Vrijblijvend adviesgesprek
Contact opnemen
Google+ Facebook Twitter Linkedin YouTube
Direct informatie? 0528 23 60 30
Of mail naar: info@desteven.nl
zoeken

Arbeidsvreugde en arbeidsvoldoening

Arbeidsvreugde is simpel gezegd met vreugde je werk doen, fluitend naar je werk gaan. Tal van termen wijzen ook die richting uit zoals arbeidsvoldoening of arbeidssatisfactie. In dit artikel gaan we in op wat arbeidsvreugde is en hoe belangrijk dat is voor goed functioneren.

Arbeidsvreugde en arbeidsvoldoening

Waarom belangrijk?

Arbeidsvreugde is belangrijk. Wanneer u fluitend naar uw werk kunt, kunt u beter incasseren, relativeren en kunt u dus gemakkelijker met stressvolle situaties omgaan. Spanningen of conflictsituaties kunt u beter aan.  Ook al hebt u een verantwoordelijke functie: wanneer u het met vreugde doet, is het gemakkelijker om die verantwoordelijkheden te dragen.

Bovendien zorgt arbeidsvreugde ervoor dat er efficiënter wordt gewerkt. U zet uw kwaliteiten gemakkelijker in en u komt veel meer in uw kracht wanneer u vreugde ervaart in uw werk dan wanneer het elastiekje uitsluitend gespannen staat.

Voldoening

Eén van de positieve gevoelens is: een voldaan gevoel. Arbeidsvoldoening betekent dat u er een voldaan gevoel aan over hebt gehouden.  U bent tevreden over  uw werk, over de verrichte arbeid of over de resultaten die u hebt bereikt.

Vergroten duurzame inzetbaarheid

Waar arbeidsvreugde is binnen het team, wordt de duurzame inzetbaarheid van de verschillende teamleden vergroot. Een doelstelling van duurzame inzetbaarheid is om de productiviteit van de organisatie te vergroten (organisatiedoel) terwijl het tweede doel is om de arbeidsvreugde te vergroten. Dat lukt overigens alleen als er afstemming is tussen het organisatie- en medewerkersbelang. Arbeidsvreugde zorgt voor bevlogen medewerkers.

Bronnen

Inzicht in de bronnen voor arbeidsvreugde kan u helpen om de bewustwording te vergroten wat u arbeidsvreugde geeft. We noemen een tweetal bronnen als voorbeeld namelijk:

Maar er zijn uiteraard meer zaken te noemen. Wanneer u uw kwaliteiten kunt inzetten en wanneer deze op  waarde worden geschat kan dat arbeidsvreugde geven. Anders gezegd: wanneer werk betekenis geeft aan u als persoon en voorziet in uw persoonlijke behoeften dan geeft dat gevoelens van vreugde (in dit geval van arbeidsvreugde).

Voorwaarde

Wil er arbeidsvreugde ontstaan dan zijn er ook voorwaarden zoals:

  • Willen en kunnen moet op elkaar afgestemd zijn: een realistisch zelfbeeld is nodig
  • U werkt niet boven uw niveau en u werkt niet onder uw niveau
  • Ontwikkeling van uw kwaliteiten stimuleert zelfvertrouwen en arbeidsvreugde
  • Er is ruimte voor persoonlijke groei en ontwikkeling

Loopbaancoaching

Bekijk onze trajecten gericht op loopbaanoriëntatie.

Loopbaancoaching

Carrière en werk

Training en coaching gericht op carrière en werk.

Carrière en werk

Auteur

Dit artikel is geschreven door Jan Stevens.

Coach Jan Stevens