Vrijblijvend adviesgesprek
Contact opnemen
Google+ Facebook Twitter Linkedin YouTube
Direct informatie? 0528 23 60 30
Of mail naar: info@desteven.nl
zoeken

Persoonlijkheidsanalyse en persoonlijkheidsstijl: online test

Er zijn tal van methoden op de markt om eigenschappen van mensen in kaart te brengen. De eigenschappenanalyse van De Steven is eenvoudig, krachtig. In een mum van een tijd het u inzicht in uw karaktereigenschappen oftewel in uw kwaliteiten en valkuilen.

Persoonlijkheidsanalyse

De persoonlijkheidsanalyse is gericht op het analyseren van uw persoonskenmerken oftewel kwaliteiten, valkuilen en irritaties. Een feedbackvariant (360o) kan daarbij ingezet worden. Dat is belangrijk om:

 • te ontdekken waar uw kracht ligt
 • te ontdekken waar uw ontwikkelpunten liggen
 • als hulpmiddel bij de speurtocht naar een baan die bij u past
 • als hulpmiddel om uw communicatiestijl te ontdekken en uw persoonlijke communicatie te verbeteren
 • als hulpmiddel om uw adviesstijl te ontdekken

Doe de test online

Wilt u de test online doen? Dat kan gratis! U krijgt een rapport in uw mailbox.

Doe de test online!

Kennismaken? Gratis introductieworkshop

Wanneer u kennis wilt maken met onze eigenschappenanalyse dan verzorgen wij graag de introductieworkshop voor u. Wilt u een uitgebreide beschrijving van de vier elementen en persoonskenmerken.

Teamanalyse

Test persoonskenmerken aarde, water, vuur, luchtDe teamanalyse is een weergave hoe uw team qua persoonskenmerken en karaktereigenschappen in elkaar zit.

Functiegerichte analyse

De functiegerichte analyse helpt u om in te schatten over welke persoonskenmerken een medewerker in een bepaalde functie moet beschikken.

Inzetbaarheid persoonskenmerkentest

De eigenschappenanalyse is in tal van situaties inzetbaar zoals:

 • de selectieprocedure
 • hulpmiddel bij de formulering van de vacature
 • stimulans bij functioneringsgesprekken
 • teamontwikkeling
 • vaststellen van leerdoelen in een POP-gesprek
 • hulpmiddel wanneer de medewerker niet aan de verwachtingen voldoet
 • het begrijpen van conflicten op de werkvloer
 • het maken van een persoonlijkheidsprofiel

Jan Stevens: ondersteuning bij werving- en selectieprocedures

Jan Stevens: ‘Wat me opvalt, is dat er gebruik wordt gemaakt van een assessment voor vaak de hogere functies terwijl ik soms het gevoel heb dat er daarna niets meer aanwezig is. We maken het nog vaak mee dat Klaas vertrekt uit een organisatie en dat het bedrijf roept: ‘we zoeken net zo’n type als Klaas’. Voor de samenstelling van een functieprofiel laten we de leiding onze functiegerichte eigenschappenanalyse invullen. Centraal staat dan de vraag over welke eigenschappen de persoon in kwestie moet beschikken. Bij de selectieprocedure kunnen we dan bekijken in hoeverre de kandidaat over deze eigenschappen beschikt. Het voordeel is dat je dan meteen de ontwikkelpunten te pakken hebt. Overigens is de eigenschappenanalyse geen vervanging van een assessment.’.

Remko Gaykema: eigenschappenanalyse tijdens coachingstrajecten

De trainers van De Steven gebruiken de eigenschappenanalyse ook bij coachingstrajecten. Remko Gaykema: ‘Het is voor mij iedere keer verrassend wat er uit deze analyse naar voren komt. Vaak leg je in 3 kwartier de kern bloot waar het in een coachingstraject om gaat. En het is erg leuk om te doen’.
Remko Gaykema vindt de kracht van de analyse, dat het eenvoudig is. Remko: ‘We gebruikten in het verleden ook wel Belbin of het Enn/eagram maar omdat daar zoveel rollen zijn is het voor een aantal mensen moeilijker om zich te herkennen’. Over één ding zijn de trainers het wel eens: ‘de eigenschappenanalyse is nooit te gebruiken als het einde van alle dingen. Je moet er heel voorzichtig mee omgaan’. Remko: ‘dat vind ik trouwens van alle testen die er op de markt zijn. De uitslag is voor mij nooit: ‘het is zo dat’ maar ‘klopt het dat?’ Dat is een kardinaal verschil in benadering. Bovendien is er tal van andere zaken die een rol spelen maar waar deze analyse geen antwoord op geeft. Het is alleen een probaat middel om het gesprek op gang te brengen. Je praat heel gericht ergens over’.

Andere testen bij De Steven

Bekijk de andere testen of assessments bij De Steven.

Testen

Wilt u de eigenschappenanalyse benutten?

Wilt u de eigenschappenanalyse inzetten voor de hiervoor genoemde doeleinden? Neemt u dan contact op met ons bedrijfsbureau of stuur ons een email.