Loading ...

Direct informatie? 0528 23 60 30

Of mail naar planning@desteven.nl

Organisatie is ingedut? Loopt u daarom vast?

Is uw organisatie ingedut? Schiet het allemaal maar niet op binnen het bedrijf waar u werkt? Terwijl u juist creatief bent, vernieuwend, innovatief? Merkt u dat de leiding uw ideeën terzijde legt en er niets mee doet? Dan is het tijd nu om alert te zijn! Waarom? Dat vertellen we u in dit artikel!

Kenmerken

Ingedutte zooi op uw werk? Organisatie ingedut?We noemen een aantal kenmerken van de ingedutte organisatie:

  • U wordt door uw leidinggevende weinig uitgedaagd: er worden geen doelen gesteld en eigenlijk wordt er weinig van u verwacht
  • Men is snel tevreden: ook al gaat er wat fout, niemand die zich er echt druk om maakt
  • Er is geen oog voor verbetering en hoewel er waarschijnlijk veel efficiënter gewerkt zou kunnen worden is die behoefte nauwelijks aanwezig
  • Voorstellen die u doet worden amper serieus genomen: u hebt niet het gevoel dat er iets mee gedaan wordt
  • Men is niet vooruit te branden op sommige punten
  • Als u een idee voor verbetering hebt, duurt het weken voor u antwoord krijgt
  • Er is een sfeer van gezapigheid, open eindjes, onduidelijkheden

Da’s gemakkelijk geld verdienen!

Misschien hebt u het wel eens gedacht en misschien reageert uw omgeving wel zo: ‘da’s gemakkelijk verdiend’. En dat klopt in die zin: u hoeft zich amper in te spannen voor uw werk. Er wordt nauwelijks iets van u gevraagd. U hoort ook niet dat u het verkeerd doet of dat men ontevreden over u is. Dus als u het mooi rustig aan doet tot de aow-gerechtigde leeftijd dan is uw kostje gekocht. Tenminste dat lijkt zo. Want schijn bedriegt!

Schijn bedriegt!

U weet wel beter. Dit is helemaal geen gemakkelijke manier van geld verdienen. Uw gedrevenheid, uw creativiteit, uw ideeën worden niet gewaardeerd en er wordt niets mee gedaan. Uw drang om een mooie prestatie neer te zetten, kunt u niet kwijt en op deze manier weet u heel erg goed dat u nooit voldoening uit uw werk zult halen. Blijkbaar kent uw werkgever de handleiding van het machinepark beter dan dat ze uw kwaliteiten kennen.

Het zegt ook iets over uzelf!

Misschien bent u wel eens boos op uw werkgever. Waarom doen ze zo? Waarom zit er niet meer drive in? Waarom wordt zelfs de leiding niet warm van uw gedrevenheid? Maar daar kunt u niet in blijven hangen. Weet u dat het ook iets over u zegt? Blijkbaar bent u gedreven, innovatief, creatief, prestatiegericht, resultaatgericht of dynamisch en zit u in een organisatie waar dit geen rol speelt. Wat zegt het dan over u? Dat u over een aantal prachtige kwaliteiten beschikt die u niet op die plek kwijt kunt. IJscoboer worden in de Sahara is nu eenmaal geen optie! Dat kunt u wel willen maar het is niet haalbaar.

Gevolgen!

Indien u zich herkent in dit verhaal is het gevaar niet denkbeeldig dat u er ziek van wordt. U kunt verschijnselen krijgen als futloosheid, lusteloosheid, demotivatie omdat u nooit een keer thuis komt met het gevoel van: ‘dat heb ik vandaag weer mooi voor elkaar gebokst’. Wanneer u niet oppast dreigt de bore-out.

Wellicht moet u toch overwegen om stappen te ondernemen. Want één ding is zeker: beter is het om uw baan te verliezen dan om uzelf te verliezen!

Loopbaancoaching

Bekijk onze trajecten gericht op loopbaanoriëntatie.

Loopbaancoaching

Carrière en werk

Training en coaching gericht op carrière en werk.

Carrière en werk

Auteur

Dit artikel is geschreven door Jan Stevens.

Jan Stevens


Jezelf kwijtraken en jezelf hervinden

Bestel dit Ebook via de webshop! Titel: Jezelf kwijtraken & jezelf hervinden

Ebook jezelf kwijtraken

Meer informatie

Nieuw: Hoe ga je met je tijd om?

Bestel dit Ebook via de webshop! Titel: hoe ga je met je tijd om?

Ebook time

Meer informatie

Authentiek communiceren

Wil je werken aan jouw communicatie? E-book authentiek communiceren is te bestellen via de webshop!

ebook communicatie

Meer informatie

Onze nieuwsbrief

Ben jij leer- en nieuwsgierig? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!
Met jouw aanmelding ga je akkoord met onze privacyverklaring en het ontvangen van onze nieuwsbrief. Je kunt je natuurlijk op elk moment weer afmelden.

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Op de hoogte blijven van onze nieuwste workshops, webinars of artikelen die wij plaatsen? Abonneer je op onze (gratis) nieuwsbrief!

Telefonisch contact? Heb je vragen? Bel ons op 0528 23 60 30 en vraag naar Monique van Nuil.