Vrijblijvend adviesgesprek
Contact opnemen
Pinterest Facebook Twitter Linkedin YouTube
Direct informatie? 0528 23 60 30
Of mail naar: info@desteven.nl
zoeken

Saai overkomen

Bent u saai? Of komt u saai over? Zeggen ze dat van u? Of vindt u dat zelf? Wijst u zichzelf af of laat u zichzelf door anderen een stempel opplakken? Weet u wat saai precies is? Wij gaan het voor u uitwerken.

Doe de uitgebreide analyse

Bij De Steven kunt u tegen betaling een uitgebreide analyse doen om inzicht te krijgen in uw kwaliteiten, eigenschappen,  persoonskenmerken en valkuilen.

Uitgebreide test

Gratis preview

U kunt de test ook doen via een gratis preview. U krijgt dan via een beknopt rapport inzicht in wat voor type mens u bent en welke kwaliteiten en valkuilen daarbij horen.

Gratis preview

Valkuil

In een gratis webinar (online workshop) leggen wij uit wat kernkwaliteiten, valkuilen,  leerdoelen en allergieën zijn. U kunt de webinar na inschrijving online volgen.

Webinar kwaliteiten

Een naar woord

Saai overkomen: vinden ze dat van u? Of vindt u het zelf?Of een ander het nu van u zegt of u zegt het van uzelf: wij vinden ‘saai’ een naar woord. Het klinkt een beetje vernederend. Alsof u er niet zoveel toe doet. Wat wordt vaak onder saai verstaan?

  • Alledaags
  • Eentonig (weinig levendig)
  • Ingetogen, dor of mat
  • Sloom of suf
  • Gezapig
  • Kleurloos
  • Nietszeggend
  • Bekrompen
  • Braaf

Ziet u dat daar nare woorden tussen staan die best wel veroordelend overkomen? Mensen die saai gevonden worden of die zichzelf saai vinden, zijn vaak meer naar binnen gekeerd. Ze komen niet heel levendig over, ze zijn behoudender,  ze zijn minder avontuurlijk en niet zo spontaan.

Waar komt het vandaan?

Wij kennen u niet maar waar komt het woord bij u vandaan?  We noemen een tweetal oorzaken:

Saai kan een valkuil zijn

Belemmeringen

Voelt u zich belemmerd om spontaan naar buiten te treden? Is er iets wat u tegenhoudt? Of bent u een stuk vertrouwen kwijtgeraakt in uzelf of in de mensen om u heen? Zijn dat belemmeringen?

Dromer

Misschien bent u van binnen wel een dromer. Misschien hebt u zelfs rijke fantasieën of leeft u soms in gedachten en droomt u weg. Wellicht bent u van binnen helemaal niet saai maar juist heel levendig maar durft u het niet (meer) te laten zien aan de buitenwereld?

Doet het u pijn wat mensen van u zeggen? Of doet het u pijn wat u van uzelf zegt?

Leerdoelen Persoonlijke Effectiviteit

De Steven heeft  leerdoelen ontwikkeld voor de training Persoonlijke effectiviteit. U kunt ook het overzicht bekijken met alle persoonlijke leerdoelen.

Leerdoelen Persoonlijke effectiviteit

Training Persoonlijke Effectiviteit

Wilt u een training Persoonlijke Effectiviteit volgen? Aarzel niet! Neem meteen contact op. Bekijk de mogelijkheden voor training en coaching.

Training persoonlijke effectiviteit

Auteur

Dit artikel is geschreven door Jan Stevens.

Coach Jan Stevens