Vrijblijvend adviesgesprek
Contact opnemen
Pinterest Facebook Twitter Linkedin YouTube
Direct informatie? 0528 23 60 30
Of mail naar: info@desteven.nl
zoeken

Gebrek aan structuur: té flexibel?

Hebt u gebrek aan structuur in uw werk? Verliest u snel de grote lijn uit het oog of raakt u het overzicht kwijt? Merkt u dat het ontbreken van structuur u in de weg gaat staan en dat u er hinder van krijgt? Bent u soms té flexibel en is uw valkuil dat u te weinig structuur aanbrengt?

Doe de uitgebreide analyse

Bij De Steven kunt u tegen betaling een uitgebreide analyse doen om inzicht te krijgen in uw kwaliteiten, eigenschappen,  persoonskenmerken en valkuilen.

Uitgebreide test

Gratis preview

U kunt de test ook doen via een gratis preview. U krijgt dan via een beknopt rapport inzicht in wat voor type mens u bent en welke kwaliteiten en valkuilen daarbij horen.

Gratis preview

Valkuil

In een gratis webinar (online workshop) leggen wij uit wat kernkwaliteiten, valkuilen,  leerdoelen en allergieën zijn. U kunt de webinar na inschrijving online volgen.

Webinar kwaliteiten

Gedragskenmerken

Gebrek aan structuurWe noemen enkele gedragskenmerken die bij het gebrek aan orde en structuur horen:

  • U vergeet bepaalde taken of u ziet dingen over het hoofd
  • U raakt bepaalde dingen kwijt
  • U moet regelmatig zoeken naar bestanden, emails of documenten
  • U gaat fouten maken
  • U raakt gestresst omdat u het overzicht kwijt raakt
  • U holt achter iedere bal aan en u raakt reactief ingesteld
  • U wordt onzeker omdat de kans op fouten groter is

Het ergste: chaos en wanorde

Gebrek aan structuur in overtreffende trap is: chaos en wanorde. Dit moet u in alle gevallen zien te voorkomen door snel in te grijpen. Uw omgeving kan u verwijten dat u niet betrouwbaar bent in de zin van afspraken nakomen. U zegt wel dingen toe maar u maakt ze niet waar.

Reactief

Wanneer flexibiliteit en improvisatievermogen doorslaat komt dat wellicht omdat u te reactief bent ingesteld. U gaat te weinig uit van uw eigen behoeften of doelstellingen. Of u maakt keuzes op basis van wat een ander van u vraagt in plaats van dat u keuzes maakt op basis van uw eigen behoeften.

Reactief gedrag

Hoe ontstaat het?

Uiteraard kunnen er tal van redenen zijn waardoor de structuur gaat ontbreken. U bent flexibel en wellicht kunt u goed improviseren. Door gebrek aan structuur verliest u het overzicht, ziet u zaken over het hoofd of vergeet u dingen die wel van belang zijn. In feite bent u té flexibel, past u zich teveel aan of bent u zo gericht op improvisatie dat het leidt tot wanorde.

Mensen die flexibel zijn, hebben vaak een groot aanpassingsvermogen. Ze zijn in staat snel in te spelen op ontwikkelingen, signalen of gebeurtenissen. In veel organisaties wordt dit ook gevraagd. Er is dus behoefte aan medewerkers die inspelen op.....

Uw kracht en uw kernkwaliteit

Wellicht herkent u zich nog het meest in de beschrijving van het watertype, het vuurtype, of het luchttype. U komt meer in uw kracht door een balans te vinden tussen:

  • flexibel zijn' en structuur houden
  • improvisatie' en 'pro-actief werken

Uw flexibiliteit krijgt dan meer effect.

Leerdoelen Persoonlijke Effectiviteit

De Steven heeft  leerdoelen ontwikkeld voor de training Persoonlijke effectiviteit. U kunt ook het overzicht bekijken met alle persoonlijke leerdoelen.

Leerdoelen Persoonlijke effectiviteit

Training Persoonlijke Effectiviteit

Wilt u een training Persoonlijke Effectiviteit volgen? Aarzel niet! Neem meteen contact op. Bekijk de mogelijkheden voor training en coaching.

Training persoonlijke effectiviteit

Auteur

Dit artikel is geschreven door Jan Stevens.

Coach Jan Stevens