Vrijblijvend adviesgesprek
Contact opnemen
Google+ Facebook Twitter Linkedin YouTube
Direct informatie? 0528 23 60 30
Of mail naar: info@desteven.nl
zoeken

Doelgericht vergaderen: training voor voorzitters

Doelgericht vergaderen: training voor voorzitters. Je bent voorzitter van het management, directieoverleg, het werkoverleg, de ondernemingsraad, personeelsvertegenwoordiging of gewoon in je vrije tijd van de sportclub, het schoolbestuur of de kerkenraad.

training cursus doelgericht vergaderenJe wilt graag de efficiëntie van het overleg of vergadering verbeteren en de eigen vaardigheden vergroten qua vergadertechnieken. De training kan als onderdeel benut worden in onze training communicatie voor de leidinggevende.

Voor wie?

De training doelgericht vergaderen is bestemd voor leidinggevenden uit zowel het hoger kader als het middenkader die periodiek een vergadering of overleg moeten voorzitten zoals de directeur, manager, ploegchef, productieleider, teamleider of het afdelingshoofd.

Waar?

De training kan verzorgd worden in geheel Nederland maar ook op onze locaties te Hoogeveen of Amersfoort.

Leerdoelen

De leerdoelen kunnen divers zijn en betrekking hebben op jou zelf als voorzitter maar ook gedragselementen bij teamleden kunnen naar voren komen.

Leerdoelen vergadertechnieken

Inhoud

De inhoud stellen wij opmaat samen. Jouw leerdoelen inzake vergadertechnieken staan daarbij centraal. Om jou een indruk te geven: het kan gaan om de volgende onderwerpen:

 • de voorbereiding: agenda, verslag, besluitenlijst of notulen, anderen betrekken bij de voorbereiding
 • het gesprek leiden: sturen zonder te sturen, ruimte geven en begrenzen, iedereen aan bod laten komen, samenvatten, het gesprek herleiden naar een besluit, een besluit omzetten in een concreet actiepunt, meningsverschillen benutten als kans, onpartijdige opstelling van de voorzitter
 • de afronding: het nawerk, tevens de voorbereiding voor de volgende bespreking
 • spreken in de groep
 • inzicht in de stijlen van invloed: wat is mijn stijl en wat voor stijl hebben andere mensen?
  • de inhoud afstemmen op de deelnemers van de vergadering
  • duidelijk en effectief een boodschap overbrengen
 • competenties ontwikkelen van de voorzitter

Andere werkvormen

 • De trainer/coach gaat samen met jou naar het werkoverleg of de vergadering c.q. meeting waar je leiding aan geeft. Jij doet jouw werk en wij observeren het gedrag van jou als voorzitter maar ook van de teamleden. Op basis daarvan komen wij terug b met gerichte feedback en een plan van aanpak.
 • Middels gerichte training en coaching implementeert je onder begeleiding van een ervaren coach/trainer een aantal verbeterpunten gericht op efficiëntie

Zie ook: training vergadertechnieken en werkoverleg.

Webinars over dit onderwerp

Wil je meer weten over dit onderwerp? Kijk dan naar de webinars die je meestal gratis kunt terugkijken.

Webinars bekijken

 

 

Jouw leerdoelen staat centraal!

Wij combineren meerdere leerdoelen tot één training. Het voorkomt dat je 25 trainingen moet volgen en het bespaart je dus gewoon tijd en geld. Bovendien is het rendement van de training veel hoger omdat de training op jouw is afgestemd. Moeten we je helpen bij het formuleren van leerdoelen? Bel dan met onze trainingsadviseur.

 

Ebooks aanschaffen?

Tegen een kleine vergoeding kun je e-books aanschaffen via onze webshop. Heb je ze al bekeken?

Ebooks bekijken?