Loading ...

Direct informatie? 0528 23 60 30

Of mail naar planning@desteven.nl

Duurzame inzetbaarheid: training, coaching of advies

De Steven geeft training en advies rond duurzame inzetbaarheid. In dit kader ontwikkelden we een aantal trainingen namelijk:

Duurzame inzetbaarheid voor leidinggevenden

De training duurzame inzetbaarheid  is bestemd voor leidinggevenden in het midden- of hoger kader maar ook voor HR-adviseurs en directies. Kortom: voor ieder die de ontwikkeling wil doormaken van verzuimmanagement naar het vergroten van duurzame inzetbaarheid.

 • Voor wie?

  De training is bestemd voor:

  • leidinggevenden in het middenkader
  • leidinggevenden, directies in het hoger kader
  • HR-adviseurs, HRM medewerkers

Training duurzame inzetbaarheid

 • Inhoud

  De inhoud stemmen wij af op jouw vraagstelling en is maatwerk. In ieder geval kunnen we de volgende kaders aangeven:

  • wat is het verschil tussen: verzuimmanagement, risicobeheersing en gezondheidsmanagement?
  • duurzame inzetbaarheid: wat is het en hoe geef je er handen en voeten aan?
  • voorwaarden voor duurzame inzetbaarheid
  • doelstelling formuleren
  • optimaal presteren: hoe bereik je dat?
  • waaraan moet de organisatie voldoen?
  • waaraan moet de medewerker voldoen?
  • rol van de leiding bij duurzame inzetbaarheid
 • Werkwijze

  De training voeren wij uit in groepsverband of door individuele coaching. Voorafgaand aan de training stemmen wij de inhoud van de training af op jouw situatie zodat de training optimaal aansluit bij de werksituatie.

 • Duur

  De duur van de training hangt af van de vraagstelling.

 • Investering

  Voor de groepstraining hanteren wij onze dagtarieven. Dat is de prijs voor de trainer en training inclusief voorbereiding, reiskosten en reistijd van de trainer. Neem gerust contact op met ons bedrijfsbureau. Op basis van jouw vraagstelling kunnen wij jou een gerichte aanbieding doen toekomen.

Combinatie met andere leiderschapstrainingen: maatwerk

Zowel in de groep als individueel kunnen wij een maatwerktraining samenstellen waarin andere onderwerpen zijn opgenomen. Bekijk het overzicht van al onze trainingen op het terrein van leiderschapsontwikkeling.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over duurzame inzetbaarheid? Lees dan onze artikelen of neem contact met ons op!

Duurzame inzetbaarheid: wat is dat?

Training visie op duurzame inzetbaarheid ontwikkelen

De training visie op duurzame inzetbaarheid is bestemd voor directies, leidinggevenden, HR-functionarissen en managementteams. Kortom voor een ieder die zich met de vraag bezig houdt: Hoe krijg je mensen in beweging om iets te gaan doen aan duurzame inzetbaarheid ? We zouden als organisatie wel iets aan duurzame inzetbaarheid willen doen, maar weten niet wat en hoe.

Aanleiding

Er is de laatste jaren veel belangstelling voor het onderwerp duurzame inzetbaarheid. Daar zijn tal van redenen voor, maar de belangrijkste is dat het mensen moet ondersteunen om langer gezond, gemotiveerd en competent door te kunnen werken. Als je dat goed doet levert het niet alleen werkplezier op maar ook een hoop voordelen voor de organisatie; productiviteitswinst, een lager ziekteverzuim en minder verloop. Werken aan duurzame inzetbaarheid dient dus  twee doelen; een medewerker die het werk ook op langere termijn productief en met plezier kan volhouden en een organisatie die beter gaat presteren.

Visie op duurzame inzetbaarheid training

 • Niet goed opgepakt binnen organisaties

  Het onderwerp duurzame inzetbaarheid wordt niet goed opgepakt, niet door medewerkers maar ook niet door organisaties. Wel door de overheid, die ondersteunt activiteiten op gebied van duurzame inzetbaarheid middels een ESF-subsidieregeling. Als het niet aan het geld ligt, roept dit de vraag op wat er moet gebeuren om mensen wel in beweging te krijgen.

  Ons antwoord: mensen krijg je niet in beweging, dat moeten ze zelf doen. Je kunt wel de omstandigheden zodanig maken dat mensen in antwoord op die andere omstandigheden uit zichzelf gaan bewegen.

  Er zijn altijd veranderende omstandigheden nodig om in beweging te komen.

  In beweging komen en veranderen is dus niet zo gemakkelijk, voor de meesten is het ver weg en geldt het vooral voor anderen.

  • Als je geen reden of aanleiding ziet om in beweging te komen ga je niet veranderen.
  • Het kan ook zijn dat je wel vindt dat je eigenlijk zou moeten veranderen maar niet weet wat of hoe je het moet aanpakken.
  • Als je weet dat je moet veranderen en ook hoe je het moet aanpakken, wil dat nog niet zeggen dat je het ook daadwerkelijk gaat doen. Daarvoor moet je een besluit nemen om te gaan veranderen en dat moet ondersteund worden door je organisatie.
  • Pas dan ga je daadwerkelijk veranderen,
  • Vervolgens moet je minimaal 6 maanden de verandering volhouden om het tot een gewoonte te krijgen en tevens voorkomen dat je weer terug valt in oude gewoontes.
 • Werkwijze

  De training voeren wij uit in groepsverband of door individuele coaching. Voorafgaand aan de training stemmen wij de inhoud van de training af op jouw situatie zodat de training optimaal aansluit bij de werksituatie.

 • Duur

  De duur van de training hangt af van de vraagstelling.

 • Investering

  Voor de groepstraining hanteren wij onze dagtarieven. Dat is de prijs voor de trainer en training inclusief voorbereiding, reiskosten en reistijd van de trainer. Neem gerust contact op met ons bedrijfsbureau. Op basis van jouw vraagstelling kunnen wij jou een gerichte aanbieding doen toekomen.

Wat hebben we nodig voor duurzame inzetbaarheid?

 • De moeilijkheid bij duurzame inzetbaarheid is dat erg veel factoren van invloed zijn en er meerdere partijen voor verantwoordelijk zijn. In het meest basale overzicht zijn er 2 factoren waar een medewerker voor verantwoordelijk is: vitaliteit/gezondheid en flexibiliteit.

En 2 factoren waar een organisatie voor verantwoordelijk is

 • Cultuur/leiderschap en mobiliteit.

We hebben al een opleidingsbeleid, een vitaliteitbeleid en een ouderenbeleid. Wat voegt duurzame inzetbaarheid dan nog toe?

 • Veel organisaties hebben allerlei belangrijk HR beleid in de kast staan. Procesmatig gezien is alles keurig op orde. Structuur en beleidsdocumenten zijn hard nodig als basis. Maar het is niet voldoende. Om in beweging te komen zijn aspecten nodig die niet in structuren te vangen zijn. Het gaat dan om de dialoog tussen leidinggevende en medewerker en de zachte factoren zoals vertrouwen, passie, geluk, voldoening, welbevinden.

We hebben bij de afdeling HR een medewerker die duurzame inzetbaarheid in haar pakket heeft

 • Dat is mooi, maar duurzame inzetbaarheid is bij uitstek een onderwerp dat besproken moet worden tussen leidinggevende en medewerker. De afdeling HR kan (en moet!) beleidsdocumenten maken, formats enz, maar het echte gesprek moet plaats vinden op de werkvloer.

We hebben geen probleem, dus waarom zouden we veranderen?

 • Het kernpunt  van duurzame inzetbaarheid is dat je als organisatie gaat verbeteren als het goed gaat.  Als je wacht tot het fout gaat moet je eerst herstellen. Als je daarna pas gaat verbeteren ben je eigenlijk te laat.

Het is niet verplicht, we doen al zoveel, we zijn al druk genoeg met een arbo- en verzuimbeleid.

 • Het arbo- en verzuimbeleid is een onderdeel van duurzame inzetbaarheid en moet zeker blijven bestaan, maar het arbo- en verzuimbeleid is gericht op het voorkomen van gezondheidsschade en het herstellen als mensen ziek zijn uitgevallen. Om duurzame inzetbaarheid te bereiken is meer nodig; gebruik maken van de kwaliteiten van mensen en bevorderen van wat goed gaat.

Medewerkers komen toch wel bij ons werken.

 • Als er genoeg mensen zijn die willen werken en als er weinig vraag naar arbeid is, zou dat kunnen kloppen. De vraag naar arbeid neemt echter toe en het aantal mensen dat kan en wil werken neemt af. In een aantal sectoren is nu al een personeelstekort. Als mensen kunnen kiezen waar ze mogen werken gaan ze werken bij een organisatie die aandacht heeft voor persoonlijke ontwikkeling, die uitdagende taken heeft en waar mensen kunnen doen waar ze goed in zijn.

Drenthe en Utrecht: trainingslocatie

De Steven heeft een tweetal trainingslocaties namelijk: Drenthe: Hoogeveen en Utrecht: Amersfoort.

Geheel Nederland

Incompany trainingen voeren we uit in geheel Nederland: Brabant, Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht, Zuid-Holland, Zeeland.

Online coaching

Wij verzorgen ook online training & coaching via skype, zoom of teams. Ook wanneer je verder weg woont kan dit een aantrekkelijke optie zijn. Klanten van ons komen ook uit België, Zwitserland, Spanje, Frankrijk, Curaçao, Israël, Duitsland, Colombia etc.

Jouw leerdoelen staan centraal!

Wij combineren meerdere leerdoelen tot één training. Het voorkomt dat je 35 trainingen moet volgen en het bespaart je dus gewoon tijd en geld.

Bovendien is het rendement van de training veel hoger omdat de training op jou is afgestemd.

Voor bedrijven en particulieren

Wij werken voor organisaties en bedrijven maar ook voor particulieren in heel Nederland.

Hulp van onze trainingsadviseur

Hulp nodig bij het formuleren van leerdoelen? Of hulp nodig om de juiste training te vinden? Bel dan met onze trainingsadviseur.

Adviesgesprek met onze trainers of coaches?

Wil je een adviesgesprek met onze trainers of coaches? Dat kan live te Amersfoort of Hoogeveen. Maar online kan natuurlijk ook.

Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak!

Contact

Jezelf kwijtraken en jezelf hervinden

Bestel dit e-book (PDF) via de webshop! Titel: Jezelf kwijtraken & jezelf hervinden.

Ebook jezelf kwijtraken

Meer informatie

Online training autonomie en persoonlijk leiderschap!

Online training autonomie

De online training Autonomie en Persoonlijk Leiderschap helpt jou bij jouw persoonlijke groei. De 8 modules bieden diepgaande inzichten en praktische tools. Het werkboek, met 22 opdrachten, bevordert zelfreflectie en bevraagt je behoeften, gevoelens, en keuzes. Jan Stevens, de trainer, presenteert de video's, waarin hij de essentie van autonomie en leiderschap belicht. Het e-book en de video's bieden een holistische benadering, van zelfreflectie tot effectieve communicatie. Deze training, inclusief praktische informatie en de mogelijkheid tot downloaden van het werkboek en e-book, is een must voor wie streeft naar persoonlijke ontwikkeling. Een investering in jezelf die de moeite waard is.

Meer informatie

Authentiek communiceren: dat kun je leren!

ebook communicatie

Je zendt wie je bent. Dat is authentiek communiceren. Dat betekent dat je communiceert zoals je van origine bent. Originaliteit dus en geen kopie of imitatie van anderen. Niet zoals de wereld om je heen verwacht dat het zou moeten. Maar gewoon: zoals jij bent!

Meer informatie

Onze nieuwsbrief

Ben jij leer- en nieuwsgierig? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!
Met jouw aanmelding ga je akkoord met onze privacyverklaring en het ontvangen van onze nieuwsbrief. Je kunt je natuurlijk op elk moment weer afmelden.

Telefonisch contact? Heb je vragen? Bel ons op 0528 23 60 30 en vraag naar Monique van Nuil.