Loading ...

Direct informatie? 0528 23 60 30

Of mail naar planning@desteven.nl

Verlangen: waar verlang jij naar?

Verlang jij soms ook heel sterk? Weet je dat dit een gevoel is? Verlangen is een sterke uiting van jouw hart. Of laat ik het formuleren: als een uiting van hart en ziel. Verlangen is een krachtige energie. Het doortintelt door je lijf. Het bruist door je lichaam. Het beroert je. Er ligt verbintenis tussen verlangen en willen. Het wijst naar wat jij graag wilt. Het wijst op jouw begeren of begeerte. Verlangen wijst op jouw behoefte.

Uiting van hart en ziel

Nu ga ik geen artikel schrijven met een uitleg van het woord verlangen. Want ik weet ook wel dat er tal van uitleg mogelijk is. Je kunt van mij ook verlangen (eisen) dat ik een complete uitleg geef. Het gaat mij om de uiting van hart en ziel. Verlangen is een aandrift, een dorsten naar (ouderwets woord) of een smachten, hunkeren naar het onvervulde.

Fysieke verlangens

Verlangens kunnen op fysiek niveau zijn. Je kunt verlangen naar aanraking, intimiteit. Er kunnen seksuele verlangens zijn. Verlangens wijzen dan naar driften, lusten of wellusten.

Verlangen

Gevoelens

Dit artikel schreef ik in de serie over: voelen en gevoelens. Wat voel jij en welke gevoelens heb je?

Voelen en gevoelens

Persoonlijk ontwikkeltraject

Wil je aan de slag met jouw leerdoelen? Volg een persoonlijk ontwikkeltraject. Meer informatie? Bel ons!

Persoonlijk ontwikkeltraject

Verlangen: hart en ziel

Je kunt verlangen naar innerlijke vrede, harmonie, innerlijke rust. Verlangens kunnen ook spiritueel zijn en richting zingeving wijzen. Je kunt ook verlangen naar God of naar vrede met God. Er kan een hunkering zijn naar het hogere.

Verlangens op persoonlijk niveau

Je kunt ook verlangen naar aandacht. Je verlangt ernaar om gehoord en gezien te worden. Je wilt graag serieus genomen worden. Je verlangt naar erkenning. Of jouw verlangens gaan naar gezelschap, samenzijn, een gezin, huwelijk, een relatie. Misschien verlang je naar een partner of wil je graag een kind.

Relatie met behoeften en willen

Achter behoeften zitten jouw verlangens. Dat is een vurig gevoel, een hunkering of een begeerte. En je voelt wel dat dit geen rationele aangelegenheid is. Gevoelens wijzen jou de weg naar jouw behoeften. En natuurlijk zijn daar gradaties in qua innigheid en heftigheid. Het kan variëren van wensen als zijnde een verlangen in milde vorm, tot een smachten naar als een heftige vorm van verlangen. Verlangens raken jouw dromen aan. Ook dromen gaan over verwachtingen, wensen en verlangens.

Toekomstgericht

Verlangens en dromen gaan over de toekomst. Het gaat over wat jij graag zou willen. Een partner, een gezin, een nieuw huis, een baan die bij je past.

Richtingaanwijzer

Verlangens zijn een richtingaanwijzer naar jouw dromen maar ook naar jouw WILLEN.

Willen

Verleden

Er is ook een ander verlangen. Je verlangt naar dat wat is geweest. Je verlangt naar die ene persoon. Je zou zijn stem nog zo graag eens horen. Of je zou zo graag nog samen op vakantie willen met haar. Dat is ook verlangen maar dan naar iets of iemand die er niet meer is. Dan heet verlangen heimwee of gemis. Ook dat is een krachtige uiting van hart en ziel. Druk het niet weg. Redeneer het niet weg. Het mag er gewoon zijn.

Verlangens en idealen doen de wilskracht ontvlammen

Dit boek gaat over het feit dat we verleerd hebben om te willen. En dat komt ook wel omdat het vuur ontbreekt. Wensen, verlangens en idealen doen de wilskracht ontvlammen, en die drie fungeren als olie op het vuur van de WILSKRACHT. Dat werkt aanstekelijk.

Belemmerd verlangen

Je kunt ook belemmerd worden in jouw verlangens. Misschien heb je geleerd dat verlangens verkeerd zijn of dat je het verkeerde verlangt. Of je hebt nooit geleerd om te verlangen. Je hebt je hart uitgezet en je deed je ziel op slot. Belemmerde overtuigingen zijn vaak de doofpot voor verlangens:

  • ‘Ja jij kunt wel meer willen maar……………’
  • ‘Je moet wel met de beide benen op de grond blijven’
  • ‘Je kunt dromen wat je wilt, maar er moet gewoon gewerkt worden’
  • ‘Je wordt nu wel heel zweverig’

Onvervulde verlangens

Onvervulde verlangens kunnen droefenis brengen en teleurstelling. Denk maar aan de onvervulde partnerwens of de onvervulde kinderwens. Je kunt zelfs rouwen omdat jouw verlangens niet bewaarheid worden. Omdat je afstand moet doen van jouw verlangens. Dat is verdrietig.

Persoonlijk ontwikkeltraject

Wil je aan de slag met jouw leerdoelen? Volg een persoonlijk ontwikkeltraject. Meer informatie? Bel ons!

Persoonlijk ontwikkeltraject

Gevoelens

Dit artikel schreef ik in de serie over: voelen en gevoelens. Wat voel jij en welke gevoelens heb je?

Voelen en gevoelens

Auteur

Dit artikel is geschreven door Jan Stevens.

Jan Stevens


Jezelf kwijtraken en jezelf hervinden

Bestel dit Ebook via de webshop! Titel: Jezelf kwijtraken & jezelf hervinden

Ebook jezelf kwijtraken

Meer informatie

Nieuwste e-book: talenten en kwaliteiten: jouw houvast en zekerheid!

Je kunt nu het nieuwste e-book (PDF) aanschaffen van Jan Stevens over: talenten en kwaliteiten, jouw houvast en zekerheid.

Je kunt ook de boekpresentatie van 27 januari gratis terugkijken. Inschrijven?

Talenten en kwaliteiten / e-book

Meer informatie?

Authentiek communiceren

Wil je werken aan jouw communicatie? E-book authentiek communiceren is te bestellen via de webshop!

ebook communicatie

Onze nieuwsbrief

Ben jij leer- en nieuwsgierig? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!
Met jouw aanmelding ga je akkoord met onze privacyverklaring en het ontvangen van onze nieuwsbrief. Je kunt je natuurlijk op elk moment weer afmelden.

Telefonisch contact? Heb je vragen? Bel ons op 0528 23 60 30 en vraag naar Monique van Nuil.