Loading ...

Direct informatie? 0528 23 60 30

Of mail naar planning@desteven.nl

Cynisme en een cynische houding vermijden

Merkt u dat u soms cynisch overkomt in uw communicatie of verwijten anderen u enige vorm van cynisme? Merkt u dat de boodschap die u zou willen brengen hierdoor soms niet overkomt omdat de ander het niet goed ontvangt? Wilt u leren om cynisme te vermijden in uw communicatie en wilt u uw communicatieve vaardigheden verbeteren? De Steven is specialist in communicatietraining! We stellen voor u een maatwerktraining samen die precies bij u aansluit.

Wat is cynisch?

Cynisme vermijden in uw communicatieCynisme is een vorm van bedekte of bijtende spot waarmee u een afwijzende houding etaleert tegenover een ander of tegen ideeën van iemand anders. Cynisme hoeft zich niet eens altijd met woorden te uiten. Het kan ook non-verbaal dus zonder woorden. Op anderen kan het spottend overkomen en in de ergste vorm kan het doorslaan naar sarcasme. Cynisme kan bitter, koud en ongevoelig overkomen op andere mensen.

Hoe ontstaat het?

Hoe cynisme ontstaat is een interessant fenomeen. Eigenlijk weet u dat zelf het beste. In ieder geval hoe het bij u is ontstaan. We noemen een paar oorzaken:

Onbegrip

Hoe het ook zij: cynisme en zeker sarcasme stuit doorgaans op onbegrip in uw omgeving. Het kan anderen zelfs pijn doen omdat ze het gevoel hebben dat hun goede bedoelingen, welgemeende of enthousiaste ideeën met één enkele opmerking in de kiem gesmoord worden. Best wel jammer eigenlijk want u hebt er zelf niks aan en een ander heeft er last van.

Zeggen wat u bedoelt

Cynisme is een manier van communiceren waarbij u vermijdt om te zeggen wat u precies bedoelt. We duiden het met een voorbeeld:

Marianne komt bij haar vader en heeft het plan gevat een auto te kopen van € 2.000,-. Eigenlijk weet ze wel dat ze dit geld niet heeft maar toch.......  Ze stelt haar vader een heel idealistisch plan voor zodat ze binnen hele korte tijd aan dat geld kan komen. Haar vader zegt: 'je meent zeker dat het geld hier aan de bomen groeit (cynisme). Eigenlijk bedoelt hij: het plan dat je nu maakt is niet geheel realistisch, zullen we samen eens kijken hoe het wel haalbaar zou kunnen zijn?

Wat is uw leerdoel?

Uw leerdoel is divers maar we proberen er als volgt woorden aan te geven:

Leerdoelen training communicatie

We hebben nog veel meer leerdoelen voor de communicatietraining voor u uitgewerkt. U kunt ook het overzicht bekijken van alle persoonlijke leerdoelen.

Leerdoelen communicatietraining

Training communicatie

 

Auteur

Dit artikel is geschreven door Jan Stevens.

Coach Jan Stevens

 

 


Nieuw in de webshop

Bestel dit Ebook via de webshop! Titel: Jezelf kwijtraken & jezelf hervinden

Ebook jezelf kwijtraken

Meer informatie

Webinar terugkijken: ontdek jouw kwaliteiten en talenten

Wil je de webinar terugkijken over het ontdekken van jouw kwaliteiten en talenten? Onderwerpen:

  • Wat is talent?
  • Wat zijn kernkwaliteiten?
  • Indeling van kwaliteiten
  • Zelfvertrouwen en kwaliteiten
  • Kwaliteiten in de koelkast
  • Jouw kwaliteiten ontdekken

Schrijf je meteen in en na betaling van € 12,50 krijg je meteen toegang.

Webinar kwaliteiten

Meer informatie


 

Zomeraanbieding: persoonlijk ontwikkelpakket

Wil je deze zomer gebruiken als rustmoment om te werken aan jouw persoonlijke ontwikkeling? Dan is dit voor jou een unieke kans.

De actie is verlengd tot 14 augustus 2021 wegens grote belangstelling: 3 e-books over persoonlijke ontwikkeling! Van € 56,85 voor € 39,95.

Zomeraanbieding

Meer informatie

Onze nieuwsbrief

Ben jij leer- en nieuwsgierig? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!
Met jouw aanmelding ga je akkoord met onze privacyverklaring en het ontvangen van onze nieuwsbrief. Je kunt je natuurlijk op elk moment weer afmelden.

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Op de hoogte blijven van onze nieuwste workshops, webinars of artikelen die wij plaatsen? Abonneer je op onze (gratis) nieuwsbrief!

Telefonisch contact? Heb je vragen? Bel ons op 0528 23 60 30 en vraag naar Monique van Nuil.