Loading ...

Direct informatie? 0528 23 60 30

Of mail naar planning@desteven.nl

Medewerker belemmert voortgang binnen organisatie?

Medewerker belemmert de voortgang binnen jouw team of de organisatie? Is er sprake van slecht functioneren of disfunctioneren? Wat is er precies aan de hand?

Specifiek worden

Soms belemmeren medewerkers de voortgang binnen de organisatie of het team of zijn negatief richting leiding of klanten. Een verbetertraject gericht op de juiste houding en attitude kan helpen maar allereerst is het goed de oorzaak van deze houding te achterhalen. Afhankelijk van de situatie kan een disciplinair gesprek ook volstaan. Waar kan het over gaan?

  • De medewerker stelt zich te weinig open voor (noodzakelijke) veranderingen binnen de organisatie
  • De medewerker werkt voorstellen van de leiding (of directie) tegen
  • Ondanks gemaakte afspraken gaat de medewerker toch zijn/haar eigen gang
  • De medewerker traineert de voorstellen van directie en stookt collega's op
  • De medewerker heeft een negatieve houding binnen het team en neemt anderen daarin mee of probeert anderen daarin mee te nemen
  • De medewerker sluit onvoldoende aan bij noodzakelijke scholing en training
  • De medewerker is te weinig flexibel
  • De medewerker is overdreven kritisch en stelt alles ter discussie

Stemmingmakerij in teams

Webinar over verbetertraject of functioneringstraject

Bekijk ons webinar over het verbetertraject of functioneringstraject.

Webinar verbetertraject

E-book over verbeterplan

Bestel ons e-book over het verbeterplan (PDF)!

E-book verbeterplan

Op de kar en achter de kar

Ken je het verhaaltje van dat team en de kar? In elk team heb je kartrekkers. Dat zijn de teamleden die vooroplopen. Andere teamleden zitten op de kar. Die laten zich meenemen. Maar er zijn soms teamleden die lopen achter de kar. Vaak wordt gezegd dat je daar afscheid van moet nemen. Dat is me te kort door de bocht. Je moet proberen ook die teamleden mee te nemen op de kar. Als dat echt niet lukt, ga je afscheid nemen. Daar ben ik het mee eens!

Helpt een verbetertraject? 

De mate waarin de medewerker de voortgang belemmert, is bepalend of een verbetertraject zinvol is of niet. In sommige gevallen kan zelfs een disciplinair gesprek noodzakelijk zijn of dienen er disciplinaire maatregelen genomen te worden. Een verbetertraject heeft nut wanneer de medewerker tekortschiet op zaken als open staan voor veranderingen, negatieve attitude etc. Het lijkt me vooraleerst noodzakelijk dat een medewerker open staat voor een verbetertraject en bereid is te veranderen.

Onvoldoende functioneren

Wat is onvoldoende of slecht functioneren?

Onvoldoende functioneren

Verbetertraject

Bekijk de mogelijkheden voor een verbetertraject.

Verbetertraject

Auteur

Dit artikel is geschreven door Jan Stevens.

Jan Stevens


Jezelf kwijtraken en jezelf hervinden

Bestel dit e-book (PDF) via de webshop! Titel: Jezelf kwijtraken & jezelf hervinden.

Ebook jezelf kwijtraken

Meer informatie

Online training autonomie en persoonlijk leiderschap!

Online training autonomie

De online training Autonomie en Persoonlijk Leiderschap helpt jou bij jouw persoonlijke groei. De 8 modules bieden diepgaande inzichten en praktische tools. Het werkboek, met 22 opdrachten, bevordert zelfreflectie en bevraagt je behoeften, gevoelens, en keuzes. Jan Stevens, de trainer, presenteert de video's, waarin hij de essentie van autonomie en leiderschap belicht. Het e-book en de video's bieden een holistische benadering, van zelfreflectie tot effectieve communicatie. Deze training, inclusief praktische informatie en de mogelijkheid tot downloaden van het werkboek en e-book, is een must voor wie streeft naar persoonlijke ontwikkeling. Een investering in jezelf die de moeite waard is.

Meer informatie

Authentiek communiceren: dat kun je leren!

ebook communicatie

Je zendt wie je bent. Dat is authentiek communiceren. Dat betekent dat je communiceert zoals je van origine bent. Originaliteit dus en geen kopie of imitatie van anderen. Niet zoals de wereld om je heen verwacht dat het zou moeten. Maar gewoon: zoals jij bent!

Meer informatie

Onze nieuwsbrief

Ben jij leer- en nieuwsgierig? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!
Met jouw aanmelding ga je akkoord met onze privacyverklaring en het ontvangen van onze nieuwsbrief. Je kunt je natuurlijk op elk moment weer afmelden.

Telefonisch contact? Heb je vragen? Bel ons op 0528 23 60 30 en vraag naar Monique van Nuil.