Loading ...

Direct informatie? 0528 23 60 30

Of mail naar planning@desteven.nl

In paniek solliciteren

in paniek solliciteren

Je bent ontslagen of je arbeidsovereenkomst wordt niet verlengd. De paniek slaat toe. Je moet natuurlijk wel een andere baan hebben. En als ’t kan nog snel ook. Het hebben van een baan is op dit moment belangrijker dan de vraag : past die baan wel bij jou? Is dit wel de juiste organisatie voor je?

Paniekvoetbal

Zie je wat er gebeurt? Paniekvoetbal ten top! Je doet gewoon dingen in het wilde weg, maar het raakt kant nog wal. Gek he dat je niet uitgenodigd wordt voor een gesprek? Je bent nog niet los van je oude baan, je hebt je ontslag nog niet verwerkt en je begint al aan een volgende uitdaging. Net 1 dag bij huis en je gaat alweer als een razende Roeland tekeer. Hou er maar mee op, het heeft geen enkele zin. Geef eerst dat ontslag eens een plaatsje, ga een week wat gezelligs doen en denk daarna eens rustig over de vraag na: wie ben ik , wat kan ik, waarom is het niet gelukt in mijn vorige baan? Welke organisatie past bij mij?

Is het gek?

Nee hoor. Ik vind het niet gek dat de schrik je om het hart slaat als je denkt aan jouw toekomst. Waarom ik dat niet gek vindt? Omdat ik al dertig jaar werk met o.a. mensen die op zoek zijn naar een baan. Je bent niet de eerste die ik ontmoet. Dus je hoeft jezelf geen verwijt te maken. Het is die schrik die je om het hart slaat. Angst!

  • zal ik ooit wel weer een baan vinden?
  • o als ik maar wat heb, maakt niet uit wat het is
  • hoe moet ik mijn huur straks betalen?
  • als ik maar niet in de bijstand kom
  • wie zit er nu op mij te wachten?
  • als ik maar geen schulden krijg

Waarom het niet werkt?

Je komt niet over op de juiste manier wanneer je vanuit angst solliciteert. De kans dat je jezelf tekort doet is enorm! Op deze manier is de kans klein dat je wordt uitgenodigd voor een gesprek en als je al wordt uitgenodigd dan kom je in het gesprek niet overtuigend over.

Wat dan wel?

Heel eenvoudig! Rust in de tent. Even weer terug naar de basis. Wie ben je? Wat wil je? Wat kun je? Waar word je warm van? Waar raak je nooit over uitgepraat? Waar vlieg je van in de brand? Wat zijn je drijfveren?

Ho maar zeg je. Stop maar! Dat vage gedoe. Ik moet de hypotheek wel kunnen betalen natuurlijk. En daarom heb ik geen keus toch! Ik moet voor die en die datum werk hebben want anders…………….

Ik zeg: op deze manier ga jij geen baan vinden. Het is paniekvoetbal. Je hebt kramp in de benen. Zo win je geen wedstrijd. Hoe goed ik het ook begrijp wat je erbij voelt. Kies een andere strategie.

Sollicitatietraining

De Steven verzorgt  individuele sollicitatietraining.

Sollicitatietraining

Carriére en werk

Training en coaching gericht op carriére en werk.

Carriére en werk

Auteur

Dit artikel is geschreven door Jan Stevens.

Jan Stevens


Jezelf kwijtraken en jezelf hervinden

Bestel dit Ebook via de webshop! Titel: Jezelf kwijtraken & jezelf hervinden

Ebook jezelf kwijtraken

Meer informatie

Nieuw: Hoe ga je met je tijd om?

Bestel dit Ebook via de webshop! Titel: hoe ga je met je tijd om?

Ebook time

Meer informatie

Authentiek communiceren

Wil je werken aan jouw communicatie? E-book authentiek communiceren is te bestellen via de webshop!

ebook communicatie

Meer informatie

Onze nieuwsbrief

Ben jij leer- en nieuwsgierig? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!
Met jouw aanmelding ga je akkoord met onze privacyverklaring en het ontvangen van onze nieuwsbrief. Je kunt je natuurlijk op elk moment weer afmelden.

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Op de hoogte blijven van onze nieuwste workshops, webinars of artikelen die wij plaatsen? Abonneer je op onze (gratis) nieuwsbrief!

Telefonisch contact? Heb je vragen? Bel ons op 0528 23 60 30 en vraag naar Monique van Nuil.