw individuele leiderschapskwaliteiten liggen?

Wil je jouw persoonlijke ontwikkeldoelen leren kennen?

Meer informatie

Management Development

Bekijk de mogelijkheden voor Management Development!

Management Development

 • Duidelijkheid

  Voor het managen van resultaat is duidelijkheid en verduidelijken nodig.  Je vertelt jouw medewerkers wat er van hen verwacht wordt. Je spreekt mensen aan wanneer doelstellingen en resultaten niet worden behaald. Evenzeer is het van belang dat je geïnformeerd blijft over de voortgang.

 • Besluitvaardig

  Voor het managen van resultaat is besluitvaardigheid van belang. Soms dreigt het iets anders te gaan dan oorspronkelijk gedacht en dient de strategie aangepast te worden om alsnog het gewenste doel te bereiken.

Balans in jouw organisatie

Dit artikel is geschreven in de serie: balans in jouw organisatie en managementteam.

Balans organisatie en management

Leiderschapsontwikkeling

Bekijk al onze trainingen gericht op leiderschapsontwikkeling

Leiderschapsontwikkeling

Auteur

Dit artikel is geschreven door Jan Stevens.

Jan Stevens


Jezelf kwijtraken en jezelf hervinden

Bestel dit e-book (PDF) via de webshop! Titel: Jezelf kwijtraken & jezelf hervinden.

Ebook jezelf kwijtraken

Meer informatie

Online training autonomie en persoonlijk leiderschap!

Online training autonomie

De online training Autonomie en Persoonlijk Leiderschap helpt jou bij jouw persoonlijke groei. De 8 modules bieden diepgaande inzichten en praktische tools. Het werkboek, met 22 opdrachten, bevordert zelfreflectie en bevraagt je behoeften, gevoelens, en keuzes. Jan Stevens, de trainer, presenteert de video's, waarin hij de essentie van autonomie en leiderschap belicht. Het e-book en de video's bieden een holistische benadering, van zelfreflectie tot effectieve communicatie. Deze training, inclusief praktische informatie en de mogelijkheid tot downloaden van het werkboek en e-book, is een must voor wie streeft naar persoonlijke ontwikkeling. Een investering in jezelf die de moeite waard is.

Meer informatie

Authentiek communiceren: dat kun je leren!

ebook communicatie

Je zendt wie je bent. Dat is authentiek communiceren. Dat betekent dat je communiceert zoals je van origine bent. Originaliteit dus en geen kopie of imitatie van anderen. Niet zoals de wereld om je heen verwacht dat het zou moeten. Maar gewoon: zoals jij bent!

Meer informatie

Onze nieuwsbrief

Ben jij leer- en nieuwsgierig? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!
Met jouw aanmelding ga je akkoord met onze privacyverklaring en het ontvangen van onze nieuwsbrief. Je kunt je natuurlijk op elk moment weer afmelden.

Telefonisch contact? Heb je vragen? Bel ons op 0528 23 60 30 en vraag naar Monique van Nuil.