Loading ...

Direct informatie? 0528 23 60 30

Of mail naar planning@desteven.nl

Hoogsensitief: ben jij iemand van uitersten?

Ben jij ook iemand van uitersten? Iemand van ordelijkheid en chaos, van hyperactief en alles moet direct terwijl er de volgende dag niks uit jouw vingers komt? Ben je ook iemand van alles kan en soms ook zeer straight, van hieperdepieper tot passief in de ergste graad? Ben je ook van cijfer 1 of cijfer 10? Ik heet jou van harte welkom in de club die HSP wordt genoemd. Je bent ook iemand van uitersten! En nog een troostwoord erbij: je hoeft niet meteen naar de huisarts morgen. Er mankeert helemaal niets aan jou.

Hoe kan dat?

Hoogsensitieve personen zijn soms mensen van uitersten. Zit je in de flow? Alles kan! Het vliegt je uit de vingers. Je belt, je legt contact, je schrijft, je mailt! Het gaat vanzelf. Jouw brein vliegt als een straaljager door het luchtruim. Het ene idee komt bij je op en is nog niet geland of je hebt al weer een nieuw idee.

Zit je in de low? Jouw geest is zo traag als slak, er komt niks uit je vingers! Je hangt er een halve dag tegenaan wanneer je iemand moet bellen. Dat artikel wat je moet schrijven, wil maar niet af! Die email die je moet versturen is je nog te veel. Jouw geest is geen straaljager maar een gedoofde vuurpijl!

HSP hyper de pieper

Coaching en training: voor HSP-ers

Wij bieden coaching & training specifiek voor hoogsensitieve personen.

Meer informatie? Bel meteen!

Coaching voor HSP-ers

Doe de HSP-test!

Wil je meer inzicht in jouw kwaliteiten en valkuilen als hoogsensitief persoon? Doe dan online onze test.

Aan te schaffen via de webshop!

Meer informatie

Hoogsensitief: label of labiel

Bestel het e-book <pdf> met als titel: hoogsensitief, label of labiel.  Benut je kracht als hoogsensitief persoon. Meer info via de webshop.

Meer informatie

Herken je het nog steeds?

Herken je dit nog steeds? Dan heet ik je nog een keer van harte welkom in de club van hoogsensitieve personen. Een club waar je geen ledengeld hoeft te betalen trouwens. Weet je? Wat ik hier omschrijf is een HSP-kenmerk. Zit je goed in de energie? Alles lukt! Zit je laag in jouw energie? Niks lukt!
Voor de buitenwacht ben je dus iemand van alles of niks. Onbegrip treft soms! Maar houd goede moed. Want als jij het begrijpt kun je het misschien uitleggen. Maar als jij het niet begrijpt, dan hoef je niet te verwachten dat anderen jou gaan begrijpen!

Overdrive en overprikkeling

Elke dag komen prikkels binnen. Indrukken, informatie maar ook gedachten en ideeën. Jouw geest werkt soms als een vlinder en springt van de ene bloem op de andere. Ik noem dat associatief denken. Maar je neemt ook dieper waar. Indrukken komen bij jou harder binnen dan bij anderen. En zodra je overprikkeld raakt is er kans dat er een teveel is. Ze komen in volle sterkte op jou af. Prikkels overal, van boven, van onderen, van rechts en links. Dat maakt dat je in de LOW terechtkomt. Lees ook: Hsp en overprikkeling.

Wat is er aan de hand?

Weet je: er is niets aan de hand! Jouw gevoelsleven is nu eenmaal heftiger dan bij anderen! Kwaliteiten die daarbij horen: intens en heftig.  Je bent niet een grijze muis waar alles op afroep en in structuur verloopt. Jouw levendigheid van binnen bruist alle kanten op! En dat kost energie! Reken maar! Het hoort er dus ook gewoon bij. Je BENT zo!

Wat kun je er wel aan doen?

Nog een ander punt. Alleen maar zeggen dat je gewoon zo bent is net iets te weinig. Maar wel een basis. Zelfaanvaarding is beter dan vechten tegen dit verschijnsel. Maar wat je er aan kunt doen is zorgen dat je energiepeil op orde is. Zorg dat je fit en vitaal bent. Geef ruimte aan balans tussen inspanning en ontspanning. En je zult zien dat jij je beter voelt. Graag helpen we je daar bij.

Coaching en training: voor HSP-ers

Wij bieden coaching & training specifiek voor hoogsensitieve personen.

Coaching voor HSP-ers

Auteur

Dit artikel is geschreven door Jan Stevens.

Jan Stevens


Jezelf kwijtraken en jezelf hervinden

Bestel dit Ebook via de webshop! Titel: Jezelf kwijtraken & jezelf hervinden

Ebook jezelf kwijtraken

Meer informatie

Nieuwste e-book: talenten en kwaliteiten: jouw houvast en zekerheid!

Je kunt nu het nieuwste e-book (PDF) aanschaffen van Jan Stevens over: talenten en kwaliteiten, jouw houvast en zekerheid.

Je kunt ook de boekpresentatie van 27 januari gratis terugkijken. Inschrijven?

Talenten en kwaliteiten / e-book

Meer informatie?

Authentiek communiceren

Wil je werken aan jouw communicatie? E-book authentiek communiceren is te bestellen via de webshop!

ebook communicatie

Onze nieuwsbrief

Ben jij leer- en nieuwsgierig? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!
Met jouw aanmelding ga je akkoord met onze privacyverklaring en het ontvangen van onze nieuwsbrief. Je kunt je natuurlijk op elk moment weer afmelden.

Telefonisch contact? Heb je vragen? Bel ons op 0528 23 60 30 en vraag naar Monique van Nuil.