Vrijblijvend adviesgesprek
Contact opnemen
Google+ Facebook Twitter Linkedin YouTube
Direct informatie? 0528 23 60 30
Of mail naar: info@desteven.nl
zoeken

Loopbaanbegeleiding binnen het onderwijs

Loopbaanbegeleiding of loopbaancoaching voor docenten en leerkrachten kan bijzonder nuttig zijn. Het kan helpen de focus te verbreden om ook eens naar banen en werk te kijken buiten het onderwijsveld.

Ik wil wel iets anders maar wat kan ik nog meer dan alleen maar lesgeven?

Je zou best wel eens wat anders willen maar zoals zoveel leerkrachten vraag je je af of je buiten het onderwijs nog aan het werk zou kunnen komen. Je bent begonnen in het onderwijs omdat je iets met kinderen wilde gaan doen. Werken met kinderen was je passie en je hebt je hele ziel en zaligheid in het lesgeven  en alles wat erbij hoort gestopt. In de loop der jaren ben je je gaan ontwikkelen door andere werkzaamheden binnen het onderwijs op te pakken en je hebt veel cursussen en trainingen gevolgd en je hebt ontzettend veel boeken gelezen die allemaal onderwijs gerelateerd zijn.

Waar liggen jouw ambities?

Je merkt dat je ambities op een ander terrein komen te liggen en het onderwijs te beperkend gaat voelen. Je wilt meer en iets anders maar wat? Binnen het onderwijs ben je een duizendpoot die alles kan. Buiten het onderwijs kun je voor je gevoel heel weinig. Je hebt het gevoel dat niemand op een leerkracht zit te wachten en wat heb jij de buitenwereld te bieden anders dan het lesgeven?

Wat voor talenten heb je?

Heb jij jezelf wel eens afgevraagd welke talenten jij hebt? Waar ben je goed in en waar word je blij van? Jij bent als leerkracht erg goed in het kijken naar talenten van kinderen. Je bent in staat om het allerbeste in kinderen naar boven te halen. Je kunt kinderen aanspraken op hun talenten en laat hun talenten ontwikkelen. Hoe kan het dat het zo lastig is voor leerkrachten om hun eigen talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Hoe kom je erachter welke talenten jij hebt en waar je goed bent? Wie kan jou helpen om deze te ontdekken en wat heb jij nodig om jouw talenten te ontwikkelen en te ontplooien? Inzicht krijgen in je eigen denken en handelen is de eerste stap tot talentontwikkeling. Ontdekken welke gevoelens erbij horen en hoe je deze moet plaatsen om ze vervolgens een plekje te kunnen geven. Hiervoor moet je open en eerlijk naar jezelf durven kijken. Onderzoeken wat je zwakke en sterke kanten zijn. Inzicht in jezelf zorgt ervoor dat je weet waar je kwaliteiten liggen en hoe je deze kunt inzetten om je doel te bereiken.

Training en coaching

Bekijk onze publicaties over training en coaching binnen het onderwijs.

Training onderwijs en scholen

Loopbaancoaching

Bekijk onze mogelijkheden voor loopbaancoaching en loopbaanbegeleiding..

Loopbaancoaching

Auteur

Dit artikel is geschreven door Annita Smit.

Annita Smit trainer coach en jongerencoach