Loading ...

Direct informatie? 0528 23 60 30

Of mail naar planning@desteven.nl

Was ik ook maar gewoon!

Was ik ook maar gewoon! Een hartverscheurende kreet van een jongen die hoogbegaafd en hoogsensitief is, en constant het gevoel heeft dat hij "anders" is dan zijn leeftijdsgenoten. Zijn gedachten, gevoelens en belevingen wijken af van de norm, en dit maakt hem ongelukkig. Maar hoe komt dat eigenlijk?

Het verhaal van Erik

Het verhaal van Erik is er een van uitzonderlijke intelligentie. Al op de basisschool kon hij moeiteloos meekomen met zijn klasgenoten. Terwijl andere kinderen buiten speelden en ravotten, verkoos Erik liever de wereld van boeken. Stiekem sloop hij naar de studeerkamer van zijn vader, waar hij de boeken streelde en zich nestelde in pappa's stoel. Letters en woorden waren zijn vrienden, en zijn woordenschat groeide met de week. Al op jonge leeftijd merkte hij dat zijn taalgebruik afweek van dat van andere kinderen, en schrijven werd al snel een geliefde bezigheid. Toch hield hij zijn schrijfsels vaak verborgen, soms uit schaamte.

Al wakker?

Ben je al wakker? Merk je dat je net zo bent als Erik? Zoek dan eens uit wat je talent is! Voorkom de neerwaartse spiraal! Ga je talent inzetten en benutten! Mogen wij je van dienst zijn?

Voel je je anders?

Was ik ook maar gewoon

Coaching en training: voor HB-ers

Wij bieden coaching & training specifiek voor hoogbegaafde personen.

Meer informatie? Bel meteen!

Coaching voor HB-ers

Doe de HB-test!

Wil je meer inzicht in jouw kwaliteiten en valkuilen als hoogbegaafd persoon? Doe dan online onze test.

Aan te schaffen via de webshop!

Meer informatie

Hoogbegaafd: gave of probleemgeval

Bestel het e-book <pdf> met als titel: hoogbegaafd: gave of probleemgeval. 

Meer info via de webshop.

Meer informatie

Aansluiting missen

Erik had weinig aansluiting bij leeftijdgenoten. Hij luisterde graag naar muziek maar dat was meestal muziek die zij niet leuk vonden. Hij had interesse in zaken die leeftijdgenoten niet interesseerden.  Erik las liever een boek en trok zich graag terug.

Zin van het leven

Al jong dacht hij diep na over zingeving. Het maakte hem ook vaak bang. Bang om zijn vader te moeten missen of zijn moeder. Bang voor oorlog of voor brand. Bang voor inbrekers of voor een overval. Bang voor pijn en verdriet. En Erik zocht weer verder in alle hoeken  en boeken. Hij zocht antwoorden op de waarom-vraag. Waarom is er lijden? Waarom hebben mensen pijn? Waarom worden kinderen gepest?

Stemmingswisselingen

Erik had wel vaak stemmingswisselingen. Hij was dan zo verdrietig en soms ook neerslachtig. Hij wist wel dat hij veel begreep en begrijpen kon. Maar soms dacht Erik: ‘begreep ik het maar niet’ of ‘kon ik ook maar zo zijn als andere jongens uit de klas’.  Erik voelde zich vaak eenzaam, alleen, anders, verdrietig, onbegrepen. Voor zijn zelfvertrouwen was dat niet goed. Voor de schoolprestaties ook niet.

Probleemgeval

Het was nog pijnlijker voor Erik dat zijn ouders hem als een probleemgeval beschouwden. Ze zagen hem als lastig en hadden geen moeite met zijn broers en zussen. Dit maakte Erik boos, opstandig en woedend. Het versterkte zijn gevoel van anders-zijn en creëerde wantrouwen jegens zijn omgeving. Hij voelde zich vaak alleen en niet gewoon, maar eerder als een buitenbeentje. Lees ook: mijn kind is hoogbegaafd.

Hulp nodig?

Bij 'was ik ook maar gewoon!', begrijp ik jouw strijd en wil ik je helpen. Ik geloof dat iedereen unieke talenten bezit, en ik sta klaar om je te begeleiden bij het ontdekken en benutten ervan. Laten we samen de weg vinden naar jouw eigen pad, waar je jezelf kunt zijn zonder het gevoel anders te zijn.

Coaching en training: voor HB-ers

Wij bieden coaching & training specifiek voor hoogbegaafde personen.

Coaching voor HB-ers

Auteur

Dit artikel is geschreven door Jan Stevens.

Jan Stevens


Jezelf kwijtraken en jezelf hervinden

Bestel dit e-book (PDF) via de webshop! Titel: Jezelf kwijtraken & jezelf hervinden.

Ebook jezelf kwijtraken

Meer informatie

Online training autonomie en persoonlijk leiderschap!

Online training autonomie

De online training Autonomie en Persoonlijk Leiderschap helpt jou bij jouw persoonlijke groei. De 8 modules bieden diepgaande inzichten en praktische tools. Het werkboek, met 22 opdrachten, bevordert zelfreflectie en bevraagt je behoeften, gevoelens, en keuzes. Jan Stevens, de trainer, presenteert de video's, waarin hij de essentie van autonomie en leiderschap belicht. Het e-book en de video's bieden een holistische benadering, van zelfreflectie tot effectieve communicatie. Deze training, inclusief praktische informatie en de mogelijkheid tot downloaden van het werkboek en e-book, is een must voor wie streeft naar persoonlijke ontwikkeling. Een investering in jezelf die de moeite waard is.

Meer informatie

Authentiek communiceren: dat kun je leren!

ebook communicatie

Je zendt wie je bent. Dat is authentiek communiceren. Dat betekent dat je communiceert zoals je van origine bent. Originaliteit dus en geen kopie of imitatie van anderen. Niet zoals de wereld om je heen verwacht dat het zou moeten. Maar gewoon: zoals jij bent!

Meer informatie

Onze nieuwsbrief

Ben jij leer- en nieuwsgierig? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!
Met jouw aanmelding ga je akkoord met onze privacyverklaring en het ontvangen van onze nieuwsbrief. Je kunt je natuurlijk op elk moment weer afmelden.

Telefonisch contact? Heb je vragen? Bel ons op 0528 23 60 30 en vraag naar Monique van Nuil.