Vrijblijvend adviesgesprek
Contact opnemen
Google+ Facebook Twitter Linkedin YouTube
Direct informatie? 0528 23 60 30
Of mail naar: info@desteven.nl
zoeken

Middenkader functies: de middle-manager of middenmanager

Wat voor managementfunctie zou het beste bij u passen? En past u beter in een leidingevende functie in het middenkader zoals de middle-manager? Een belangrijke vraag voor leidinggevenden.

Vier typen leidinggevenden: wie is middle-manager?

We hebben een viertal typen leidinggevenden of managers benoemd waarvan de operationeel manager vooral past in een middenkader functie. Maar ook de resultaatgerichte manager en de people manager zouden prima in het middenkader functioneren echter afhandelijk van de organisatieomvang en de fase waarin uw organisatie zich bevindt.

Middenkaderfuncties zijn belangrijk binnen organisaties

De middle-manager is onbetwist belangrijk binnen organisaties en vervult de taak van scharnier tussen het hoger management en de werkvloer. Dit vraagt veel communicatieve vaardigheden van de manager: onderhandelen, communicatie, planning en organiseren etc.

Ontwikkeling en scholing van uw middenkader

Middenkader of middle-managementHet middenkader blijft o.i. soms wat achter qua aandacht voor scholing, training en cursussen. Dat geldt zeker ook voor leidinggevenden die doorgegroeid zijn naar een leidinggevende functie en vanaf de werkvloer komen. Zij worstelen vaak met het vraagstuk: hoe voorkom ik dat ik als leidinggevende teveel naar het personeel hangt en te weinig het managementbelang vertegenwoordig of hoe zorg ik ervoor dat ik meer boven het team en de medewerkers staan.

Bekijk: wat voor type manager of leidinggevende ben ik?

Wat voor type manager of leidinggevende bent u?

Dit artikel is geschreven in de serie: wat voor type manager of leidinggevende bent u?

Wat voor type manager of leidinggevende bent u?

Trainingen gericht op leiderschapsontwikkeling

Auteur

Dit artikel is geschreven door Jan Stevens.

Coach Jan Stevens