Vrijblijvend adviesgesprek
Contact opnemen
Pinterest Facebook Twitter Linkedin YouTube
Direct informatie? 0528 23 60 30
Of mail naar: info@desteven.nl
zoeken

Karaktereigenschappen en timemanagement

Is er een relatie tussen uw persoonskenmerken of karaktereigenschappen en de wijze van tijdgebruik? Onderzoek door onze trainers resulteerde in een timemanagement test.

Timemanagement Test

Onderzoek dat wij verrichten toonde de relatie aan tussen de persoonskenmerken van mensen en hun timemanagement. Het profiel omvat een viertal typen mens waaronder de Denker, de Doener, de Helper en de Aanjager.

Dit resulteerde in een timemanagement test die wij voor de inventarisatie van leerdoelen gebruiken voor de training timemanagement.

Timemanagement test

Inzicht in uw karaktereigenschappen en tijdgebruik?

Wilt u inzicht in uw karaktereigenschappen en bewustwording rond uw gebruik van tijd? De Steven is specialist in timemanagement! We stellen voor u een maatwerktraining samen die precies bij u aansluit.

Training timemanagement

Viertal typen mens: Denker, Doener, Helper, Aanjager

Timemanagement en karaktereigenschappenDe test levert een viertal typen mens op die elk op een eigen wijze omgaat met tijd.

 • De denker

  De Denker is, het woord zegt het al: een kei in denken. Hij/zij observeert, analyseert en beschouwt. Hij/zij denkt vooral op de lange termijn en zoekt voortdurend nieuwe denkwijzen, kansen en strategieën. Bovendien kan hij/zij het ook nog goed verwoorden. Hij/zij praat gemakkelijk en richt zich op de grote lijn. Zaken moeten voor hem/haar wel onderbouwd zijn, want hij/zij heeft een hekel aan een argumentatie die slechts gevoelsmatig is ingegeven. De Denker houdt wel van vrijheid in zijn/haar werk en vindt het beslist niet fijn om altijd via vaste werkprocessen aan de slag te gaan.

 • De doener

  De Doener houdt van hard werken. De korte termijn staat voorop en kenmerkend is: niet praten maar poetsen. De Doener van concrete en tastbare taken. Hij/zij is nauwkeurig en precies. Hij/zij is geduldig met feiten en cijfers en heeft oog voor details. Doeners houden van systematisch werken: orde en structuur is van groot belang. Als de werkprocessen eenmaal duidelijk afgesproken zijn zal een Doener zich daar ook aan houden. Hij/zij vindt het uitermate vervelend als anderen daar het handje mee lichten. Bij voorkeur zoeken Doeners een afgebakend terrein zonder al teveel afhankelijk te zijn van anderen. Bovendien houden ze graag de controle over werkzaamheden die ze anderen laten doen. Veel praten over persoonlijke zaken op het werk vinden Doeners tijdverspilling.

 • De helper

  De kwaliteit van de Helper is dat hij/zij bijzonder veel oog heeft voor de ander. De Helper voelt precies aan wat de ander wil en of het nu wel of niet gezegd wordt: de Helper weet wel wat de bedoeling is. Hij/zij kan goed tussen de regels door luisteren. Bovendien staat de Helper bekend als hulpvaardig en collegiaal. Hij/zij is geduldig met andere mensen en heeft oog voor details wanneer het gaat om de interactie tussen mensen. Binnen een team heeft de Helper oog voor een goede sfeer en inderdaad: resultaten zullen hoger zijn naarmate de sfeer OK is.

 • De aanjager

  De Aanjager is creatief en wanneer hij/zij een nieuw idee heeft, gaat hij/zij ervoor. Typerend voor de Aanjager is: ‘het is alles of niets’. Of de Aanjager is geweldig gemotiveerd om het nieuwe idee van de grond te tillen en hij/zij gaat er helemaal voor, of hij/zij ziet het nut er niet van in en gaat er helemaal niet voor. De Aanjager denkt in beelden, grote lijnen en doelstellingen, waardoor hij/zij soms te weinig oog heeft voor het onderliggende proces.

Andere leerdoelen

De Steven heeft nog andere leerdoelen ontwikkeld voor de training timemanagement. Bekijk:

Leerdoelen timemanagement

Training en coaching

Wilt u een training time management? Aarzel niet! Neem meteen contact op.

Auteur

Dit artikel is geschreven door Jan Stevens.

Coach Jan Stevens