Vrijblijvend adviesgesprek
Contact opnemen
Pinterest Facebook Twitter Linkedin YouTube
Direct informatie? 0528 23 60 30
Of mail naar: info@desteven.nl
zoeken

Talentontwikkeling: talentgesprekken

Talentontwikkeling

Talentontwikkeling is belangrijk. Jarenlang hebben bedrijven zich gefocust op het trainen van vaardigheden (persoonlijke vaardigheden, leiderschapsvaardigheden) maar de huidige tijd blijkt meer en andere dingen te vragen dan alleen vaardighedentraining. Het vormgeven van de authenticiteit van medewerkers is een opgave als weerbaarheidstraining tegen stress en burnout en als instrument om krachtig te sturen op innovatie en vernieuwing.

Focus op talent en niet op zwakke punten

Het ontwikkelen van je talent is belangrijker dan het ontwikkelen van je zwakke kanten. Als het om je persoonlijke ontwikkeling en groei gaat zijn we vaak geneigd om de focus te leggen op wat nog niet zo goed gaat en wat we nog te leren hebben. We willen van een vier een zes maken. We richten onze aandacht op zwakke kanten in plaats van op de sterke. We richten ons op onze fouten en ons falen.

Door ons te richten op onze zwakke kanten worden we steeds weer met onze neus op het feit gedrukt, iets niet te kunnen. Maken we een fout, voelt dit niet alleen als falen maar wordt ook als falen gezien. Meer en meer worden we ons bewust wat we niet kunnen, voelen we dat we niet goed genoeg zijn.
Kijken naar wat niet goed gaat, maakt ons onzeker en zorgt ervoor dat je aan jezelf gaat twijfelen, minder zelfvertrouwen krijgt en voordat je het zelf door hebt, kom je steeds een beetje verder van jezelf af te staan. Je gaat je futloos voelen, je wordt nergens meer blij van worden, je hebt weinig energie en zelfs in het slechtste geval krijg je een burn-out. Lees ook: beter functioneren is wat anders dan zwakke punten verbeteren.

Doen waar je goed in bent

Waar word jij blij van en kijk jij naar uit? Doen waar je goed in bent en het inzetten van je talent resulteert in het ervaren van positieve emoties. Positieve emoties ontplooien het gevoel van welbevinden, blijdschap en geluk. Positieve emoties werken als een spiraal. Door het ervaren van positieve emoties wordt er een grotere veerkracht ontwikkeld. Er ontstaat meer zelfvertrouwen, je ervaart meer geluk en het levert positieve energie op.

Energieke en gelukkige mensen zijn gezonder! Het ontdekken van talenten gaat verder dan kijken naar de manier waarop het talent tot uiting komt. Talenten zitten in een diepere laag, ze laten zien wie je werkelijk bent. Het gaat vooral om dat laagje eronder, wat máákt dat je er goed in bent. Dat diepliggende laagje is wie je bent! En dat uit zich in wat je doet. Wat is talent en wat zijn talenten?

Talent: wat is dat?

Jezelf ontplooien

Functioneren verbeteren

Wie zijn talenten niet kent, kan zich niet ontplooien. Wanneer je talenten niet worden opgemerkt word je belemmerd in jouw ontwikkeling. Wie zijn talenten kent, kent zijn sterke kanten en staat steviger in zijn schoenen, voelt zich krachtiger en sterker, heeft meer zelfvertrouwen en energie. Richten op waar je goed in bent, is een stuk leuker. Jezelf ontwikkelen gaat een stuk sneller en het levert ook nog eens betere resultaten op. Gooi het roer om en ga opzoek naar je talenten. Wat maakt jou zo uniek, waar ben je goed in, waar ligt jouw kracht en wat zijn je sterke kanten.

Waarom talentontwikkeling belangrijk is?

Als je loslaat wie je zou moeten zijn volgens de maatschappelijke norm, word je misschien wie je zou kunnen zijn. Energieke en gelukkige mensen zijn gezonder! Het bewust opnemen van positieve ervaringen door je talent te ontdekken. Door het ontdekken van je talent ga je meer succeservaringen opdoen en ga je minder negatieve prikkels ervaren. Het ontdekken van je talent laat je stralen en zet je in kracht. Je ontplooit meer zelfvertrouwen, je wordt er blij van, voelt vaker momenten van geluk en het levert je meer positieve energie op.

Talent is de enige grondstof die toeneemt bij gebruik!

Maak de energie in je los! Door…

  • je blij en gelukkig te voelen
  • je verbonden te voelen.
  • het ervaren van euforie en geluksmomenten.
  • trots op jezelf te kunnen zijn.
  • tegen jezelf te kunnen zeggen, dat heb je goed gedaan.
  • je energiek te voelen en het gevoel te hebben de hele wereld aan te kunnen

Talentontwikkeling: hoe gaat dat in zijn werk?

Wij bieden talentontwikkeling in teams en op individueel niveau. Bekijk de mogelijkheden:

Talentontwikkeling binnen teams

Leren om elkaars talenten te benutten? Talenten ontwikkelen binnen je team?

Talentontwikkeling binnen je team

Individueel traject

Individueel traject gericht op talentontwikkeling. Krijg inzicht in de eigen talenten!

Talentgesprek: individueel coachingstraject

Word je nergens meer blij van?

Dit is een veel geuite opmerking of zelfs wel een veel gehoorde klacht. Veel mensen hoor je zeggen:

  • ”Ik voel me moe”
  • “Ik vind het moeilijk om me op te laden voor de dag van de van morgen”
  • “Ik voel me futloos en veel van wat ik doe kost me energie”

Vermoeidheid, slecht slapen, prikkelbaarheid, piekeren, gejaagd gevoel, concentratieproblemen, emotionele uitputting, laag zelfbeeld, weinig zelfvertrouwen in eigen kunnen, mensen op een afstand houden en geen verbinding voelen doen hebben een dusdanige impact op je energielevel dat je sneller opgebrand raakt of een burn-out krijgt.

Hooggevoelige mensen, naar schatting is dat 1 op de 5, hebben zelfs een verhoogd risico om af te glijden naar een burn-out.

Nieuw ebook: HSP, label of labiel?

Ontdek de kracht van hoogsensitiviteit!

HSP ebook

Meer informatie

Jouw leerdoelen staat centraal!

Wij combineren meerdere leerdoelen tot één training. Het voorkomt dat je 25 trainingen moet volgen en het bespaart je dus gewoon tijd en geld. Bovendien is het rendement van de training veel hoger omdat de training op jouw is afgestemd. Moeten we je helpen bij het formuleren van leerdoelen? Bel dan met onze trainingsadviseur.

 

Nieuw: ebook willen is minder moeten

Bestel ons nieuwste ebook via de webshop!

Ebook willen moeten

Wanneer je jezelf ontmoet, wil je meer en moet je minder!

Meer informatie