Vrijblijvend adviesgesprek
Contact opnemen
Pinterest Facebook Twitter Linkedin YouTube
Direct informatie? 0528 23 60 30
Of mail naar: info@desteven.nl
zoeken

Valkuilen voor leidinggevenden, managers

Valkuilen voor leidinggevenden en managers. Inzicht in de persoonlijke valkuilen is voor iedere leidinggevende, manager of ondernemer van belang. We hebben er een aantal voor u op de rij gezet.

Valkuilen van de leidinggevende

Betekenis en definitie

Een valkuil is een doorgeslagen variant van uw kwaliteit of van datgene waar u goed in bent. Waar uw kracht ligt, daar ligt uw zwakte altijd tegenaan. Wie snel beslissingen kan nemen (besluitvaardig) is soms iets te snel of impulsief maar wie heel geduldig is bij het overwegen van een beslissing is soms te langzaam of afwachtend.

  • Een kenmerk van een valkuil is dat het over ‘soms’ gaat. Soms bent u te…….. Dus niet altijd. Het wil voorkomen dat.
  • Een tweede kenmerk van een valkuil is dat een ander er last van kan krijgen of dat u er zelf last van krijgt. Natuurlijk is een combinatie ook mogelijk.

Uw valkuilen vermijden?

Wilt u als leidinggevende uw valkuilen zoveel mogelijk vermijden? De Steven is specialist in training en coaching voor leidinggevenden en managers. De training Persoonlijke Effectiviteit voeren wij uit voor leidinggevenden als groepstraining en individueel coachingstraject.

Hieronder treft u enkele voorbeelden van uitgewerkte valkuilen:

Uw kwaliteiten benutten

Wilt u uw kwaliteiten benutten? Dan moet u uw valkuilen vermijden. Dat begint met bewustwording en zelfinzicht. Wat zijn uw kwaliteiten? Hebt u zicht op uw leiderschapskwaliteiten?

Andere voorbeelden

Leerdoelen

We hebben nog veel meer  leerdoelen persoonlijke ontwikkeling voor leidinggevenden  voor u uitgewerkt. U kunt ook het overzicht  bekijken met alle leerdoelen voor leidinggevenden.

Leerdoelen voor leidinggevenden

Persoonlijke ontwikkeling voor leidinggevenden

Bekijk de training persoonlijke ontwikkeling voor leidinggevenden zoals assertief leidinggeven, persoonlijke effectiviteit, timemanagement en communicatie etc.

Persoonlijke ontwikkeling leidinggevende

Auteur

Dit artikel is geschreven door Jan Stevens.

Coach Jan Stevens