Vrijblijvend adviesgesprek
Contact opnemen
Pinterest Facebook Twitter Linkedin YouTube
Direct informatie? 0528 23 60 30
Of mail naar: info@desteven.nl
zoeken

Toegankelijk en benaderbaar

Toegankelijk en benaderbaar is een kwaliteit. Bent u toegankelijk en benaderbaar? Dan zullen mensen gemakkelijk op u afstappen, met u praten of van gedachten wisselen. U stelt zich open voor contacten met andere mensen en u bent een gemakkelijke gesprekspartner die geen drempels opwerpt in de sociale contacten.

Doe de uitgebreide analyse

Bij De Steven kunt u tegen betaling een uitgebreide analyse doen om inzicht te krijgen in uw kwaliteiten, eigenschappen,  persoonskenmerken en valkuilen.

Uitgebreide test

Gratis preview

U kunt de test ook doen via een gratis preview. U krijgt dan via een beknopt rapport inzicht in wat voor type mens u bent en welke kwaliteiten en valkuilen daarbij horen.

Gratis preview

Webinar

In een gratis webinar (online workshop) leggen wij uit wat kernkwaliteiten, valkuilen,  leerdoelen en allergieën zijn. U kunt de webinar na inschrijving online volgen.

Webinar kwaliteiten

Open houding

Toegankelijk en benaderbaar: open houdingIemand die toegankelijk is:

 • Heeft een open houding richting andere mensen en is openhartig
 • Komt uitnodigend over op anderen
 • Heeft een warme en vriendelijke uitstraling
 • Toont respect voor de mening en gevoelens van anderen
 • Beschikt over de kwaliteit dat hij/zij vertrouwenwekkend is waardoor mensen zich snel op hun gemak zullen voelen tijdens gesprekken
 • Weet mensen te ontdooien in het eerste contact
 • Zal niet snel oordelen over anderen
 • Is toeschietelijk en spontaan
 • Hebt u een hoge gunfactor

Wat kunt u met deze kwaliteiten?

Met deze kwaliteiten kunt u deuren openen, kloven overbruggen en in iedere functie waar u met mensen te maken krijgt, zal het in uw voordeel zijn wanneer u deze kwaliteiten inzet. In leidinggevende functies zult u snel een sfeer van vertrouwen en veiligheid kunnen creëren. Maar ook in adviesfuncties, salesfuncties kunt u deze kwaliteit erg goed benutten.

Aanspreekbaar

Benaderbaar zijn betekent ook:

 • Bereikbaar zijn voor anderen
 • Aanspreekbaar zijn: ook al wordt er een kritische opmerking door anderen gemaakt

Valkuilen: zijn die er ook?

Iedere kwaliteit kent een valkuil. Dat geldt ook voor deze kwaliteit. Alleen de vraag is: wanneer bent u té toegankelijk (daarover gaat het namelijk)? Dat gebeurt zodra andere mensen er misbruik van gaan maken waardoor zij u gaan claimen, teveel beslag op uw tijd leggen etc. Of wanneer zij u als het ware in vertrouwen van alles in het oor fluisteren waardoor u in conflicten betrokken kunt raken die niet bij u horen (maar die bij de ander horen). Kortom: wanneer u té benaderbaar bent:

 • Wordt het voor u een tijdverspiller (u verliest teveel tijd aan social talk doordat anderen u als een soort praatpaal gebruiken)
 • Kunt u in een conflict gezogen worden doordat u tussen de partijen in komt te zitten (partij A praat tegen u aan en partij B ook al)

Leerdoel

Uw leerdoel:

Leerdoelen Persoonlijke Effectiviteit

De Steven heeft  leerdoelen ontwikkeld voor de training Persoonlijke effectiviteit. U kunt ook het overzicht bekijken met alle persoonlijke leerdoelen.

Leerdoelen Persoonlijke effectiviteit

Training Persoonlijke Effectiviteit

Wilt u een training Persoonlijke Effectiviteit volgen? Aarzel niet! Neem meteen contact op. Bekijk de mogelijkheden voor training en coaching.

Training persoonlijke effectiviteit

Auteur

Dit artikel is geschreven door Jan Stevens.

Coach Jan Stevens