Vrijblijvend adviesgesprek
Contact opnemen
Google+ Facebook Twitter Linkedin YouTube
Direct informatie? 0528 23 60 30
Of mail naar: info@desteven.nl
zoeken

Peter Weustink: trainer / coach

Peter Weustink trainer - coachPeter is ooit gestart als bedrijfsfysiotherapeut en is 12 jaar behandelaar geweest. Daarna heeft hij 13 jaar gewerkt als adviseur integraal gezondheidsmanagement en trainer/coach/adviseur op het terrein van duurzame inzetbaarheid. Ook verzorgt Peter leiderschapsprogramma’s en trainingen op het terrein van leiderschapsontwikkeling.

Vanaf 2016 is Peter zelfstandig adviseur bij de Steven. Zijn doel is om organisaties en medewerkers te helpen met het bevorderen van werkplezier en goede prestaties. Performanceverbetering en werkplezier vindt plaats door optimaal gebruik te maken van de talenten en inzetbaarheid van  medewerkers met daarbij coachend leiderschap als ondersteuning.

Zijn werkspreuk is:  ‘ You don’t build a business. You build people, and then people build the business.’

Je kunt werkplezier en performance verbeteren door de verbindingen tussen werk en medewerker te versterken, aandacht te besteden aan risico’s voor zowel de organisatie als medewerker en indien nodig herstelmaatregelen (behandelen) toe te passen als er een mismatch is of dreigt.

Bevorderen, voorkomen en behandelen.

Als fysiotherapeut word je opgeleid om fysieke  klachten bij mensen te behandelen. Middels goed onderzoek is meestal wel een diagnose te stellen die de klacht verklaart en input geeft voor de behandeling.

Gezondheidsmanagement

Bekijk de trajecten die Peter uitvoert in het kader  van gezondheidsmanagement.

Gezondheidsmanagement

Duurzame inzetbaarheid

Bekijk de publicaties van Peter Weustink over duurzame inzetbaarheid.

Duurzame inzetbaarheid

Verzuim en inzetbaarheid

Bekijk de publicaties van Peter over verzuim en inzetbaarheid.

Verzuim en inzetbaarheid

Vaak wordt daarmee het symptoom behandeld. Veel minder vaak wordt aandacht besteed aan de oorzaak van de klacht. Door de grote variatie aan mogelijke oorzaken en de vaak onzekere oorzaak-gevolg relaties is het ook niet eenvoudig om een duidelijke oorzaak aan te wijzen.

Toch wil je graag weten welke maatregelen  nodig zijn om klachten in de toekomst te voorkomen en moet je dus zeker aandacht besteden aan preventie.

Het beste organisatie resultaat en medewerkertevredenheid krijg je echter niet door te behandelen en klachten te voorkomen maar door aandacht te besteden aan aspecten waarmee medewerkers meer plezier in hun werk krijgen en beter gaan presteren.  Daar is inzicht voor nodig in productiviteit en inzetbaarheid bevorderende factoren, zowel vanuit de organisatie als vanuit de medewerker (zie onderstaand schema).  Zijn deze factoren op orde dan is daarmee de basis gelegd voor gezond en productief werken. Behandelen is dan ook veel minder nodig.

Vaak besteden organisaties aandacht aan verzuimmanagement(behandelen) en aan arbomanagement (voorkomen) maar blijft het onderdeel waar zowel medewerkers als organisatie het meest mee kunnen bereiken onderbelicht (gezondheidsmanagement). 

Dat is dweilen met de kraan open. Bij de Steven bespreken we graag hoe u de kraan kunt dichtdraaien. Als het verzuim echter hoog is kunnen we u ook helpen met dweilen.

Contact met Peter?

Wilt u een keer van gedachten wisselen met Peter Weustink? Dat kan! Neemt u contact op met ons bedrijfsbureau en wij maken een afspraak voor u.

Trainers/coaches De Steven