Vrijblijvend adviesgesprek
Contact opnemen
Pinterest Facebook Twitter Linkedin YouTube
Direct informatie? 0528 23 60 30
Of mail naar: info@desteven.nl
zoeken

Volhardend is een kwaliteit

Volhardend is een kwaliteit. Bent u volhardend? Dan geeft u niet snel op. U bent volhardend en u hebt een route uitgestippeld om iets te bereiken en u bent voortdurend bezig om uw doel te verwezenlijken. Onvermoeibaar gaat u uw gang. Bij tegenslagen bent u onverzettelijk. U laat zich namelijk niet snel afleiden. U bent standvastig.

Doe de uitgebreide analyse

Bij De Steven kunt u tegen betaling een uitgebreide analyse doen om inzicht te krijgen in uw kwaliteiten, eigenschappen,  persoonskenmerken en valkuilen.

Uitgebreide test

Gratis preview

U kunt de test ook doen via een gratis preview. U krijgt dan via een beknopt rapport inzicht in wat voor type mens u bent en welke kwaliteiten en valkuilen daarbij horen.

Gratis preview

Webinar

In een gratis webinar (online workshop) leggen wij uit wat kernkwaliteiten, valkuilen,  leerdoelen en allergieën zijn. U kunt de webinar na inschrijving online volgen.

Webinar kwaliteiten

Gedragskenmerken

We noemen wat gedragskenmerken van iemand die Volhardend is:

  • Laat zich niet gauw uit het veld slaan
  • Is niet geïmponeerd door tegenslagen maar blijft zich inspannen om zijn doel te verwezenlijken
  • Laat zich niet ontmoedigen door negatieve reacties van anderen

Is volhardend hetzelfde als doorzettingsvermogen?

Goede vraag: in hoeverre is dit hetzelfde als doorzettingsvermogen? Wij willen er geen scrabble van maken. Het is geen woordenspel. Iemand die volhardend is, zal waarschijnlijk ook een doorzetter zijn. Maar toch zien we ook verschillen:

  • U kunt vasthouden aan uw eigen mening, zienswijze of gedachten
  • U kunt onverzettelijk zijn als het gaat om uw eigen principes (principieel)
  • U kunt Volhardend zijn als het gaat om  het verwezenlijken van uw idealen of doelstellingen

Uw  irritatie

Voor mensen die volhardend zijn is de irritatie dat anderen soms snel van mening veranderen, het bijltje er snel bij neergooien, erg meegaand zijn, hun hoofd snel laten hangen wanneer het even tegenzit. Mensen die net zo gemakkelijk van standpunt of overtuiging switchen als van overhemd, spreken u waarschijnlijk minder aan.

Valkuil

Welke valkuil hoort erbij? Een valkuil is de doorgeslagen variant van de kwaliteit volhardend. En nu ligt het er maar aan wat er bedoeld wordt met de kwaliteit. We noemen een paar voorbeelden:

  • Wanneer u te veel vast houdt aan uw eigen principes bent u wellicht soms te principieel (u moet niet Roomser dan de paus worden)
  • U kunt door anderen bestempeld worden als koppig, halsstarrig, star, eigenwijs of eigengereid.
  • Wanneer het gaat over realiseren van plannen en doelstellingen kan het gebeuren dat u te veeleisend bent en de lat te hoog legt voor uzelf.

Leerdoel

Het leerdoel wat erbij hoort is:  toegefelijk of meegaand. Dat betekent: stel u blijvend open voor anderen en probeer dat contact niet te verliezen. In de communicatie is het leerdoel het verschil tussen gelijk hebben en gelijk krijgen.

Leerdoelen Persoonlijke Effectiviteit

De Steven heeft  leerdoelen ontwikkeld voor de training Persoonlijke effectiviteit. U kunt ook het overzicht bekijken met alle persoonlijke leerdoelen.

Leerdoelen Persoonlijke effectiviteit

Training Persoonlijke Effectiviteit

Wilt u een training Persoonlijke Effectiviteit volgen? Aarzel niet! Neem meteen contact op. Bekijk de mogelijkheden voor training en coaching.

Training persoonlijke effectiviteit

Auteur

Dit artikel is geschreven door Jan Stevens.

Coach Jan Stevens