Loading ...

Direct informatie? 0528 23 60 30

Of mail naar planning@desteven.nl

Talentontwikkeling: talentgesprekken

Talentontwikkeling is belangrijk. Jarenlang hebben bedrijven zich gefocust op het trainen van vaardigheden (persoonlijke vaardigheden, leiderschapsvaardigheden), maar de huidige tijd blijkt meer en andere dingen te vragen dan alleen vaardighedentraining. Het vormgeven van de authenticiteit van medewerkers is een opgave als weerbaarheidstraining tegen stress en burnout en als instrument om krachtig te sturen op innovatie en vernieuwing.

Focus op talent en niet op zwakke punten

Het ontwikkelen van je talent is belangrijker dan het ontwikkelen van je zwakke kanten. Als het om je persoonlijke ontwikkeling en groei gaat zijn we vaak geneigd om de focus te leggen op wat nog niet zo goed gaat en wat we nog te leren hebben. We willen van een vier een zes maken. We richten onze aandacht op zwakke kanten in plaats van op de sterke. We richten ons op onze fouten en ons falen.

Door ons te richten op onze zwakke kanten worden we steeds weer met onze neus op het feit gedrukt, iets niet te kunnen. Maken we een fout, voelt dit niet alleen als falen maar wordt ook als falen gezien. Meer en meer worden we ons bewust wat we niet kunnen, voelen we dat we niet goed genoeg zijn.

Kijken naar wat niet goed gaat, maakt ons onzeker en zorgt ervoor dat je aan jezelf gaat twijfelen, minder zelfvertrouwen krijgt en voordat je het zelf door hebt, kom je steeds een beetje verder van jezelf af te staan. Je gaat je futloos voelen, je wordt nergens meer blij van worden, je hebt weinig energie en zelfs in het slechtste geval krijg je een burn-out.

Lees ook: beter functioneren is wat anders dan zwakke punten verbeteren.Talentontwikkeling

Doen waar je goed in bent

Waar word jij blij van en kijk jij naar uit? Doen waar je goed in bent en het inzetten van je talent resulteert in het ervaren van positieve emoties. Positieve emoties ontplooien het gevoel van welbevinden, blijdschap en geluk. Positieve emoties werken als een spiraal. Door het ervaren van positieve emoties wordt er een grotere veerkracht ontwikkeld. Er ontstaat meer zelfvertrouwen, je ervaart meer geluk en het levert positieve energie op.

Energieke en gelukkige mensen zijn gezonder! Het ontdekken van talenten gaat verder dan kijken naar de manier waarop het talent tot uiting komt. Talenten zitten in een diepere laag, ze laten zien wie je werkelijk bent. Het gaat vooral om dat laagje eronder, wat máákt dat je er goed in bent. Dat diepliggende laagje is wie je bent! En dat uit zich in wat je doet. Wat is talent en wat zijn talenten?

Talent: wat is dat?

Jezelf ontplooien

Wie zijn talenten niet kent, kan zich niet ontplooien. Wanneer je talenten niet worden opgemerkt word je belemmerd in jouw ontwikkeling. Wie zijn talenten kent, kent zijn sterke kanten en staat steviger in zijn schoenen, voelt zich krachtiger en sterker, heeft meer zelfvertrouwen en energie. Richten op waar je goed in bent, is een stuk leuker. Jezelf ontwikkelen gaat een stuk sneller en het levert ook nog eens betere resultaten op. Gooi het roer om en ga opzoek naar je talenten. Wat maakt jou zo uniek, waar ben je goed in, waar ligt jouw kracht en wat zijn je sterke kanten.

Waarom talentontwikkeling belangrijk is?

Als je loslaat wie je zou moeten zijn volgens de maatschappelijke norm, word je misschien wie je zou kunnen zijn. Energieke en gelukkige mensen zijn gezonder! Het bewust opnemen van positieve ervaringen door je talent te ontdekken.

Door het ontdekken van je talent ga je meer succeservaringen opdoen en ga je minder negatieve prikkels ervaren. Het ontdekken van je talent laat je stralen en zet je in kracht. Je ontplooit meer zelfvertrouwen, je wordt er blij van, voelt vaker momenten van geluk en het levert je meer positieve energie op.

Zwakke punten of valkuilen?

Talent is de enige grondstof die toeneemt bij gebruik!

Maak de energie in je los! Door…

  • je blij en gelukkig te voelen
  • je verbonden te voelen.
  • het ervaren van euforie en geluksmomenten.
  • trots op jezelf te kunnen zijn.
  • tegen jezelf te kunnen zeggen, dat heb je goed gedaan.
  • je energiek te voelen en het gevoel te hebben de hele wereld aan te kunnen

Talentontwikkeling: hoe gaat dat in zijn werk?

Wij bieden talentontwikkeling in teams en op individueel niveau. Bekijk de mogelijkheden:

Talentontwikkeling binnen teams

Leren om elkaars talenten te benutten? Talenten ontwikkelen binnen je team?

Talentontwikkeling binnen je team

Individueel traject

Individueel traject gericht op talentontwikkeling. Krijg inzicht in de eigen talenten!

Talentgesprek: individueel coachingstraject

Word je nergens meer blij van?

Dit is een veel geuite opmerking of zelfs wel een veel gehoorde klacht. Veel mensen hoor je zeggen:

  • ”Ik voel me moe”
  • “Ik vind het moeilijk om me op te laden voor de dag van de van morgen”
  • “Ik voel me futloos en veel van wat ik doe kost me energie”

Vermoeidheid, slecht slapen, prikkelbaarheid, piekeren, gejaagd gevoel, concentratieproblemen, emotionele uitputting, laag zelfbeeld, weinig zelfvertrouwen in eigen kunnen, mensen op een afstand houden en geen verbinding voelen doen hebben een dusdanige impact op je energielevel dat je sneller opgebrand raakt of een burn-out krijgt.

Hooggevoelige mensen, naar schatting is dat 1 op de 5, hebben zelfs een verhoogd risico om af te glijden naar een burn-out.

Drenthe en Utrecht: trainingslocatie

De Steven heeft een tweetal trainingslocaties namelijk: Drenthe: Hoogeveen en Utrecht: Amersfoort.

Geheel Nederland

Incompany trainingen voeren we uit in geheel Nederland: Brabant, Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht, Zuid-Holland, Zeeland.

Online coaching

Wij verzorgen ook online training & coaching via skype, zoom of teams. Ook wanneer je verder weg woont kan dit een aantrekkelijke optie zijn. Klanten van ons komen ook uit België, Zwitserland, Spanje, Frankrijk, Curaçao, Israël, Duitsland, Colombia etc.

Jouw leerdoelen staan centraal!

Wij combineren meerdere leerdoelen tot één training. Het voorkomt dat je 35 trainingen moet volgen en het bespaart je dus gewoon tijd en geld.

Bovendien is het rendement van de training veel hoger omdat de training op jou is afgestemd.

Voor bedrijven en particulieren

Wij werken voor organisaties en bedrijven maar ook voor particulieren in heel Nederland.

Hulp van onze trainingsadviseur

Hulp nodig bij het formuleren van leerdoelen? Of hulp nodig om de juiste training te vinden? Bel dan met onze trainingsadviseur.

Adviesgesprek met onze trainers of coaches?

Wil je een adviesgesprek met onze trainers of coaches? Dat kan live te Amersfoort of Hoogeveen. Maar online kan natuurlijk ook.

Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak!

Contact

Jezelf kwijtraken en jezelf hervinden

Bestel dit e-book (PDF) via de webshop! Titel: Jezelf kwijtraken & jezelf hervinden.

Ebook jezelf kwijtraken

Meer informatie

Online training autonomie en persoonlijk leiderschap!

Online training autonomie

De online training Autonomie en Persoonlijk Leiderschap helpt jou bij jouw persoonlijke groei. De 8 modules bieden diepgaande inzichten en praktische tools. Het werkboek, met 22 opdrachten, bevordert zelfreflectie en bevraagt je behoeften, gevoelens, en keuzes. Jan Stevens, de trainer, presenteert de video's, waarin hij de essentie van autonomie en leiderschap belicht. Het e-book en de video's bieden een holistische benadering, van zelfreflectie tot effectieve communicatie. Deze training, inclusief praktische informatie en de mogelijkheid tot downloaden van het werkboek en e-book, is een must voor wie streeft naar persoonlijke ontwikkeling. Een investering in jezelf die de moeite waard is.

Meer informatie

Authentiek communiceren: dat kun je leren!

ebook communicatie

Je zendt wie je bent. Dat is authentiek communiceren. Dat betekent dat je communiceert zoals je van origine bent. Originaliteit dus en geen kopie of imitatie van anderen. Niet zoals de wereld om je heen verwacht dat het zou moeten. Maar gewoon: zoals jij bent!

Meer informatie

Onze nieuwsbrief

Ben jij leer- en nieuwsgierig? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!
Met jouw aanmelding ga je akkoord met onze privacyverklaring en het ontvangen van onze nieuwsbrief. Je kunt je natuurlijk op elk moment weer afmelden.

Telefonisch contact? Heb je vragen? Bel ons op 0528 23 60 30 en vraag naar Monique van Nuil.