Loading ...

Direct informatie? 0528 23 60 30

Of mail naar planning@desteven.nl

Verstoorde relaties op de werkvloer kunnen leiden tot ziekteverzuim

Conflicten op de werkvloer kunnen leiden tot ziekteverzuim.  Een medewerker of zelfs meerdere medewerkers kunnen bij onderlinge spanningen zich onvoldoende in staat voelen om nog naar hun werk te komen.  Een slechte werksfeer een onveilige of onprettige omgeving kan daarbij een grote rol spelen.

Te laat ingrijpen

Te laat ingrijpen, kan er voor zorgen dat conflicten escaleren in het team, tussen leidinggevende en de medewerker. Aan jou als leidinggevende om dit te voorkomen. Sluimerende conflicten moeten direct aangepakt worden. Zodra je signalen ontdekt waaruit blijkt dat er spanningen zijn in een team moet je gelijk reageren.  Wellicht kun je er zelf een rol in vervullen. Soms heb je hulp nodig van de HRM afdeling of is externe hulp nodig: mediation, coaching etc.

Verzuim is uitstel

Verzuim bij verstoorde relaties is geen oplossing. Ook al is het soms verstandig om de medewerker die het betreft even op adem te laten komen door hem/haar ziekteverlof toe te kennen. Uiteraard kan de medewerker spanningsklachten krijgen maar die zijn wel gerelateerd aan de situatie.

Verstoorde relaties en ziekteverzuim

Training duurzame inzetbaarheid

Bekijk de mogelijkheden voor de training duurzame inzetbaarheid.

Training duurzame inzetbaarheid

Training verzuim en inzetbaarheid

Bekijk de mogelijkheden voor de training verzuimmanagement.

Training verzuim en inzetbaarheid

Conflict met de leidinggevende

Betreft het een conflict met jouzelf als leidinggevende dan is het voor jou lastiger om de juiste maatregelen te treffen. Je bent immers zelf partij en derhalve heb je de sleutel voor de oplossing niet meer geheel in eigen handen. In dat geval is hulp van anderen noodzakelijk of is het raadzaam om de bedrijfsarts in te schakelen.

Onwerkbare situaties

Mocht het conflict leiden tot dusdanig verstoorde relaties dan moet je aan andere oplossingen denken en is de weg van verzuim en ziekteverlof al helemaal geen oplossing. Wellicht moet er gekeken worden naar ander werk: hetzij intern of extern.

Ziekmakende teams of organisaties

Ziekmakende organisaties, teams of leidinggevenden zijn er genoeg. Kun je dan ziek worden van je werk? Jazeker! Verstoorde relaties, verziekte sfeer, slecht leiderschap. Bekijk de rubriek: ziekmakende organisaties en teams.


Jezelf kwijtraken en jezelf hervinden

Bestel dit e-book (PDF) via de webshop! Titel: Jezelf kwijtraken & jezelf hervinden.

Ebook jezelf kwijtraken

Meer informatie

Online training autonomie en persoonlijk leiderschap!

Online training autonomie

De online training Autonomie en Persoonlijk Leiderschap helpt jou bij jouw persoonlijke groei. De 8 modules bieden diepgaande inzichten en praktische tools. Het werkboek, met 22 opdrachten, bevordert zelfreflectie en bevraagt je behoeften, gevoelens, en keuzes. Jan Stevens, de trainer, presenteert de video's, waarin hij de essentie van autonomie en leiderschap belicht. Het e-book en de video's bieden een holistische benadering, van zelfreflectie tot effectieve communicatie. Deze training, inclusief praktische informatie en de mogelijkheid tot downloaden van het werkboek en e-book, is een must voor wie streeft naar persoonlijke ontwikkeling. Een investering in jezelf die de moeite waard is.

Meer informatie

Authentiek communiceren: dat kun je leren!

ebook communicatie

Je zendt wie je bent. Dat is authentiek communiceren. Dat betekent dat je communiceert zoals je van origine bent. Originaliteit dus en geen kopie of imitatie van anderen. Niet zoals de wereld om je heen verwacht dat het zou moeten. Maar gewoon: zoals jij bent!

Meer informatie

Onze nieuwsbrief

Ben jij leer- en nieuwsgierig? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!
Met jouw aanmelding ga je akkoord met onze privacyverklaring en het ontvangen van onze nieuwsbrief. Je kunt je natuurlijk op elk moment weer afmelden.

Telefonisch contact? Heb je vragen? Bel ons op 0528 23 60 30 en vraag naar Monique van Nuil.