Loading ...

Direct informatie? 0528 23 60 30

Of mail naar planning@desteven.nl

Ben je snel van slag? Komt het hard binnen?

Merk je dat je snel van slag bent? Dat er maar iets hoeft te gebeuren of je bent even van ’t rabat? Merk je dat het naar je hoofd vliegt of dat je hartkloppingen krijgt? In dit artikel ga ik in op: van slag zijn.

Wat betekent het?

Wanneer je van slag bent dan ben je (voel je je):

  • Ontdaan
  • Overstuur
  • Van streek
  • Verslagen
  • Radeloos
  • In paniek
  • Verschrikt
  • Angstig

Van slag zijn

Gevoelens

Dit artikel schreef ik in de serie over: voelen en gevoelens. Wat voel jij en welke gevoelens heb je?

Voelen en gevoelens

Persoonlijk ontwikkeltraject

Wil je aan de slag met jouw leerdoelen? Volg een persoonlijk ontwikkeltraject. Meer informatie? Bel ons!

Persoonlijk ontwikkeltraject

Moeite om het hoofd koel te houden?

Vind je het moeilijk om je hoofd koel te houden? Ben je snel gestrest? Ben je te weinig stressbestendig? Voel je je snel overweldigd door zaken die op je afkomen? Laat je je snel meenemen in allerlei onrustige gevoelens die jou meeslepen?

Uit de praktijk

Ik denk even aan Nicky. Ze volgde de eerste toespraak over Corona door Mark Rutte op 16 maart 2020. En daarna was ze dagenlang overstuur. Die toespraak maakte haar van streek. Waarom? Nicky heeft een bedrijf samen met haar man. Ze was bang dat de economische gevolgen van de coronamaatregelen hen erg zouden schaden. Ze reageerde eerst vanuit paniek en later bijna apathisch. Maar dat kwam doordat ze van slag was. Doordat de boodschap zo knetterhard binnenkwam en ze doorzag wat de consequenties zouden kunnen zijn.

Lees ook: paniek, overstuur of radeloos.

Paniek of radeloos

Ben je hoogsensitief?

Wellicht ben je hoogsensitief. Hoogsensitiviteit kenmerkt zich door een hogere gevoeligheid in de zintuiglijke waarneming (er komen meer prikkels bij jou binnen en je ervaart ze intenser) en een diepergaande verwerking (je hebt meer tijd en energie nodig om te herstellen dan anderen).

Wat is er aan de hand?

Wat is er gebeurd waardoor jij van slag raakt? Inzicht in de gebeurtenissen en in de gevoelens die het bij jou oproept is een eerste stap om je balans te hervinden. Gevoelens wijzen de weg naar jouw behoeften. Waar heb je op dit moment behoefte aan?

Geen paniek

Je bent geraakt en uit balans, dat is menselijk. Neem de ruimte om zaken weer op de rij te krijgen. Hulp nodig? We helpen je er graag bij!

Persoonlijk ontwikkeltraject

Wil je aan de slag met jouw leerdoelen? Volg een persoonlijk ontwikkeltraject. Meer informatie? Bel ons!

Persoonlijk ontwikkeltraject

Gevoelens

Dit artikel schreef ik in de serie over: voelen en gevoelens. Wat voel jij en welke gevoelens heb je?

Voelen en gevoelens

Auteur

Dit artikel is geschreven door Jan Stevens.

Jan Stevens


Jezelf kwijtraken en jezelf hervinden

Bestel dit e-book (PDF) via de webshop! Titel: Jezelf kwijtraken & jezelf hervinden.

Ebook jezelf kwijtraken

Meer informatie

Online training autonomie en persoonlijk leiderschap!

Online training autonomie

De online training Autonomie en Persoonlijk Leiderschap helpt jou bij jouw persoonlijke groei. De 8 modules bieden diepgaande inzichten en praktische tools. Het werkboek, met 22 opdrachten, bevordert zelfreflectie en bevraagt je behoeften, gevoelens, en keuzes. Jan Stevens, de trainer, presenteert de video's, waarin hij de essentie van autonomie en leiderschap belicht. Het e-book en de video's bieden een holistische benadering, van zelfreflectie tot effectieve communicatie. Deze training, inclusief praktische informatie en de mogelijkheid tot downloaden van het werkboek en e-book, is een must voor wie streeft naar persoonlijke ontwikkeling. Een investering in jezelf die de moeite waard is.

Meer informatie

Authentiek communiceren: dat kun je leren!

ebook communicatie

Je zendt wie je bent. Dat is authentiek communiceren. Dat betekent dat je communiceert zoals je van origine bent. Originaliteit dus en geen kopie of imitatie van anderen. Niet zoals de wereld om je heen verwacht dat het zou moeten. Maar gewoon: zoals jij bent!

Meer informatie

Onze nieuwsbrief

Ben jij leer- en nieuwsgierig? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!
Met jouw aanmelding ga je akkoord met onze privacyverklaring en het ontvangen van onze nieuwsbrief. Je kunt je natuurlijk op elk moment weer afmelden.

Telefonisch contact? Heb je vragen? Bel ons op 0528 23 60 30 en vraag naar Monique van Nuil.