Loading ...

Direct informatie? 0528 23 60 30

Of mail naar planning@desteven.nl

Was ik ook maar gewoon!

Was ik ook maar gewoon! Een hartenkreet van een jongen die hoogbegaafd en hoogsensitief is. Typerend voor hem is dat hij ‘anders is dan anderen’. Hij denkt anders, voelt anders, beleeft de zaken anders dan leeftijdgenoten. Hij is er niet gelukkig mee. Vandaar die uitroep. Hoe kan dat nu?

Het verhaal van Erik

Erik kon goed leren. Op de basisschool al kon hij goed meekomen. Nee, wilde spelletjes doen dat vond hij maar niks. Boompje klimmen dat hoefde van Erik niet zo nodig. Erik las liever een boek. Heel soms sloop hij naar de studeerkamer van pappa. Dan streelde hij de boeken van zijn vader en ging hij in pappa's stoel. Boeken en letters. Dat was de wereld van Erik. Zijn woordkennis steeg per week. Zijn taalgebruik week al vroeg af van andere kinderen van zijn leeftijd. En schrijven deed hij ook graag. Stiekem schreef hij allerlei verhalen, gedichten, spreuken. Hij liet het thuis niet altijd zien wat hij schreef. Soms schaamde hij zich er ook voor.

Al wakker?

Ben je al wakker? Merk je dat je net zo bent als Erik? Zoek dan eens uit wat je talent is! Voorkom de neerwaartse spiraal! Ga je talent inzetten en benutten! Mogen wij je van dienst zijn?

Voel je je anders?

Was ik ook maar gewoon

Coaching en training: voor HB-ers

Wij bieden coaching & training specifiek voor hoogbegaafde personen.

Meer informatie? Bel meteen!

Coaching voor HB-ers

Doe de HB-test!

Wil je meer inzicht in jouw kwaliteiten en valkuilen als hoogbegaafd persoon? Doe dan online onze test.

Aan te schaffen via de webshop!

Meer informatie

Hoogbegaafd: gave of probleemgeval

Bestel het e-book <pdf> met als titel: hoogbegaafd: gave of probleemgeval. 

Meer info via de webshop.

Meer informatie

Aansluiting missen

Erik had weinig aansluiting bij leeftijdgenoten. Hij luisterde graag naar muziek maar dat was meestal muziek die zij niet leuk vonden. Hij had interesse in zaken die leeftijdgenoten niet interesseerden.  Erik las liever een boek en trok zich graag terug.

Zin van het leven

Al jong dacht hij diep na over zingeving. Het maakte hem ook vaak bang. Bang om zijn vader te moeten missen of zijn moeder. Bang voor oorlog of voor brand. Bang voor inbrekers of voor een overval. Bang voor pijn en verdriet. En Erik zocht weer verder in alle hoeken  en boeken. Hij zocht antwoorden op de waarom-vraag. Waarom is er lijden? Waarom hebben mensen pijn? Waarom worden kinderen gepest?

Stemmingswisselingen

Erik had wel vaak stemmingswisselingen. Hij was dan zo verdrietig en soms ook neerslachtig. Hij wist wel dat hij veel begreep en begrijpen kon. Maar soms dacht Erik: ‘begreep ik het maar niet’ of ‘kon ik ook maar zo zijn als andere jongens uit de klas’.  Erik voelde zich vaak eenzaam, alleen, anders, verdrietig, onbegrepen. Voor zijn zelfvertrouwen was dat niet goed. Voor de schoolprestaties ook niet.

Probleemgeval

Wat nog meer pijn deed is dat zijn ouders hem als probleemgeval behandelden. Erik werd als lastig ervaren. Nee met de andere kinderen hadden zijn vader en moeder geen problemen. Alleen maar met hem. En soms maakte hem dat boos, rebels en woest. Weer een bevestiging dat hij niet gewoon was, maar anders was of als een aparte gezien werd. Erik vertrouwde daardoor heel vaak zijn omgeving niet meer. Lees ook: mijn kind is hoogbegaafd.

Coaching en training: voor HB-ers

Wij bieden coaching & training specifiek voor hoogbegaafde personen.

Coaching voor HB-ers

Auteur

Dit artikel is geschreven door Jan Stevens.

Jan Stevens


Jezelf kwijtraken en jezelf hervinden

Bestel dit Ebook via de webshop! Titel: Jezelf kwijtraken & jezelf hervinden

Ebook jezelf kwijtraken

Meer informatie

Nieuwste e-book: talenten en kwaliteiten: jouw houvast en zekerheid!

Je kunt nu het nieuwste e-book (PDF) aanschaffen van Jan Stevens over: talenten en kwaliteiten, jouw houvast en zekerheid.

Je kunt ook de boekpresentatie van 27 januari gratis terugkijken. Inschrijven?

Talenten en kwaliteiten / e-book

Meer informatie?

Authentiek communiceren

Wil je werken aan jouw communicatie? E-book authentiek communiceren is te bestellen via de webshop!

ebook communicatie

Onze nieuwsbrief

Ben jij leer- en nieuwsgierig? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!
Met jouw aanmelding ga je akkoord met onze privacyverklaring en het ontvangen van onze nieuwsbrief. Je kunt je natuurlijk op elk moment weer afmelden.

Telefonisch contact? Heb je vragen? Bel ons op 0528 23 60 30 en vraag naar Monique van Nuil.