Vrijblijvend adviesgesprek
Contact opnemen
Pinterest Facebook Twitter Linkedin YouTube
Direct informatie? 0528 23 60 30
Of mail naar: info@desteven.nl
zoeken

Altijd willen winnen

Sommige mensen willen altijd winnen. Niet alleen in de sport tijdens een wedstrijd maar bijvoorbeeld ook tijdens een discussie. Ze hebben het gevoel dat ze altijd vooraan moeten staan, de beste moeten zijn, de meeste omzet moeten halen of het hoogste cijfer.

Doe de uitgebreide analyse

Bij De Steven kunt u tegen betaling een uitgebreide analyse doen om inzicht te krijgen in uw kwaliteiten, eigenschappen,  persoonskenmerken en valkuilen.

Uitgebreide test

Gratis preview

U kunt de test ook doen via een gratis preview. U krijgt dan via een beknopt rapport inzicht in wat voor type mens u bent en welke kwaliteiten en valkuilen daarbij horen.

Gratis preview

Valkuil

In een gratis webinar (online workshop) leggen wij uit wat kernkwaliteiten, valkuilen,  leerdoelen en allergieën zijn. U kunt de webinar na inschrijving online volgen.

Webinar kwaliteiten

Waarom doen ze dat?

Altijd willen winnenWat er vaak achter zit is: behoefte en waardering, erkenning en respect. Men haalt waardering een aandacht uit aanzien of status. Er zit iets in van: ‘kijk mij eens’. Eigenlijk heeft continue de knipoog van de ander nodig om het gevoel van eigenwaarde in stand te houden.

Maar grenzen verleggen is toch goed?

Grenzen verleggen is prima. Gedrevenheid is een mooie kwaliteit evenals resultaatgerichtheid of prestatiegericht. Het gaat er alleen om wat de drijfveer is. Haalt u uw waardering uit uzelf of uit de prestaties die u neerzet? Mensen die te gedreven zijn, te prestatiegericht hebben een bepaalde bewijsdrang die niet meer gezond is.

Wanneer wordt het ongezond?

Het wordt ongezond omdat er ook een keerzijde is namelijk: slecht tegen verlies kunnen. Moeite hebben om tegenslagen te incasseren hoort daar ook bij. Want wie ‘altijd willen winnen’ om zich te bewijzen, voelt zich snel afgewezen wanneer het even niet lukt.

Onuitstaanbaar

‘Altijd willen winnen’  kan ook bij andere mensen iets oproepen van: hij/zij is onuitstaanbaar. Of ze hebben het gevoel dat zij maar een straatje om moeten als de winnaar weer in de buurt is. Ze kunnen u gaan vermijden.

Woordenstrijd

Ook in discussies willen sommige mensen altijd winnen. Als het kan willen ze altijd gelijk hebben, de ander overtuigen van hun gelijk of wat ze nog liever doen: de ander overtuigen van zijn ongelijk.

Leerdoel

Het leerdoel wat hierbij hoort is:

Leerdoelen Persoonlijke Effectiviteit

De Steven heeft  leerdoelen ontwikkeld voor de training Persoonlijke effectiviteit. U kunt ook het overzicht bekijken met alle persoonlijke leerdoelen.

Leerdoelen Persoonlijke effectiviteit

Training Persoonlijke Effectiviteit

Wilt u een training Persoonlijke Effectiviteit volgen? Aarzel niet! Neem meteen contact op. Bekijk de mogelijkheden voor training en coaching.

Training persoonlijke effectiviteit

Auteur

Dit artikel is geschreven door Jan Stevens.

Coach Jan Stevens