Loading ...

Direct informatie? 0528 23 60 30

Of mail naar planning@desteven.nl

Valkuilen voor leidinggevenden en managers

Valkuilen voor leidinggevenden en managers. Inzicht in de persoonlijke valkuilen is voor iedere leidinggevende, manager of ondernemer van belang. Ik heb er een aantal voor jou op de rij gezet.

Betekenis en definitie

Een valkuil is een doorgeslagen variant van jouw kwaliteit of van datgene waar je goed in bent. Waar jouw kracht ligt, daar ligt jouw zwakte altijd tegenaan. Wie snel beslissingen kan nemen (besluitvaardig) is soms iets te snel of impulsief maar wie heel geduldig is bij het overwegen van een beslissing is soms te langzaam of afwachtend.

  • Een kenmerk van een valkuil is dat het over ‘soms’ gaat. Soms ben je te…….. Dus niet altijd. Het wil weleens voorkomen dat.
  • Een tweede kenmerk van een valkuil is dat een ander er last van kan krijgen of dat je er zelf last van krijgt. Natuurlijk is een combinatie ook mogelijk.

Jouw valkuilen vermijden?

Wil je als leidinggevende jouw valkuilen zoveel mogelijk vermijden? De Steven is specialist in training en coaching voor leidinggevenden en managers. De training Persoonlijke Effectiviteit voeren wij uit voor leidinggevenden als groepstraining en individueel coachingstraject.

Valkuilen van de leidinggevende

Doe de leiderschapstest

Wil je inzicht in jouw natuurlijke stijl van leidinggeven (online test)? Wil je weten waar jouw individuele leiderschapskwaliteiten liggen? Wil je jouw persoonlijke ontwikkeldoelen leren kennen?

Meer informatie

Persoonlijke ontwikkeling voor leidinggevenden

Bekijk de training persoonlijke ontwikkeling voor leidinggevenden zoals assertief leidinggeven, persoonlijke effectiviteit, timemanagement en communicatie etc.

Persoonlijke ontwikkeling leidinggevende

Voorbeelden van 125 valkuilen

Hieronder tref je een lijst met voorbeelden van meer dan 125 uitgewerkte valkuilen:

Jouw kwaliteiten benutten

Wil je jouw kwaliteiten benutten? Dan moet je jouw valkuilen vermijden. Dat begint met bewustwording en zelfinzicht. Wat zijn jouw kwaliteiten? Heb je zicht op jouw leiderschapskwaliteiten?

Leiderschapskwaliteiten

Andere voorbeelden

Persoonlijke ontwikkeling voor leidinggevenden

Bekijk de training persoonlijke ontwikkeling voor leidinggevenden zoals assertief leidinggeven, persoonlijke effectiviteit, timemanagement en communicatie etc.

Persoonlijke ontwikkeling leidinggevende

Leerdoelen

We hebben nog veel meer  leerdoelen persoonlijke ontwikkeling voor leidinggevenden  voor je uitgewerkt. Je kunt ook het overzicht bekijken met alle leerdoelen voor leidinggevenden.

Leerdoelen voor leidinggevenden

Auteur

Dit artikel is geschreven door Jan Stevens.

Jan Stevens


Jezelf kwijtraken en jezelf hervinden

Bestel dit e-book (PDF) via de webshop! Titel: Jezelf kwijtraken & jezelf hervinden.

Ebook jezelf kwijtraken

Meer informatie

Nieuw e-book: Mag ik er twee kilo zelfvertrouwen bij?

Bestel dit e-book (PDF) via de webshop. Titel: Mag ik er twee kilo zelfvertrouwen bij? Hoe ga je je zelfverzekerder voelen?

Zelfvertrouwen e-book

Meer informatie

Authentiek communiceren

Wil je werken aan jouw communicatie? E-book (PDF) authentiek communiceren is te bestellen via de webshop!

ebook communicatie

Meer informatie

Onze nieuwsbrief

Ben jij leer- en nieuwsgierig? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!
Met jouw aanmelding ga je akkoord met onze privacyverklaring en het ontvangen van onze nieuwsbrief. Je kunt je natuurlijk op elk moment weer afmelden.

Telefonisch contact? Heb je vragen? Bel ons op 0528 23 60 30 en vraag naar Monique van Nuil.