Loading ...

Direct informatie? 0528 23 60 30

Of mail naar planning@desteven.nl

Managen van de relatie

Als leidinggevende is het belangrijk om tijd en aandacht aan de medewerker te geven: teamontwikkeling, samenwerken, persoonlijke ontwikkeling van de medewerker en een positief werkklimaat. Een goede werkrelatie is de basis voor werkplezier, voor vertrouwen en helderheid in de onderlinge communicatie en voor motivatie bij zowel medewerker als leidinggevende.

Welke kwaliteiten heb je nodig om de relatie te managen?

Om de relatie te managen moet je beschikken over de volgende kwaliteiten:

 • Aandacht

  Aandacht geeft de mate aan waarin je tijd neemt voor jouw teamleden en voor het opbouwen van een goede relatie met jouw teamleden. In wat voor mate deel je zaken met jouw teamleden en in wat voor mate ben je voor hen een luisterend oor? In wat voor mate ben je zorgzaam en invoelend ingesteld? Maar ook: in hoeverre besteed je aandacht aan de teamleden om samen met hen knelpunten die zij ervaren op te lossen?

Balans in organisaties

Doe de leiderschapstest

Wil je inzicht in jouw natuurlijke stijl van leidinggeven (online test)? Wil je weten waar jouw individuele leiderschapskwaliteiten liggen?

Wil je jouw persoonlijke ontwikkeldoelen leren kennen?

Meer informatie

Management Development

Bekijk de mogelijkheden voor Management Development!

Management Development

 • Individuele ontwikkeling

  Hoewel een medewerker in hoge mate zelf verantwoordelijk is voor zijn/haar eigen ontwikkeling kun je als leidinggevende een cruciale rol hierin vervullen. Typerend is jouw geduld, ook met zwakkere collega’s. Je spreekt jouw waardering uit wanneer taken goed worden uitgevoerd. Je vindt het leuk om jouw medewerkers erbij te betrekken maar ook om ze nieuwe dingen te leren. Taken die zij net zo goed kunnen als jijzelf, draag je snel over. Je geniet wanneer je ziet dat anderen zaken oppakken en wanneer hun zelfvertrouwen stijgt.

 • Teamontwikkeling

  Je benadrukt dat WIJ samen de klus klaren en dat je als team opereert. Je communiceert open met jouw teamleden. Je vraagt actieve inbreng bij het veranderingsproces. Maar je kent jouw teamleden ook voldoende om in te schatten wat zij goed kunnen en wat ze niet zo goed kunnen en je weet dit uitstekend te benutten.

 • Positief werkklimaat

  De factor positief werkklimaat geeft weer in hoeverre je de zaken positief benadert. Je draagt een positieve levensinstelling over op jouw teamleden. De relatie met jouw teamleden is voor jou van groot belang. Je geeft mensen ook vrijheid om hun werkzaamheden te doen. Vertrouwen in elkaar is voor jou een belangrijk woord. Een goede sfeer op de afdeling vind je belangrijk. Soms vindt men jou wellicht te weinig zakelijk of heb je de neiging om zaken rooskleuriger voor te stellen dan ze in feite zijn.

Balans in jouw organisatie

Dit artikel is geschreven in de serie: balans in jouw organisatie en managementteam.

Balans organisatie en management

Leiderschapsontwikkeling

Bekijk al onze trainingen gericht op leiderschapsontwikkeling

Leiderschapsontwikkeling

Auteur

Dit artikel is geschreven door Jan Stevens.

Jan Stevens


Jezelf kwijtraken en jezelf hervinden

Bestel dit e-book (PDF) via de webshop! Titel: Jezelf kwijtraken & jezelf hervinden.

Ebook jezelf kwijtraken

Meer informatie

Online training autonomie en persoonlijk leiderschap!

Online training autonomie

De online training Autonomie en Persoonlijk Leiderschap helpt jou bij jouw persoonlijke groei. De 8 modules bieden diepgaande inzichten en praktische tools. Het werkboek, met 22 opdrachten, bevordert zelfreflectie en bevraagt je behoeften, gevoelens, en keuzes. Jan Stevens, de trainer, presenteert de video's, waarin hij de essentie van autonomie en leiderschap belicht. Het e-book en de video's bieden een holistische benadering, van zelfreflectie tot effectieve communicatie. Deze training, inclusief praktische informatie en de mogelijkheid tot downloaden van het werkboek en e-book, is een must voor wie streeft naar persoonlijke ontwikkeling. Een investering in jezelf die de moeite waard is.

Meer informatie

Authentiek communiceren: dat kun je leren!

ebook communicatie

Je zendt wie je bent. Dat is authentiek communiceren. Dat betekent dat je communiceert zoals je van origine bent. Originaliteit dus en geen kopie of imitatie van anderen. Niet zoals de wereld om je heen verwacht dat het zou moeten. Maar gewoon: zoals jij bent!

Meer informatie

Onze nieuwsbrief

Ben jij leer- en nieuwsgierig? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!
Met jouw aanmelding ga je akkoord met onze privacyverklaring en het ontvangen van onze nieuwsbrief. Je kunt je natuurlijk op elk moment weer afmelden.

Telefonisch contact? Heb je vragen? Bel ons op 0528 23 60 30 en vraag naar Monique van Nuil.