Vrijblijvend adviesgesprek
Contact opnemen
Google+ Facebook Twitter Linkedin YouTube
Direct informatie? 0528 23 60 30
Of mail naar: info@desteven.nl
zoeken

Sollicitatietraining: individuele aanpak

Sollicitatietraining. Het doel van de sollicitatietraining is om uw vaardigheden te vergroten in het solliciteren. U wilt tijdens een sollicitatiegesprek vol zelfvertrouwen en overtuigend overkomen.  Of wilt u hulp bij het schrijven van de sollicitatiebrief en het maken van uw CV, het opzetten van social media of een Persoonlijk Marketingprofiel? De Steven kan u daarbij helpen. Dat kan door een maatwerktraject te volgen. De sollicitatietraining die wij verzorgen is doorgaans ook onderdeel van ons outplacementtraject.

Voor wie?

SollicitatietrainingDe sollicitatietraining van De Steven is bestemd voor deelnemers die vaardig willen zijn in het voeren van sollicitatiegesprekken.

 • u wilt  tijdens een gesprek exact kunnen benoemen over welke kwaliteiten, vaardigheden en kennis u beschikt
 • u wilt leren om te benoemen in welke organisatie u het beste past en waarom dat zo is
 • u wilt beter leren om een sollicitatiebrief of CV te schrijven
 • u wilt social media leren inzetten bij solliciteren
 • u wilt leren om een persoonlijk marketingplan te ontwikkelen
 • u wilt uw competenties doeltreffend kunnen overbrengen in een gesprek
 • u wilt uzelf professioneel presenteren tijdens een gesprek
 • u wilt voorkomen dat u blokkeert of onzeker overkomt tijdens een sollicitatiegesprek
 • uiteindelijk: u wilt de baan waarop u solliciteert!

Overtuigend overkomen tijdens sollicitatiegesprekken

Overtuigend overkomen tijdens sollicitatiegesprekken is te leren. Overtuigend overkomen is wat anders dan uzelf overschreeuwen. Zullen we een rijtje met belemmeringen maken?

 • ik solliciteer wel maar het heeft toch geen zin
 • laat ik maar solliciteren, die functie past niet écht bij me maar je weet maar nooit (het gokkast effect)
 • ik ben te oud of ik ben te jong
 • ik heb te weinig opleiding
 • ik heb te weinig ervaring
 • ik heb onvoldoende ervaring in die branche

Overtuigend solliciteren is uzelf op de juiste wijze profileren en neerzetten tijdens een gesprek.  Assertief en vol zelfvertrouwen solliciteren kunt u bereiken door het het sollicitatiegesprek te oefenen:  o.a. aandacht aan het sollicitatiegesprek, omgaan met moeilijke vragen, gaten in uw CV, onzekerheid tijdens het gesprek.

Overtuigend leren solliciteren?

Lukt het niet de juiste baan te vinden?

Teleurstelling op teleurstelling! Afwijzing op afwijzing! Soms zakt u de moed in de schoenen. U wordt er wanhopig van. Weer moet u zichzelf oppimpen voor het schrijven van een sollicitatiebrief. Weer moet u alles uit de kast halen om ervoor te gaan. En steeds opnieuw: afgewezen! U gaat twijfelen aan uzelf! Uw zelfvertrouwen daalt en soms denkt u: ‘ik kom nooit meer aan de bak!’. U voelt de ogen van vrienden, bekenden en familieleden prikken in uw rug. U hebt het gevoel dat zij het raar vinden dat u nog steeds niet aan het werk bent. Bekijk ook: leren omgaan met afwijzing bij het sollicitatiegesprek.

Gericht aan de slag!

Gericht solliciteren: solliciteren is wat anders dan zoveel mogelijk brieven versturen. Dat noemen wij met een geweer op een mug schieten. Nee juist niet! Heel gericht aan de slag, doelstellingen bepalen vanuit een persoonlijk marketingplan, de juiste sollicitatiebrief en CV schrijven.

Gericht solliciteren

Individuele training of coaching

De Steven verzorgt individuele sollicitatietraining omdat deze werkwijze het meest effectief is. Op basis van de eerste sessie stemmen wij de inhoud precies af op uw situatie.

Combineer trainingen!

Bij De Steven staan uw leerdoelen centraal! 

In de meeste situaties kunnen we leerdoelen combineren tot één training. Dat voorkomt dat u meerdere trainingen moet volgen en het bespaart u dus tijd en geld. Bovendien is het rendement hoger omdat de training  persoonlijk op u is afgestemd!

Adviesgesprek?

Wilt u een vrijblijvend adviesgesprek? Of hebt u vragen over de mogelijkheden? Wij zijn iedere werkdag bereikbaar van 8.00 tot 18.00 uur. Neem telefonisch contact op met ons bedrijfsbureau of stuur ons een mail via het contactformulier.

Contact

Kunt u niet vinden wat u zoekt?

Zoekt u een training die u op de website van ons niet kunt vinden? Vertel dan wat u zou willen bereiken en wellicht kunnen wij u toch van dienst zijn. Of neem telefonisch contact op met onze trainingsadviseur.