Loading ...

Direct informatie? 0528 23 60 30

Of mail naar planning@desteven.nl

Succes is een drijfveer

Succes is een drijfveer voor veel mensen. Wat mij betreft is het geen behoefte, maar een drijfveer kan het zeker zijn. Onder succes verstaan we meestal dat jij slaagt in dit leven, dat het jou lukt en voor de wind gaat. Onder succes verstaan wij grote namen soms. Bekendheden en beroemdheden. Status, aanzien en prestige. Dit artikel gaat over succes in andere zin.

Betekenis

Wat betekent succes? Het komt van succedere, dat is een Latijns woord. Het betekent:

  • Dat je slaagt in dit leven en dat het jou lukt
  • Dat je een goede uitslag hebt of voorspoed
  • Dat je wat bereikt
  • Dat je resultaat boekt
  • Dat je een klapper maakt of een treffer
  • Dat je kansen benut

Wil jij succesvol zijn?

Doe de test!

Bij De Steven kun je een uitgebreide analyse doen om inzicht te krijgen in jouw kwaliteiten, eigenschappen,  persoonskenmerken en valkuilen.

Zo krijg je inzicht in jouw ontwikkeldoelen.

Meer informatie

Loopbaanonderzoek

Tijdens een loopbaanoriëntatie onderzoeken we met jou:

  • Willen: drijfveren, loopbaanankers, behoeften, interesses
  • Kunnen: werkervaring, opleiding, achtergrond, vaardigheden
  • Zijn: talenten, eigenschappen,  kwaliteiten

Loopbaan oriëntatie

Wat zoek je nu precies?

De vraag is: wat zoek je nu precies? Zoek je dat het lukt of zoek je geluk? Zoek je eer of zoek je waardering? Wil je beroemd worden of wil je bemind zijn? Dat maakt een groot verschil. Beroemd worden zit weer op het niveau van status, aanzien en prestige (sap). Ik kort het af als sap maar dan wel als onverzadigbare sappen. Jouw zelfwaardering wordt er maar tijdelijk door gevoed. En het is nooit genoeg.
Geëerd worden is wat anders dan gewaardeerd worden. Beroemd worden is wat anders dan geliefd en bemind worden. Wat zoek jij?

Succes moet bij je passen

Ik zeg: succes moet bij je passen. Wil jij je droom verwezenlijken? Dan zie je het woord wezen staan. Dat duidt op hart en ziel. Droom over zaken die jouw hart en ziel raken, en verwezenlijk die. Wil je jouw idealen realiseren? Daar zit jouw ID in van identiteit. Daarom begint het woord ideaal met ID. Idealen moeten bij jou passen anders zijn het luchtkastelen waar niks van terechtkomt. Luchtfietserij, daar heb je niks aan.
Zodra je succes zoekt dat bij je past, ben je gelukt en gelukkig. Dan krijg je die waardering die jou toekomt. En of je daar nu bekend mee wordt of niet, dat kan nooit een doel op zich zijn. De vraag is: moet jij bekend worden of mag men bekend worden met jouw werk?

Wanneer succes niet past

Wanneer je dingen nastreeft die niet bij jouw aard en wezen passen, zal de teleurstelling groot zijn. Zelfs al zou je bereiken wat je voor ogen hebt, dan haal je nog geen geluk op.

Lees ook:

Wat wil je eigenlijk?

Wil je meer weten over wat je zou willen? Lees dan ons artikel over dit onderwerp.

Wat zou je willen?

Bekijk de webshop!

Bekijk onze webshop met e-books, webinars en persoonlijkheidstesten.

Webshop De Steven

 

Auteur

Dit artikel is geschreven door Jan Stevens.

Jan Stevens


Jezelf kwijtraken en jezelf hervinden

Bestel dit e-book (PDF) via de webshop! Titel: Jezelf kwijtraken & jezelf hervinden.

Ebook jezelf kwijtraken

Meer informatie

Online training autonomie en persoonlijk leiderschap!

Online training autonomie

De online training Autonomie en Persoonlijk Leiderschap helpt jou bij jouw persoonlijke groei. De 8 modules bieden diepgaande inzichten en praktische tools. Het werkboek, met 22 opdrachten, bevordert zelfreflectie en bevraagt je behoeften, gevoelens, en keuzes. Jan Stevens, de trainer, presenteert de video's, waarin hij de essentie van autonomie en leiderschap belicht. Het e-book en de video's bieden een holistische benadering, van zelfreflectie tot effectieve communicatie. Deze training, inclusief praktische informatie en de mogelijkheid tot downloaden van het werkboek en e-book, is een must voor wie streeft naar persoonlijke ontwikkeling. Een investering in jezelf die de moeite waard is.

Meer informatie

Authentiek communiceren: dat kun je leren!

ebook communicatie

Je zendt wie je bent. Dat is authentiek communiceren. Dat betekent dat je communiceert zoals je van origine bent. Originaliteit dus en geen kopie of imitatie van anderen. Niet zoals de wereld om je heen verwacht dat het zou moeten. Maar gewoon: zoals jij bent!

Meer informatie

Onze nieuwsbrief

Ben jij leer- en nieuwsgierig? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!
Met jouw aanmelding ga je akkoord met onze privacyverklaring en het ontvangen van onze nieuwsbrief. Je kunt je natuurlijk op elk moment weer afmelden.

Telefonisch contact? Heb je vragen? Bel ons op 0528 23 60 30 en vraag naar Monique van Nuil.