Loading ...

Direct informatie? 0528 23 60 30

Of mail naar planning@desteven.nl

Vluchten: heb je het gevoel om te willen vluchten?

Heb je het gevoel om te willen vluchten? Vluchten van alles en iedereen? Gewoon even weg zijn? Weg van al die mensen om je heen. Weg van verantwoordelijkheden, verplichtingen, of werk.

Wat voor gevoel is het?

Je krijgt het Spaans benauwd van alles en iedereen om je heen. Je hebt een beklemmend gevoel en je zou willen vluchten. Het is soms zo moeilijk om in dit leven te leven, je hebt zo erg de behoefte om een ticket te boeken en gewoon weg te gaan van hier.  Je weet diep vanbinnen ook wel dat je daar niet per se veel gelukkiger van zal worden maar soms is die behoefte gewoon zo groot om weg te zijn van hier. Je hebt af en toe het gevoel dat je stikt en weg moet uit dit land. De vrije natuur in. Je vrijheid opzoeken, alleen op weg om je eigen pad te bepalen.

Vluchten

Even geen verantwoordelijkheid voelen

Weet je wat er achter zit? Je wilt even vrij zijn van elke verantwoordelijkheid die jou wordt toegedicht. Even dat gevoel dat je ontlast bent van dat soort vraagstukken. Even geen moeilijke dingen aan je hoofd. Even geen spanningen ervaren.

Marieke vertelde: ‘iedereen zat aan mijn kop te zeuren, allemaal hebben ze wat en ik sta voor iedereen klaar en dan hebben ze nog commentaar ook’.

Weg van hier!

Oorzaken

Ik noem wat oorzaken:

  • Het is je allemaal teveel geworden
  • Je zit er doorheen
  • Je hebt geen energie meer
  • Je bent moe van alles
  • Je bent er zat van
  • Je bent er klaar mee
  • Je bent zo overprikkeld als een cactus

Wat vertelt het jou?

Duidelijk is wel dat dit gevoel een signaal geeft in de alarmzone. Ga er niet omheen, druk het niet weg en negeer dit gevoel niet. Jouw innerlijke kompas zegt dat er behoefte is aan rust en ontspanning. Geef je daar geen gehoor aan? Dan komt jouw energiebalans in het rood te staan. Dat is gevaarlijk. De burn-out dreigt. Dus let op en luister naar jouw gevoel.

Energiehuishouding

Dit artikel is geschreven in de serie over energiehuishouding en energiebalans.

Energiehuishouding

Verwante informatie

Wil je meer informatie over coaching gericht op vermindering van stress?

Auteur

Dit artikel is geschreven door Jan Stevens.

Jan Stevens


Jezelf kwijtraken en jezelf hervinden

Bestel dit e-book (PDF) via de webshop! Titel: Jezelf kwijtraken & jezelf hervinden.

Ebook jezelf kwijtraken

Meer informatie

Online training autonomie en persoonlijk leiderschap!

Online training autonomie

De online training Autonomie en Persoonlijk Leiderschap helpt jou bij jouw persoonlijke groei. De 8 modules bieden diepgaande inzichten en praktische tools. Het werkboek, met 22 opdrachten, bevordert zelfreflectie en bevraagt je behoeften, gevoelens, en keuzes. Jan Stevens, de trainer, presenteert de video's, waarin hij de essentie van autonomie en leiderschap belicht. Het e-book en de video's bieden een holistische benadering, van zelfreflectie tot effectieve communicatie. Deze training, inclusief praktische informatie en de mogelijkheid tot downloaden van het werkboek en e-book, is een must voor wie streeft naar persoonlijke ontwikkeling. Een investering in jezelf die de moeite waard is.

Meer informatie

Authentiek communiceren: dat kun je leren!

ebook communicatie

Je zendt wie je bent. Dat is authentiek communiceren. Dat betekent dat je communiceert zoals je van origine bent. Originaliteit dus en geen kopie of imitatie van anderen. Niet zoals de wereld om je heen verwacht dat het zou moeten. Maar gewoon: zoals jij bent!

Meer informatie

Onze nieuwsbrief

Ben jij leer- en nieuwsgierig? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!
Met jouw aanmelding ga je akkoord met onze privacyverklaring en het ontvangen van onze nieuwsbrief. Je kunt je natuurlijk op elk moment weer afmelden.

Telefonisch contact? Heb je vragen? Bel ons op 0528 23 60 30 en vraag naar Monique van Nuil.