Loading ...

Direct informatie? 0528 23 60 30

Of mail naar planning@desteven.nl

Voldoening werk weg? Geen plezier meer in je werk?

Voldoening uit jouw werk weg? Werk je nog voor jouw geld, maar niet meer voor jouw plezier. Dan zit je in een fase waarin stappen ondernomen moeten worden. Want onbewust weet je het zelf ook wel: dit gaat zo niet goed komen.


Iemand schreef ons: ''Ik ben blij wanneer ik me niet lekker voel, dan heb ik tenminste een reden om thuis te blijven. Je haalt geen voldoening meer uit je werk en bent blij dat je je af en toe niet helemaal fit voelt. Je hebt dan een gelimiteerde reden om thuis te blijven en even bij te tanken''.

Waarom is het werkplezier verdwenen?

Heb je jezelf wel eens afgevraagd wat de reden is dat je jouw werk niet meer met plezier doet?

  • Heeft dit te maken met je werk, collega’s, de thuissituatie?
  • Past het werk bij je of heb je andere talenten die je op jouw werk niet kunt ontplooien?

Meer weten over werkplezier?

Geen voldoening uit werk halen

Minder werken is geen oplossing

Minder werken is geen optie, het geld heb je gewoon nodig om rond te kunnen komen. De hypotheek moet worden betaald, de kinderen moeten kunnen sporten en je moet leuke uitstapjes kunnen maken met je gezin. Juist die uitstapjes houden jou op de been. Zonder deze uitstapjes kun je het werk helemaal niet volhouden.

Jouw werk niet meer plezierig uit kunnen voeren doet een aanslag op jouw humeur en gezondheid en vind zijn weerslag in de uitvoering van je werk. De kwaliteit van jouw werk daalt wanneer jij je niet voor de volle 100% kunt inzetten. Met kwaliteitsvermindering van jouw werk kun je te maken krijgen met allerlei randverschijnselen waaronder negatieve feedback omdat je jouw werk niet naar behoren aflevert. Jouw plezier in het werk neemt hierdoor af en je komt in een negatieve spiraal terecht.

Inzet van jouw talenten

Kun je niet volledig een beroep doen op jouw talenten en kun je deze niet voor de volle 100% inzetten en ontplooien? Dan haal je niet die voldoening uit je werk dan wanneer dit wel het geval is. Ben je in staat om jouw talenten te ontwikkelen, dan heeft dit een positief effect op jouw werk, jouw gedrag, gemoedsrust, emoties en energie.

Je zult met meer plezier naar je werk gaan, betere resultaten halen en meer kwaliteit leveren. Je bent productiever en geeft meer energie waardoor je niet meer de behoefte hebt om af en toe thuis te moeten blijven om bij te tanken.

Loopbaancoaching

Bekijk onze trajecten gericht op loopbaanoriëntatie.

Loopbaancoaching

Carrière en werk

Training en coaching gericht op carrière en werk.

Carrière en werk

Auteur

Dit artikel is geschreven door Jan Stevens.

Jan Stevens


Jezelf kwijtraken en jezelf hervinden

Bestel dit e-book (PDF) via de webshop! Titel: Jezelf kwijtraken & jezelf hervinden.

Ebook jezelf kwijtraken

Meer informatie

Online training autonomie en persoonlijk leiderschap!

Online training autonomie

De online training Autonomie en Persoonlijk Leiderschap helpt jou bij jouw persoonlijke groei. De 8 modules bieden diepgaande inzichten en praktische tools. Het werkboek, met 22 opdrachten, bevordert zelfreflectie en bevraagt je behoeften, gevoelens, en keuzes. Jan Stevens, de trainer, presenteert de video's, waarin hij de essentie van autonomie en leiderschap belicht. Het e-book en de video's bieden een holistische benadering, van zelfreflectie tot effectieve communicatie. Deze training, inclusief praktische informatie en de mogelijkheid tot downloaden van het werkboek en e-book, is een must voor wie streeft naar persoonlijke ontwikkeling. Een investering in jezelf die de moeite waard is.

Meer informatie

Authentiek communiceren: dat kun je leren!

ebook communicatie

Je zendt wie je bent. Dat is authentiek communiceren. Dat betekent dat je communiceert zoals je van origine bent. Originaliteit dus en geen kopie of imitatie van anderen. Niet zoals de wereld om je heen verwacht dat het zou moeten. Maar gewoon: zoals jij bent!

Meer informatie

Onze nieuwsbrief

Ben jij leer- en nieuwsgierig? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!
Met jouw aanmelding ga je akkoord met onze privacyverklaring en het ontvangen van onze nieuwsbrief. Je kunt je natuurlijk op elk moment weer afmelden.

Telefonisch contact? Heb je vragen? Bel ons op 0528 23 60 30 en vraag naar Monique van Nuil.