Loading ...

Direct informatie? 0528 23 60 30

Of mail naar planning@desteven.nl

Werken kost me teveel energie: hoe kan dat toch?

Werken kost je teveel energie, maar je weet niet hoe dat komt? Je kunt met moeite uit jouw bed komen iedere ochtend? En 's avonds lig je lamlendig en lusteloos op de bank. Uitgeblust en niet meer gemotiveerd om ook maar een stap harder te lopen voor je werk. Het is een gevoel dat je eigenlijk niet kent van jezelf.

Wat is er met je aan de hand?

Je was altijd de persoon die gemotiveerd was. Je kon iedereen overtuigen en was de drijvende kracht op jouw werk. Je inspireerde en motiveerde andere collega’s. Elke nieuwe uitdaging ging je aan en je stortte zich met 200% op jouw werk. Je kreeg energie van jouw werk. Maar nu? Nu voelt u zich moe en uitgeblust. Werken kost je meer energie dan dat het je oplevert. Op het moment dat werk jou energie gaat kosten wordt het tijd dat je bij jezelf nagaat hoe dit kan.

Onderneem stappen

Wanneer je deze situatie herkent is het belangrijk om stappen te ondernemen. Een mens blijft leren en groeien in zijn ontwikkeling. Je moet het zien als een kuiken in het ei. Het ei wordt te krap, het barst open en jij wilt eruit. Op zoek naar een nieuwe uitdaging en jouw talenten ontwikkelen.

Het kan erg lastig zijn om jouw talenten te ontdekken, waar je goed in bent en waar je blij van wordt. Een talentgedreven coach kan je hierbij helpen. Met een talentgedreven coach ga je samen op zoek naar jouw talenten. En heb je jouw talenten ontdekt, dan voel je weer die positieve energie. Neem contact met ons op en we horen graag jouw verhaal.

> Is jouw werkenergiebalans verstoord?

Oorzaken

Wat is de oorzaak of de reden dat jouw werk jou geen energie meer oplevert?

  • Heb je te hard gewerkt en ben je dicht bij een burn-out?
  • Is jouw werk een sleur geworden waar je geen uitdaging meer in kunt vinden?
  • Ben je jouw werk ontgroeid en heb je jezelf zover ontwikkeld dat jouw werk als een nauwsluitende jas en een verstikkende das voelt?
  • Past het werk jou nog wel? Heb je andere ambities gekregen en wil je je verder ontwikkelen?
  • Heb je talenten die je in jouw huidige beroep niet tot nauwelijks kunt ontplooien?

Loopbaancoaching

Bekijk onze trajecten gericht op loopbaanoriëntatie.

Loopbaancoaching

Carrière en werk

Training en coaching gericht op carrière en werk.

Carrière en werk

Auteur

Dit artikel is geschreven door Jan Stevens.

Jan Stevens


Jezelf kwijtraken en jezelf hervinden

Bestel dit e-book (PDF) via de webshop! Titel: Jezelf kwijtraken & jezelf hervinden.

Ebook jezelf kwijtraken

Meer informatie

Online training autonomie en persoonlijk leiderschap!

Online training autonomie

De online training Autonomie en Persoonlijk Leiderschap helpt jou bij jouw persoonlijke groei. De 8 modules bieden diepgaande inzichten en praktische tools. Het werkboek, met 22 opdrachten, bevordert zelfreflectie en bevraagt je behoeften, gevoelens, en keuzes. Jan Stevens, de trainer, presenteert de video's, waarin hij de essentie van autonomie en leiderschap belicht. Het e-book en de video's bieden een holistische benadering, van zelfreflectie tot effectieve communicatie. Deze training, inclusief praktische informatie en de mogelijkheid tot downloaden van het werkboek en e-book, is een must voor wie streeft naar persoonlijke ontwikkeling. Een investering in jezelf die de moeite waard is.

Meer informatie

Authentiek communiceren: dat kun je leren!

ebook communicatie

Je zendt wie je bent. Dat is authentiek communiceren. Dat betekent dat je communiceert zoals je van origine bent. Originaliteit dus en geen kopie of imitatie van anderen. Niet zoals de wereld om je heen verwacht dat het zou moeten. Maar gewoon: zoals jij bent!

Meer informatie

Onze nieuwsbrief

Ben jij leer- en nieuwsgierig? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!
Met jouw aanmelding ga je akkoord met onze privacyverklaring en het ontvangen van onze nieuwsbrief. Je kunt je natuurlijk op elk moment weer afmelden.

Telefonisch contact? Heb je vragen? Bel ons op 0528 23 60 30 en vraag naar Monique van Nuil.