Vrijblijvend adviesgesprek
Contact opnemen
Google+ Facebook Twitter Linkedin YouTube
Direct informatie? 0528 23 60 30
Of mail naar: info@desteven.nl
zoeken

Wispelturig en wispelturigheid is een valkuil

Wispelturigheid is een valkuil. Bent u soms wispelturig? Dan bent u minder van de vaste lijn of vaste hand en kan het zijn dat u op het ene moment anders reageert dan op een ander moment. Wellicht dat uw naaste omgeving er kwalificaties aan verbindt zoals:

  • Veranderlijk als het weer
  • Niet voorspelbaar
  • Onberekenbaar
  • Grillig
  • Minder standvastig

In dit artikel gaan we in op de valkuil wispelturig.

Doe de uitgebreide analyse

Bij De Steven kunt u tegen betaling een uitgebreide analyse doen om inzicht te krijgen in uw kwaliteiten, eigenschappen,  persoonskenmerken en valkuilen.

Uitgebreide test

Gratis preview

U kunt de test ook doen via een gratis preview. U krijgt dan via een beknopt rapport inzicht in wat voor type mens u bent en welke kwaliteiten en valkuilen daarbij horen.

Gratis preview

Valkuil

In een gratis webinar (online workshop) leggen wij uit wat kernkwaliteiten, valkuilen,  leerdoelen en allergieën zijn. U kunt de webinar na inschrijving online volgen.

Webinar kwaliteiten

Soms

WispelturigValkuilen gaan altijd over soms. Dat klinkt cryptisch maar zo is het nu eenmaal. Zou dat niet zo zijn dan zou u 24 uur per dag en 7 dagen per week wispelturig gedrag vertonen. Dat is vast niet het geval. In ’t kader van bewustwording is het wellicht goed om u eens af te vragen wanneer dat bij u ontstaat.

Een positieve eigenschap: flexibel

Aan wispelturigheid ligt een positieve eigenschap ten grondslag. We noemen dat een kernkwaliteit. En deze kernkwaliteit heet flexibel of flexibiliteit. Wanneer u in uw kracht staat is er niks aan de hand. Dan gebruikt u uw kernkwaliteit flexibel en dat is een mooie eigenschap.

Wispelturigheid is de doorgeslagen variant

Slaat u door qua flexibele houding en gedrag dan komt de valkuil om de hoek kijken. U wordt dan te flexibel. In feite is het dan niet effectief meer. En dan ontstaat het gedrag wat door anderen als wispelturig wordt bestempeld. Trek u niet teveel van deze woorden aan overigens want etiketten plakken op het gedrag van iemand is erg gemakkelijk. Waar het in feite om gaat is dit:

Te flexibel gaat ten koste van de ordelijkheid en kan gebrek aan structuur ontstaan. Dat betekent dat het gedrag van de ene hoek naar de ander lijkt te gaan of dat de mening van de persoon voortdurend wijzigt.

Wanneer gebeurt het bij u?

De cruciale vraag is; wanneer bent u niet meer flexibel maar komt u terecht in uw valkuil? We noemen een paar mogelijkheden:

  • Uw omgeving doet voortdurend een beroep op uw flexibiliteit waardoor u het overzicht verliest
  • U wordt moe en u raakt overprikkeld waardoor de structuur gaat ontbreken
  • U hebt het te druk of u voelt spanning of druk

Leerdoel

Uw leerdoel is om orde en structuur aan te brengen in uw werk en het overzicht te bewaren. Daarmee voorkomt u wispelturigheid en benut u uw kwaliteit flexibiliteit op een goede manier.

Leerdoelen Persoonlijke Effectiviteit

De Steven heeft  leerdoelen ontwikkeld voor de training Persoonlijke effectiviteit. U kunt ook het overzicht bekijken met alle persoonlijke leerdoelen.

Leerdoelen Persoonlijke effectiviteit

Training Persoonlijke Effectiviteit

Wilt u een training Persoonlijke Effectiviteit volgen? Aarzel niet! Neem meteen contact op. Bekijk de mogelijkheden voor training en coaching.

Training persoonlijke effectiviteit

Auteur

Dit artikel is geschreven door Jan Stevens.

Coach Jan Stevens