Loading ...

Direct informatie? 0528 23 60 30

Of mail naar planning@desteven.nl

Hoogsensitief en balans: ervaar jij onbalans?

Hoogsensitief en in balans komen? Ervaar je onbalans in jouw leven? Wil je meer in balans komen? Lees dan dit artikel of bekijk de video.

Waarom onbalans?

HSP-ers ervaren vaak onbalans omdat ze:

  • De omgeving voortdurend scannen of omdat ze andere mensen lezen
  • Een dieper zintuiglijke waarneming hebben dan anderen

Door hun gerichtheid op andere mensen, is de aandacht en focus weg bij henzelf en laten ze zich leiden door een ander. Ze verliezen zelfregie en worden reactief wat zich vertaalt in gedrag als: je laten leiden door anderen, pleasegedrag, iedereen te vriend willen houden of het iedereen naar de zin willen maken.

Coaching en training: voor HSP-ers

Wij bieden coaching & training specifiek voor hoogsensitieve personen.

Meer informatie? Bel meteen!

Coaching voor HSP-ers

Doe de HSP-test!

Wil je meer inzicht in jouw kwaliteiten en valkuilen als hoogsensitief persoon? Doe dan online onze test.

Aan te schaffen via de webshop!

Meer informatie

Hoogsensitief: label of labiel

Bestel het e-book <pdf> met als titel: hoogsensitief, label of labiel.  Benut je kracht als hoogsensitief persoon. Meer info via de webshop.

Meer informatie

Sensor uit?

Moet de sensor dan uit zodat je de signalen uit de omgeving niet meer oppikt? Nee! Je zou jezelf geweld aandoen immers! Jouw kracht is er juist in gelegen dat je oog hebt voor een ander, dat je de ander aanvoelt en begrijpt. Maar je moet niet doorslaan! Jouw valkuil is dat je zo afgestemd raakt op de ander dat je jezelf verliest. En de kunst is om jouw valkuil te vermijden.

Loslaten

Een belangrijk woord bij het vermijden van de valkuil is: loslaten. Daarmee bedoel ik niet dat je onverschillig moet worden of dat je de ander maar in zijn sop gaar moet laten koken. Loslaten is veel fijnzinniger en betekent dat je de verantwoordelijkheid bij anderen kunt laten liggen. Jij bent verantwoordelijk voor jouw behoeften, gevoelens en keuzes maar je hoeft je niet verantwoordelijk te voelen voor de behoeften van de ander.

Hoe dat moet?

Iemand vraagt: ‘loslaten: hoe doe je dat?’. Een begrijpelijke vraag maar wel verkeerd gesteld. Want ‘HOE’ zit in je hoofd en loslaten zit vooral op emotioneel niveau. Je bent met hart en ziel betrokken op de ander. Daar ligt de verbinding. De kunst is om de verbinding intact te laten maar wel de juiste distantie te betrachten. Het begint dus bij bewustwording en inzicht. Hulp nodig om in balans te komen? Neem gerust contact met ons op.

Coaching en training: voor HSP-ers

Wij bieden coaching & training specifiek voor hoogsensitieve personen.

Coaching voor HSP-ers

Auteur

Dit artikel is geschreven door Jan Stevens.

Jan Stevens


Jezelf kwijtraken en jezelf hervinden

Bestel dit e-book (PDF) via de webshop! Titel: Jezelf kwijtraken & jezelf hervinden.

Ebook jezelf kwijtraken

Meer informatie

Online training autonomie en persoonlijk leiderschap!

Online training autonomie

De online training Autonomie en Persoonlijk Leiderschap helpt jou bij jouw persoonlijke groei. De 8 modules bieden diepgaande inzichten en praktische tools. Het werkboek, met 22 opdrachten, bevordert zelfreflectie en bevraagt je behoeften, gevoelens, en keuzes. Jan Stevens, de trainer, presenteert de video's, waarin hij de essentie van autonomie en leiderschap belicht. Het e-book en de video's bieden een holistische benadering, van zelfreflectie tot effectieve communicatie. Deze training, inclusief praktische informatie en de mogelijkheid tot downloaden van het werkboek en e-book, is een must voor wie streeft naar persoonlijke ontwikkeling. Een investering in jezelf die de moeite waard is.

Meer informatie

Authentiek communiceren: dat kun je leren!

ebook communicatie

Je zendt wie je bent. Dat is authentiek communiceren. Dat betekent dat je communiceert zoals je van origine bent. Originaliteit dus en geen kopie of imitatie van anderen. Niet zoals de wereld om je heen verwacht dat het zou moeten. Maar gewoon: zoals jij bent!

Meer informatie

Onze nieuwsbrief

Ben jij leer- en nieuwsgierig? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!
Met jouw aanmelding ga je akkoord met onze privacyverklaring en het ontvangen van onze nieuwsbrief. Je kunt je natuurlijk op elk moment weer afmelden.

Telefonisch contact? Heb je vragen? Bel ons op 0528 23 60 30 en vraag naar Monique van Nuil.