Vrijblijvend adviesgesprek
Contact opnemen
Google+ Facebook Twitter Linkedin YouTube
Direct informatie? 0528 23 60 30
Of mail naar: info@desteven.nl
zoeken

Voldoening werk weg? Geen plezier meer in je werk?

Voldoening uit uw werk weg? Werkt u nog voor uw geld maar niet meer voor uw plezier. Dan zit u in een fase waarin stappen ondernomen moeten worden. Want onbewust weet u het zelf ook wel: dit gaat zo niet goed komen.

Geen voldoening uit je werk halen!Iemand schreef ons: 'Ik ben blij wanneer ik me niet lekker voel, dan heb ik tenminste een reden om thuis te blijven. Je haalt geen voldoening meer uit je werk en bent blij dat je je af en toe niet helemaal fit voelt. Je hebt dan een gelimiteerde reden om thuis te blijven en even bij te tanken'.

Waarom is het werkplezier verdwenen?

Hebt u zich wel eens afgevraagd wat de reden is dat u uw werk niet meer met plezier doet?

  • Heeft dit te maken met je werk, collega’s, de thuissituatie?
  • Past het werk bij u of hebt uj andere talenten die u op uw werk niet kunt ontplooien?

Meer weten over werkplezier

Minder werken is geen oplossing

Minder werken is geen optie, het geld heb je gewoon nodig om rond te kunnen komen. De hypotheek moet worden betaald, de kinderen moeten kunnen sporten en u moet leuke uitstapjes kunnen maken met je gezin.  Juist die uitstapjes houden u op de been. Zonder deze uitstapjes kunt u het werk helemaal niet volhouden.

Uw werk niet meer plezier uit kunnen voeren doet een aanslag op uw humeur en gezondheid en vind zijn weerslag in de uitvoering van je werk. De kwaliteit van uw werk daalt wanneer u zich niet voor de volle 100%  kunt inzetten. Met kwaliteitsvermindering van uw werk kunt u te maken krijgen met allerlei randverschijnselen waaronder negatieve feedback omdat u uw werk niet naar behoren aflevert. Uw plezier in het werk neemt hierdoor af en u komt in een negatieve spiraal terecht.

Inzet van uw talenten

Kunt u niet volledig een beroep doen op uw talenten en kunt u deze niet voor de volle 100% inzetten en ontplooien dan haalt u niet die voldoening uit je werk dan wanneer dit wel het geval is. Bent u in staat om uw talenten te ontwikkelen heeft dit een positief effect op uw werk, uw gedrag, gemoedsrust, emoties en energie. U zult met meer plezier naar je werk gaan, betere resultaten halen en meer kwaliteit leveren. U bent productiever en geeft meer energie waardoor u niet meer de behoefte hebt om af en toe  thuis te moeten blijven om bij te tanken.

Loopbaancoaching

Bekijk onze trajecten gericht op loopbaanoriëntatie.

Loopbaancoaching

Carrière en werk

Training en coaching gericht op carrière en werk.

Carrière en werk

Auteur

Dit artikel is geschreven door Jan Stevens.

Coach Jan Stevens