Loading ...

Direct informatie? 0528 23 60 30

Of mail naar planning@desteven.nl

Loopbaanwaarden en loopbaanankers

Loopbaanwaarden, drijfveren en ambities: de loopbaanwaardentest geeft een beknopt beeld van zaken die u van belang vindt in uw functie. De test is een momentopname en dient als hulpmiddel om te achterhalen wat voor u van belang is in een mogelijke functie. Anders gezegd: de test kan niet als wet van Meden en Perzen worden gebruikt.

Online test

Wilt u meer inzicht in uw loopbaanwaarden? U kunt hier gratis de test doen. Vul uw email in en u krijgt een rapport per email toegestuurd.

Online test loopbaanwaarden

Uw drijfveren

Wilt u inzicht in uw persoonlijke drijfveren die een rol spelen in uw loopbaan? Kent u ze? Lees dan onze artikelen over persoonlijke drijfveren en persoonlijke waarden.

Persoonlijke drijfveren

Wat is belangrijk in uw loopbaan?

LoopbaanwaardenBijgaand treft u een beschrijving van de loopbaanwaarden en loopbaanankers.

 • Algemene managementfunctie

  Wanneer u hoog scoort op een algemene managementfunctie neigt u sterk naar een leidinggevende functie. Uw behoefte om mensen aan te sturen en om u in de breedte van de organisatie bezig te houden is groter dan de behoefte om u in een bepaald vakgebied verder te specialiseren. U bent eerder een generalist die overal wel iets vanaf weet dan een specialist die op één terrein van de hoed en de rand weet.

 • Vrijheid en onafhankelijkheid

  Wanneer u hoog scoort op vrijheid en onafhankelijkheid is zeggenschap en invloed  in uw werk van groot belang. U bepaalt bij voorkeur HOE u uw werk indeelt en uitvoert. Zodra anderen u voortdurend voorschrijven wat u moet doen en hoe u het moet doen, zal u dat snel irriteren. Die organisatie die uw eigen inbreng op prijs stelt, kan uw hart stelen. Sterker nog: u functioneert ook het beste wanneer men u deze vrijheden gunt. Voor u is vrijheid in uw werkzaamheden nog belangrijker dan salaris en zekerheden.

 • Dienstverlenend

  Wanneer u hoog scoort op dienstverlenend gaat uw voorkeur uit naar een beroep of organisatie waar u anderen kunt helpen. U zou het beste functioneren bij een organisatie met ideële doelstellingen die zich ten dienste van de mensheid stelt. Het liefst betekent u zeer direct iets voor uw medemens. U bent liever uitvoerend met uw medemens aan de slag dan de mate waarin u een leidinggevende of specialistische functie ambieert.

 • Ondernemer

  Wanneer u hoog scoort op ondernemer zou u bij voorkeur een eigen bedrijf starten. Graag zou u uw creativiteit en ideeën kwijt willen in uw eigen onderneming. Zekerheden zijn voor u minder van belang. U durft best wel een risico te nemen en wanneer u de kans krijgt om een eigen onderneming te starten zult u er ook volop voor gaan. Mocht blijken dat de bedrijfsresultaten positief zijn dan zult u daar veel voldoening uithalen en zelfs zelfvertrouwen aan ontlenen.

 • Balans privé en werk

  Wanneer u hoog scoort op balans privé en werk dan is de balans tussen werk en privé voor u heel belangrijk. U zult niet snel bereid zijn om over te werken of extra inspanningen te leveren wanneer blijkt dat dit ten koste zal gaan van uw privéleven.

 • Uitdaging

  Wanneer u hoog scoort op uitdaging, is uitdagend werk voor u van belang. U wilt geen routinematige werkzaamheden. Sterker nog: zodra uw werk routinematig wordt, gaat het u vervelen en moet u opnieuw geprikkeld worden om bepaalde doelstellingen te verwezenlijken. Waar anderen problemen zien, ziet u kansen. U bent positief ingesteld en bent bereid om tot het naadje te gaan om de doelstellingen te halen.

 • Specialist

  Wanneer u hoog scoort op specialist is verdieping in uw vakgebied bijzonder belangrijk (bent u generalist of specialist?). U wilt zich graag verder ontwikkelen binnen uw vakgebied door het volgen van vervolgstudie. Een leidinggevende functie ambieert u niet direct en zeker niet wanneer dit de doorontwikkeling op uw vakgebied in de weg zou staan.

 • Zekerheid

  Wanneer u hoog scoort op zekerheid is het van belang een solide organisatie te vinden die de arbeidsvoorwaardelijke zaken goed geregeld heeft. U zult geen risico’s aangaan wanneer financiële zekerheden in het gedrang komen en hoewel u wellicht een vervolgstap in uw carrière zou kunnen maken dan zult u dat bijzonder goed afwegen wanneer dit teveel risico’s omvat.

Voorbeeld: wat zijn de drijfveren?

 • Anqelique Hendriksen scoort het hoogst op de onderdelen vrijheid en onafhankelijkheid, uitdaging, privé en werk en ondernemer. Met name vrijheid en onafhankelijkheid vindt u erg belangrijk. Maar u zoekt ook een duidelijke balans tussen privé en werk. U scoort het laagst op zekerheid en stabiliteit. De punten die u haalt onder het kopje zekerheid en stabiliteit zitten vooral in het feit dat u behoefte heeft aan de zekerheid van een vaste baan en dat u pas een nieuwe baan zal aanvaarden wanneer u op het financiële vlak de juiste zekerheden krijgt toebedeeld.
 • Op grond van de testscore blijkt dat u veel uitdaging nodig heeft. U houdt niet van louter routinematige werkzaamheden. U komt het beste tot uw recht wanneer u complexe situaties mag oplossen en u denkt veelal in kansen in plaats van problemen. U zult waarschijnlijk het best acteren in een organisatie die u daarvoor de ruimte geeft.

Andere testen bij De Steven

Bekijk de andere testen of assessments bij De Steven.

Testen

Carrière en werk

Training en coaching gericht op carrière en werk.

Carrière en werk

Auteur

Dit artikel is geschreven door Jan Stevens.

Coach Jan Stevens


Nieuw in de webshop

Bestel dit Ebook via de webshop! Titel: Jezelf kwijtraken & jezelf hervinden

Ebook jezelf kwijtraken

Meer informatie

Drenthe en Utrecht: trainingslocatie

De Steven heeft een tweetal trainingslocaties namelijk: Drenthe: Hoogeveen en Utrecht: Amersfoort.

Geheel Nederland

Incompany trainingen kunnen we in geheel Nederland uitvoeren: Brabant, Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht, Zuid-Holland, Zeeland.

Online coaching ook mogelijk

Wij verzorgen ook online coaching via skype, zoom of teams. Ook wanneer je verder weg woont kan dit een aantrekkelijke optie zijn. Klanten van ons komen ook uit België, Spanje, Frankrijk, Curaçao, Israël, Duitsland etc.

Webinar over 20x jeZELF terugkijken

Wil je meer zelfvertrouwen ontwikkelen, je zekerder voelen, je onzekerheid inleveren en wil je jezelf meer leren waarderen?

Dan kan deze webinar jou helpen.

Meer informatie of inschrijven?

Onze nieuwsbrief

Ben jij leer- en nieuwsgierig? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!
Met jouw aanmelding ga je akkoord met onze privacyverklaring en het ontvangen van onze nieuwsbrief. Je kunt je natuurlijk op elk moment weer afmelden.

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Op de hoogte blijven van onze nieuwste workshops, webinars of artikelen die wij plaatsen? Abonneer je op onze (gratis) nieuwsbrief!

Telefonisch contact? Heb je vragen? Bel ons op 0528 23 60 30 en vraag naar Monique van Nuil.