Loading ...

Direct informatie? 0528 23 60 30

Of mail naar planning@desteven.nl

Twist en tweedracht

Twist en tweedracht kunnen jouw team verscheuren en verdelen. In dit artikel ga ik in op de verlamming van kracht door tweedracht en twist.

Heibel in de tent

Wanneer er tweedracht is, is er onvrede. Je hebt onenigheid onderling, er is gekijf, gemor, gezeur, geklaag, frictie en gekrakeel.
Kortom: de verdeeldheid is groot onder de teamleden, de onvrede enorm en de energie die er al is, wordt aangewend om te strijden, elkaar te wijs af te zijn, elkaar te bestrijden, elkaar de loef af te steken.

Twist en tweedracht in het team

Teamcoaching

Een teamcoach kan het team helpen om spanningen bespreekbaar te maken onderling. Dat begint met een individueel gesprek vooraf. Daarna een analyse van wat er aan de hand is precies. En dan pas een plan van aanpak.

Teamcoaching

Waar er 2 kijven…….

Pas zei iemand: ‘waar er twee kijven, hebben er twee schuld’. En binnen jouw team zijn er wellicht nog wel meer dan twee die kijven, twisten en die kapotgaan aan oeverloze hassebasserij.
Maar ik zeg: voor schuld moet je naar de bank gaan, daar heb ik niks mee. Waar er twee kijven, hebben er twee verantwoordelijkheid. Het is de bewustwording dat je met strijd niet altijd wat wint.
Ik zeg het weleens zo: ‘soms win je de strijd door hem niet te voeren’. Er is niks mis met strijdvaardigheid, maar dan moet de strijd wel waardig gestreden worden en dan moet het de strijd wel waard zijn.

Gedoe in je team?

Een teamcoach kan je helpen door te werken aan eenheid binnen jouw team. Of dat succes heeft? Dat is een vraag die je pas na afloop kunt beantwoorden. Want hoewel ik De Steven al run sinds het jaar 2000, kan ik je uit ervaring vertellen dat de teamcoach niks oplost voor jou. De teamcoach kan jou helpen oplossen. Maar de oplossing komt van de teamleden zelf. En dat zit deels in kunnen, maar vooral ook in willen.

  • Kunnen we eenheid creëren?
  • Zijn we bereid om aan eenheid te werken?
  • Kunnen we over onze eigen schaduw heenstappen?
  • Zijn we bereid de ander te horen?
  • Kunnen we ook eens van ons gelijk afstappen?
  • Zijn we bereid de ander te ontvangen?

Ziek worden van je werk

Kun je ziek worden van je werk? Nou en of! Lees onze artikelen over dit onderwerp.

Ziekmakende organisaties en teams

Team- en organisatieontwikkeling

Bekijk onze interventies en trainingen voor teamontwikkeling en organisatieontwikkeling.

Team en organisatie

Auteur

Dit artikel is geschreven door Jan Stevens.

Jan Stevens


Jezelf kwijtraken en jezelf hervinden

Bestel dit e-book (PDF) via de webshop! Titel: Jezelf kwijtraken & jezelf hervinden.

Ebook jezelf kwijtraken

Meer informatie

Online training autonomie en persoonlijk leiderschap!

Online training autonomie

De online training Autonomie en Persoonlijk Leiderschap helpt jou bij jouw persoonlijke groei. De 8 modules bieden diepgaande inzichten en praktische tools. Het werkboek, met 22 opdrachten, bevordert zelfreflectie en bevraagt je behoeften, gevoelens, en keuzes. Jan Stevens, de trainer, presenteert de video's, waarin hij de essentie van autonomie en leiderschap belicht. Het e-book en de video's bieden een holistische benadering, van zelfreflectie tot effectieve communicatie. Deze training, inclusief praktische informatie en de mogelijkheid tot downloaden van het werkboek en e-book, is een must voor wie streeft naar persoonlijke ontwikkeling. Een investering in jezelf die de moeite waard is.

Meer informatie

Authentiek communiceren: dat kun je leren!

ebook communicatie

Je zendt wie je bent. Dat is authentiek communiceren. Dat betekent dat je communiceert zoals je van origine bent. Originaliteit dus en geen kopie of imitatie van anderen. Niet zoals de wereld om je heen verwacht dat het zou moeten. Maar gewoon: zoals jij bent!

Meer informatie

Onze nieuwsbrief

Ben jij leer- en nieuwsgierig? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!
Met jouw aanmelding ga je akkoord met onze privacyverklaring en het ontvangen van onze nieuwsbrief. Je kunt je natuurlijk op elk moment weer afmelden.

Telefonisch contact? Heb je vragen? Bel ons op 0528 23 60 30 en vraag naar Monique van Nuil.