Loading ...

Direct informatie? 0528 23 60 30

Of mail naar planning@desteven.nl

Opgewekt en vrolijk

Voel je je opgewekt en vrolijk? Dat is een gemoedstoestand die fijn is. In dit artikel ga ik in op de gemoedsgesteldheid vrolijk en opgewekt.

Betekenis

Wanneer je je opgewekt voelt of wanneer je vrolijk bent dan:

 • Voel je je geanimeerd
 • Ben je blijgestemd
 • Kun je genieten
 • Verheug je je wellicht ergens op
 • Voel je je blijmoedig
 • Bekijk je de zaak optimistisch

Opgewekt en vrolijk

Gevoelens

Dit artikel schreef ik in de serie over: voelen en gevoelens. Wat voel jij en welke gevoelens heb je?

Voelen en gevoelens

Persoonlijk ontwikkeltraject

Wil je aan de slag met jouw leerdoelen? Volg een persoonlijk ontwikkeltraject. Meer informatie? Bel ons!

Persoonlijk ontwikkeltraject

Verschil met blijdschap en vreugde

Blijdschap en vreugde lijkt veel op vrolijkheid en toch is het wat anders. Bij blijdschap en vreugde is er aanleiding geweest om je zo te voelen. Maar wanneer je vrolijk bent of opgewekt, dan ben je goed gemutst. Mensen zeggen weleens: je bent met het goede been uit bed gestapt. Dat wil zeggen: je bent goed gehumeurd.
Opgewekt

Toch blijft het woord opwekken bij mij hangen. Humeur wijst op temperament, op gemoedsgesteldheid. In oorsprong wijst het op vocht en lichaamssap. Misschien ken je ook dat gevoel wel dat het vanbinnen zo dor voelt, mat, of gestold. Van die dagen heb je soms dat er geen leven in zit. Dat je geen levenslust ervaart.

En opgewekt wil wat mij betreft zeggen: dat er weer leven is opgewekt in jouw binnenste. Het vuur is aangewakkerd, je voelt weer zin en levenslust, het bruist weer vanbinnen.  Hoe dat komt? Jouw zijn zit op het goede spoor. Je voelt innerlijke verbinding tussen hart en ziel, tussen jouw innerlijk kompas, jouw geweten en ook jouw hoofd weet dat het goed zit.

Energetische gemoedstoestand

Wanneer je vrolijk bent, goedgehumeurd, dan straal je dat uit. Je kunt de boel dan ook opwekken en opvrolijken. Het is aanstekelijk, het inspireert, het enthousiasmeert. Nu zal jouw ziel, nu zullen al jouw zinnen, nu ga jij woorden geven aan de vrolijkheid die jij ervaart.

Het mooie is dat vrolijkheid (bij mij althans) iets is wat ik graag wil delen met anderen. Zoals ik geneigd ben thuis te blijven wanneer ik bedrukt ben, zo heb ik zin om naar buiten te gaan en mensen op te zoeken wanneer ik vrolijk ben. Ik sta dan veel meer open voor contacten en laat me niet gauw beïnvloeden door een negatieve stemming bij de ander, integendeel: ik sleep de ander gewoon mee in mijn opgewektheid.

Hoe geef jij expressie aan jouw gevoel?

Wanneer je je zo voelt: hoe geef je dan expressie aan jouw gevoel?

 • Ga je zingen?
 • Ga je muziek maken?
 • Ga je tekenen?
 • Ga je schrijven?
 • Ga je het gesprek aan op straat?

Persoonlijk ontwikkeltraject

Wil je aan de slag met jouw leerdoelen? Volg een persoonlijk ontwikkeltraject. Meer informatie? Bel ons!

Persoonlijk ontwikkeltraject

Gevoelens

Dit artikel schreef ik in de serie over: voelen en gevoelens. Wat voel jij en welke gevoelens heb je?

Voelen en gevoelens

Auteur

Dit artikel is geschreven door Jan Stevens.

Jan Stevens


Jezelf kwijtraken en jezelf hervinden

Bestel dit e-book (PDF) via de webshop! Titel: Jezelf kwijtraken & jezelf hervinden.

Ebook jezelf kwijtraken

Meer informatie

Online training autonomie en persoonlijk leiderschap!

Online training autonomie

De online training Autonomie en Persoonlijk Leiderschap helpt jou bij jouw persoonlijke groei. De 8 modules bieden diepgaande inzichten en praktische tools. Het werkboek, met 22 opdrachten, bevordert zelfreflectie en bevraagt je behoeften, gevoelens, en keuzes. Jan Stevens, de trainer, presenteert de video's, waarin hij de essentie van autonomie en leiderschap belicht. Het e-book en de video's bieden een holistische benadering, van zelfreflectie tot effectieve communicatie. Deze training, inclusief praktische informatie en de mogelijkheid tot downloaden van het werkboek en e-book, is een must voor wie streeft naar persoonlijke ontwikkeling. Een investering in jezelf die de moeite waard is.

Meer informatie

Authentiek communiceren: dat kun je leren!

ebook communicatie

Je zendt wie je bent. Dat is authentiek communiceren. Dat betekent dat je communiceert zoals je van origine bent. Originaliteit dus en geen kopie of imitatie van anderen. Niet zoals de wereld om je heen verwacht dat het zou moeten. Maar gewoon: zoals jij bent!

Meer informatie

Onze nieuwsbrief

Ben jij leer- en nieuwsgierig? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!
Met jouw aanmelding ga je akkoord met onze privacyverklaring en het ontvangen van onze nieuwsbrief. Je kunt je natuurlijk op elk moment weer afmelden.

Telefonisch contact? Heb je vragen? Bel ons op 0528 23 60 30 en vraag naar Monique van Nuil.