Loading ...

Direct informatie? 0528 23 60 30

Of mail naar planning@desteven.nl

Leef jij in een sociaal isolement?

In een isolement leven: wat betekent dat? Dat betekent dat je afgezonderd van anderen leeft en contact mist met vrienden. Leef jij in een sociaal isolement?

Eenzaamheid onder jongeren

Eenzaamheid onder jongeren komt meer voor dan vaak wordt gedacht. Ik las onlangs een onderzoek waar 33% onder de 24 jaar aangeeft zich eenzaam te voelen. Meer dan de helft geeft aan dat het invloed heeft dat het invloed heeft op de kwaliteit van leven.

Hoe ontstaat het?

Ik ken jou niet maar er zijn natuurlijk tal van redenen waardoor een sociaal isolement kan ontstaan. Ik moet even denken aan het verhaal van Jasper. Jasper vertelt:  ‘ik leef in een isolement bij mijn ouders. Ik wil wel dingen ondernemen maar ik weet niet hoe ik dat moet aanpakken.

Vaak heb ik angstaanvallen en blijf ik maar thuis. Maar ook met mijn ouders is communiceren moeilijk. Op het voorgezet onderwijs werden mijn problemen steeds groter. Ik vind het moeilijk om uitdaging te vinden en vind ook heel veel niet leuk. Ik voel veel stress, ben slecht georganiseerd en hoewel ik niet gauw kwaad word, voel ik me wel gefrustreerd’.
Sociaal isolement

Hoogbegaafd

Jasper is als hoogbegaafd gediagnosticeerd. Hij heeft een IQ van boven de 150 en dat verklaart dat hij zich al zijn hele leven verveeld.  Zijn moeder vertelde: ‘hij heeft een onvoorstelbaar geheugen, een hoog tempo om te leren maar hij wil altijd nuttig bezig zijn en in het systeem passen.

Soms vergeet hij het sociale aspect want hij komt om iets te leren en het moet wel nut hebben. Hij kan autonoom leren maar heeft geen vrienden. Bovendien is hij op de basisschool ook zwaar gepest. Het heeft geleid tot depressiviteit en hij was met geen stok naar school te krijgen’.

Jouw reden?

Wat is jouw reden van eenzaamheid? Je hoeft er niet hoogbegaafd voor te zijn om in een sociaal isolement te raken. Het kan ook heel andere redenen hebben. Misschien voel je je niet thuis bij klasgenoten of leeftijdgenoten. Of wellicht ervaar je sociale angst.

Wil je er iets aan doen?

Wil jij uit jouw sociale isolement klimmen? Kom dan eens langs voor een vrijblijvend gesprek. Wellicht kan ik je helpen.

Jongerencoaching

In contact komen met een coach voor jongeren of studenten? Heb je hulp nodig?

Coaching voor jongeren

Auteur

Dit artikel is geschreven door Annita Smit.

Annita Smit coach


Jezelf kwijtraken en jezelf hervinden

Bestel dit e-book (PDF) via de webshop! Titel: Jezelf kwijtraken & jezelf hervinden.

Ebook jezelf kwijtraken

Meer informatie

Online training autonomie en persoonlijk leiderschap!

Online training autonomie

De online training Autonomie en Persoonlijk Leiderschap helpt jou bij jouw persoonlijke groei. De 8 modules bieden diepgaande inzichten en praktische tools. Het werkboek, met 22 opdrachten, bevordert zelfreflectie en bevraagt je behoeften, gevoelens, en keuzes. Jan Stevens, de trainer, presenteert de video's, waarin hij de essentie van autonomie en leiderschap belicht. Het e-book en de video's bieden een holistische benadering, van zelfreflectie tot effectieve communicatie. Deze training, inclusief praktische informatie en de mogelijkheid tot downloaden van het werkboek en e-book, is een must voor wie streeft naar persoonlijke ontwikkeling. Een investering in jezelf die de moeite waard is.

Meer informatie

Authentiek communiceren: dat kun je leren!

ebook communicatie

Je zendt wie je bent. Dat is authentiek communiceren. Dat betekent dat je communiceert zoals je van origine bent. Originaliteit dus en geen kopie of imitatie van anderen. Niet zoals de wereld om je heen verwacht dat het zou moeten. Maar gewoon: zoals jij bent!

Meer informatie

Onze nieuwsbrief

Ben jij leer- en nieuwsgierig? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!
Met jouw aanmelding ga je akkoord met onze privacyverklaring en het ontvangen van onze nieuwsbrief. Je kunt je natuurlijk op elk moment weer afmelden.

Telefonisch contact? Heb je vragen? Bel ons op 0528 23 60 30 en vraag naar Monique van Nuil.