Loading ...

Direct informatie? 0528 23 60 30

Of mail naar planning@desteven.nl

Communicatietraining voor leidinggevenden

Communicatietraining voor leidinggevenden. De training gespreksvaardigheden en communicatie is bestemd voor leidinggevenden zowel uit het hoger kader als middenkader. Wij verzorgen de training of cursus communicatie voor de leidinggevende middels een maatwerktraject. Dit kan in groepsverband maar ook door individuele coaching.

Communicatietraining leidinggevende

Neem meteen contact op!

Wil je jouw communicatie als leidinggevende verbeteren en verder ontwikkelen? Aarzel niet langer maar schrijf je meteen in voor de training! Natuurlijk heb je nog tal van vragen over de aanpak en prijs. Wanneer je contact met ons opneemt, zetten wij voor jou alle mogelijkheden, voorwaarden (en de prijs) op rij! Je kunt jouw vraag ook per email stellen via ons contactformulier.

Ontvang onze aanbieding

Voor wie is de training geschikt?

Je bent leidinggevende en je wilt werken aan jouw communicatieve vaardigheden. Je wilt duidelijk zijn in de communicatie maar je wilt ook duidelijkheid bevorderen binnen het team of de organisatie. Ben jij leidinggevende in het middenkader of hoger kader? Of ben je ondernemer? Wil jij:

 • Jouw kennis en inzicht vergroten in jouw communicatiestijl en de bijbehorende valkuil
 • Leren om effectiever te communiceren
 • De communicatiestijl van anderen leren herkennen en hierop aansluiten
 • Jouw medewerkers meenemen in de boodschap
 • Overtuigend overkomen
 • De interne communicatie versterken en bevorderen
 • Een open cultuur stimuleren
 • Feedback leren geven en leren ontvangen
 • Het proces van afspreken, aanspreken op, bespreken en uitspreken van versterken
 • Je doorontwikkelen in communicatievormen zoals het werkoverleg, vergaderingen etc.
 • Leren om met diverse gesprekstypen om te gaan in jouw leidinggevende functie zoals: verbetergesprekken, functioneringsgesprekken, beoordelingsgesprekken, slecht-nieuwsgesprekken, sollicitatiegesprekken, verzuimgesprekken?

Communicatietraining leidinggevende

Inhoud van de training: leerdoelen communicatie voor leidinggevenden

Je bepaalt voor een groot deel zelf de inhoud van de training. Wij stellen namelijk jouw leerdoelen centraal als basis voor de inhoud van de training.

Of je nu een individuele training volgt of een 2 daagse groepstraining: maatwerk staat bij ons voorop!

Leerdoelen voor jouw persoonlijke communicatie

Specifiek voor de leidinggevenden

Leerdoelen communicatie leidinggevende

Leerdoelen training communicatie

Individuele coaching gericht op communicatie voor leidinggevenden

Een individuele maatwerktraining gericht op jouw situatie en in jouw omstandigheden biedt een hoog rendement. Tijdens de eerste sessie stellen wij samen met jou de leerdoelen vast voor het coachingstraject. De training wordt op maat aangeboden.

 • Mogelijke specifieke onderwerpen voor de coaching

  • inzicht in de eigen communicatiestijl
  • jouw persoonlijke communicatie (sterke punten en valkuilen)
  • inzicht in de stijl van leidinggeven die je het meeste hanteert
  • vermijden van valkuilen bij eigen communicatie
  • jouw persoonlijke leerdoelen inzake communicatie voor leidinggevenden
 • Duur

  De duur van een individueel coachingstraject gericht op communicatie voor leidinggevenden is 7 sessies van 1,5 uur. Combinaties zijn mogelijk met andere trainingen voor leidinggevenden.

 • Investering

  Voor de individuele sessies hanteren wij onze sessieprijzen. De prijzen hangen voornamelijk af van de locatie waar het traject wordt uitgevoerd. Neem gerust contact op met ons bedrijfsbureau. Op basis van jouw vraagstelling kunnen wij jou een gerichte aanbieding doen toekomen.

 • Locatie

  Je kunt de training volgen op onze locaties te Amersfoort of Hoogeveen. We kunnen de training ook op jouw locatie uitvoeren. Het is ook mogelijk om de training online te volgen.

Combinatie met andere leiderschapstrainingen: maatwerk

Zowel in de groep als individueel kunnen wij een maatwerktraining samenstellen waarin andere onderwerpen zijn opgenomen. Bekijk het overzicht van al onze trainingen op het terrein van leiderschapsontwikkeling.

Leiderschapsontwikkeling

2 daagse training communicatie voor de leidinggevende (incompany)

Wanneer meerdere leidinggevenden uit jouw organisatie een training communicatie voor leidinggevenden willen volgen, kunnen wij een groepstraject voor je samenstellen. De training communicatie voor leidinggevenden voert De Steven incompany uit in geheel Nederland. Deze training is bestemd voor zowel het hoger als het middenkader van jouw organisatie.

 • Werkwijze

  De 2 daagse training voeren wij uit in groepsverband. Voorafgaand aan de training stemmen wij de inhoud van de training af op jouw situatie zodat de training optimaal aansluit bij de werksituatie van jouw leidinggevenden.

 • Duur

  De training duurt 2 dagen. We starten om 9.30 uur en de training eindigt om 16.00 uur.

 • Groepsgrootte

  Uitgaande van een 2 daagse training, werken wij met groepen van maximaal 8 personen.

 • Investering

  Voor de groepstraining hanteren wij onze dagtarieven. Dat is de prijs voor de trainer en training inclusief voorbereiding, reiskosten en reistijd van de trainer. Neem gerust contact op met ons bedrijfsbureau. Op basis van jouw vraagstelling kunnen wij jou een gerichte aanbieding doen toekomen.

 • Locatie

  Je kunt de training volgen op onze locaties te Amersfoort of Hoogeveen. We kunnen de training ook op jouw locatie uitvoeren.

Doelgericht vergaderen

Speciaal voor leidinggevenden die regelmatig de rol van voorzitter moeten vervullen hebben wij de training doelgericht vergaderen voor voorzitters ontwikkeld.

Drenthe en Utrecht: trainingslocatie

De Steven heeft een tweetal trainingslocaties namelijk: Drenthe: Hoogeveen en Utrecht: Amersfoort.

Geheel Nederland

Incompany trainingen voeren we uit in geheel Nederland: Brabant, Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht, Zuid-Holland, Zeeland.

Online coaching

Wij verzorgen ook online training & coaching via skype, zoom of teams. Ook wanneer je verder weg woont kan dit een aantrekkelijke optie zijn. Klanten van ons komen ook uit België, Zwitserland, Spanje, Frankrijk, Curaçao, Israël, Duitsland, Colombia etc.

Jouw leerdoelen staan centraal!

Wij combineren meerdere leerdoelen tot één training. Het voorkomt dat je 35 trainingen moet volgen en het bespaart je dus gewoon tijd en geld.

Bovendien is het rendement van de training veel hoger omdat de training op jou is afgestemd.

Voor bedrijven en particulieren

Wij werken voor organisaties en bedrijven maar ook voor particulieren in heel Nederland.

Hulp van onze trainingsadviseur

Hulp nodig bij het formuleren van leerdoelen? Of hulp nodig om de juiste training te vinden? Bel dan met onze trainingsadviseur.

Adviesgesprek met onze trainers of coaches?

Wil je een adviesgesprek met onze trainers of coaches? Dat kan live te Amersfoort of Hoogeveen. Maar online kan natuurlijk ook.

Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak!

Contact

Jezelf kwijtraken en jezelf hervinden

Bestel dit e-book (PDF) via de webshop! Titel: Jezelf kwijtraken & jezelf hervinden.

Ebook jezelf kwijtraken

Meer informatie

Online training autonomie en persoonlijk leiderschap!

Online training autonomie

De online training Autonomie en Persoonlijk Leiderschap helpt jou bij jouw persoonlijke groei. De 8 modules bieden diepgaande inzichten en praktische tools. Het werkboek, met 22 opdrachten, bevordert zelfreflectie en bevraagt je behoeften, gevoelens, en keuzes. Jan Stevens, de trainer, presenteert de video's, waarin hij de essentie van autonomie en leiderschap belicht. Het e-book en de video's bieden een holistische benadering, van zelfreflectie tot effectieve communicatie. Deze training, inclusief praktische informatie en de mogelijkheid tot downloaden van het werkboek en e-book, is een must voor wie streeft naar persoonlijke ontwikkeling. Een investering in jezelf die de moeite waard is.

Meer informatie

Authentiek communiceren: dat kun je leren!

ebook communicatie

Je zendt wie je bent. Dat is authentiek communiceren. Dat betekent dat je communiceert zoals je van origine bent. Originaliteit dus en geen kopie of imitatie van anderen. Niet zoals de wereld om je heen verwacht dat het zou moeten. Maar gewoon: zoals jij bent!

Meer informatie

Onze nieuwsbrief

Ben jij leer- en nieuwsgierig? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!
Met jouw aanmelding ga je akkoord met onze privacyverklaring en het ontvangen van onze nieuwsbrief. Je kunt je natuurlijk op elk moment weer afmelden.

Telefonisch contact? Heb je vragen? Bel ons op 0528 23 60 30 en vraag naar Monique van Nuil.