Loading ...

Direct informatie? 0528 23 60 30

Of mail naar planning@desteven.nl

Rouwadvertenties en rouwkaarten

Rouwadvertenties zijn de meest gelezen advertenties in de krant. Soms spreek ik mensen die geabonneerd zijn op een regionale krant vanwege de rouwadvertenties. Toch is het woord rouwadvertentie een vreemd woord. Het veronderstelt dat er met rouw geadverteerd moet worden of dat er reclame voor rouw gemaakt moet worden.

Familiebericht

In feite is een rouwadvertentie een familiebericht. Zoals er van oudsher geboorteberichten zijn, huwelijksaankondigingen, zo is er ook het bericht van overlijden. Wellicht dat dit woord beter op zijn plek is.

Belangrijk

Doorgaans hechten families veel aan rouwadvertenties. De verwoording is dus een subtiele en fijngevoelige aangelegenheid. Het gevoel wat men bij het overlijden heeft, moet uitgedrukt worden in woorden.

Fouten in de rouwadvertentie of op de rouwkaart

Rouw- en verlies

Bekijk de mogelijkheden voor rouw- en verliesverwerking.

Rouw- en verliesverwerking

Webinar over loslaten

Bekijk de webinar over loslaten via onze webshop!

Webinar loslaten

Fouten in rouwberichten of rouwkaarten

Toch komen in rouwadvertenties en op rouwkaarten veel fouten voor. Vaak gebeurt het met de beste bedoelingen maar toch is het niet wat je zou willen. Ik noem een aantal gangbare voorbeelden:

  • Tot ons verdriet heeft God na een langdurige ziekte van ons weggenomen………. Wat hier staat is dat God langdurig ziek was en daarna van ons wegnam.
  • Op zijn 80e verjaardag nam God van ons weg. (Hier staat dat God 80 jaar was toen hij van ons wegnam).
  • Werd van ons weggenomen mijn allerliefste man (hoeveel mannen heb je en is dit echt de liefste?)
  • De overledene ligt opgebaard (dit moet zijn: is opgebaard. Alsof overledenen ook staande worden opgebaard).
  • Na een kort ziekbed……. (stel je eens een bed voor van 1 meter)
  • Na een noodlottig ongeval nam de Heere tot zich (de Heere heeft dus een noodlottig ongeval gehad en daarna………..)
  • Na een dapper gedragen lijden, namen wij afscheid van onze moeder en oma. (wat hier staat is dat de familie het lijden dapper gedragen heeft, waarna ze afscheid namen van de overledene)
  • Tot onze droefheid is in verzorgingshuis “De Poort” overleden. (Alsof men bedroefd is dat het overlijden plaatsvond in verzorgingshuis “De Poort”.)
  • Op verzoek van de overledene vindt de begrafenis in besloten kring plaats (overledenen doen normaal geen verzoeken meer. Beter is: Overeenkomstig zijn laatste wens vindt de begrafenis in besloten kring plaats).

Rouw- en verlies

Bekijk de mogelijkheden voor rouw- en verliesverwerking.

Rouw- en verliesverwerking

Leerdoelen

Bekijk de leerdoelen voor de training omgaan met veranderingen.

Leerdoelen bij veranderingen

Auteur

Dit artikel is geschreven door Jan Stevens.

Jan Stevens


Jezelf kwijtraken en jezelf hervinden

Bestel dit e-book (PDF) via de webshop! Titel: Jezelf kwijtraken & jezelf hervinden.

Ebook jezelf kwijtraken

Meer informatie

Online training autonomie en persoonlijk leiderschap!

Online training autonomie

De online training Autonomie en Persoonlijk Leiderschap helpt jou bij jouw persoonlijke groei. De 8 modules bieden diepgaande inzichten en praktische tools. Het werkboek, met 22 opdrachten, bevordert zelfreflectie en bevraagt je behoeften, gevoelens, en keuzes. Jan Stevens, de trainer, presenteert de video's, waarin hij de essentie van autonomie en leiderschap belicht. Het e-book en de video's bieden een holistische benadering, van zelfreflectie tot effectieve communicatie. Deze training, inclusief praktische informatie en de mogelijkheid tot downloaden van het werkboek en e-book, is een must voor wie streeft naar persoonlijke ontwikkeling. Een investering in jezelf die de moeite waard is.

Meer informatie

Authentiek communiceren: dat kun je leren!

ebook communicatie

Je zendt wie je bent. Dat is authentiek communiceren. Dat betekent dat je communiceert zoals je van origine bent. Originaliteit dus en geen kopie of imitatie van anderen. Niet zoals de wereld om je heen verwacht dat het zou moeten. Maar gewoon: zoals jij bent!

Meer informatie

Onze nieuwsbrief

Ben jij leer- en nieuwsgierig? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!
Met jouw aanmelding ga je akkoord met onze privacyverklaring en het ontvangen van onze nieuwsbrief. Je kunt je natuurlijk op elk moment weer afmelden.

Telefonisch contact? Heb je vragen? Bel ons op 0528 23 60 30 en vraag naar Monique van Nuil.