Vrijblijvend adviesgesprek
Contact opnemen
Pinterest Facebook Twitter Linkedin YouTube
Direct informatie? 0528 23 60 30
Of mail naar: info@desteven.nl
zoeken

Orde en structuur aanbrengen in je werk

Sommige mensen kunnen heel gestructureerd en ordelijk werken. Ze weten precies waar alles ligt, hebben hun mailbox netjes opgeruimd. Het bureau ligt er keurig bij en alles is netjes opgeborgen in mapjes met een mooi etiketje erop.  Misschien bent u er wel eens jaloers op. U herkent zich juist in het profiel van de chaoot die altijd op zoek is naar zijn spullen, die de zaken niet op orde heeft en voortdurend tijd verliest door achter de feiten te lopen.

Leren ordenen en structureren?

Wilt u leren om meer orde en structuur aan te brengen in uw werk? De Steven is specialist in timemanagement! We stellen voor u een maatwerktraining samen die precies bij u aansluit.

Training timemanagement

Orde en structuur aanbrengen in je werkHoe word ik ordelijk en gestructureerd?

De vraag is hoe u orde en structuur aanbrengt in uw werk. Is dat te leren? Of een nog betere vraag is wellicht of u het ook kunt leren. In ieder geval bent u zich bewust van het feit dat er op dit terrein iets gebeuren moet en dat u dit zou helpen om rust en overzicht te creëren. Orde en structuur aanbrengen begint met bewustwording.

Gedragsverandering

Orde en structuur creëren heeft niets te maken met een kunstje in outlook of op de iphone. Want heel eerlijk? Eigenlijk weten we wel hoe ’t moet maar we doen het niet. Het is dus een gedragsverandering van de eerste orde en een mentale verandering.

Gebrek aan orde en structuur kan met uw karakter te maken hebben

Het ontbreken van orde en structuur kan met uw karakter te maken hebben. Sommige mensen zijn van nature ordelijk en gestructureerd.  Maar wanneer u dat niet bent hebt u waarschijnlijk andere kwaliteiten. Wellicht kunt u goed improviseren (snel schakelen en inspelen op). Of misschien bent u heel flexibel. Echter op het moment dat u doorslaat komt u terecht in de valkuil van wanorde en gebrek aan structuur.

Wanneer is er sprake van wanorde of gebrek aan structuur?

Gelukkig heeft de EU nog geen regelgeving opgesteld over flexibiliteit en improviseren versus te flexibel zijn of chaotisch worden. Wat is dan de norm? Zodra u er zelf last van hebt of uw omgeving heeft er last van zit u waarschijnlijk in uw valkuil.

Andere leerdoelen

De Steven heeft nog andere leerdoelen ontwikkeld voor de training timemanagement. Bekijk:

Leerdoelen timemanagement

Training en coaching

Wilt u een training time management? Aarzel niet! Neem meteen contact op.

Auteur

Dit artikel is geschreven door Jan Stevens.

Coach Jan Stevens