Loading ...

Direct informatie? 0528 23 60 30

Of mail naar planning@desteven.nl

Verander je leven: gooi het roer om!

Wil jij je leven veranderen en het roer radicaal omgooien? Dat is een heftige beslissing. Maar wellicht dat dit artikel jou een beetje verder brengt. Je kunt het roer van jouw loopbaan willen omgooien. Zoals Claudia die vroeger bij een bank werkte en nu jongerenwerker is geworden. Of Irene die vroeger hoofd marketing was en nu in de zorg is gaan werken. Maar je kunt ook jouw privéleven willen omgooien. Zoals Ruud die ging scheiden en de stap na lang aarzelen durfde te wagen. Of zoals Henk die uit een sekte is gestapt en een nieuw leven is begonnen.

Drastische stappen

Drastische stappen kunnen soms nodig zijn in je leven. Je kunt in omstandigheden terechtkomen waarbij een andere koers moet worden gevaren. Soms is het ook zo dat je zelf moet veranderen en dat je anders met sommige dingen moet leren omgaan.
Drastische stappen zijn heftig en intens. Je neemt afscheid van het oude en vertrouwde en je bepaalt een nieuwe koers. Je neemt een afslag waarvan je niet weet waar je uitkomt. En dat voelt niet zo comfortabel omdat je nogal wat zekerheden inlevert. Tenminste, dat meen je.

Je leven veranderen

Vastgelopen!

Wanneer je vastloopt in je leven ben je eerder bereid om het roer om te gooien. Je voelt als het ware dat je je op drijfzand begeeft. Steeds dieper zak je weg in de modder. Hoe dat komt? Omdat je iets in stand wilt houden, waarvan de houdbaarheidsdatum is verstreken. Dat kan jouw relatie zijn, een vriendschap. Maar dat kan ook jouw baan zijn. Diep in je hart weet je het wel. Je weet dat wanneer je zo doorleeft, dat je dan jezelf verliest en dat je jezelf kwijtraakt.

Ontkenningsfase

Weet je dat verandering net als een rouwproces met een ontkenningsfase begint? Je wilt het gewoon niet weten. Je wil er niet aan. Jij scheiden? Nee echt niet! Dat was meer voor de buurman! Jij failliet gaan? O nee, dat kan iedereen gebeuren maar jou niet.
En zo leef je eerst voort. Je bent als het ware horende doof en ziende blind. Tot je finaal vastloopt en er geen weg meer is. Dan dringt het tot je door dat je rigoureus moet bijsturen en dat je moet kiezen voor jezelf!

Wat wil jij veranderen?

Ik denk aan Margot. Ze had een eetstoornis en ze is met zichzelf aan de slag gegaan om er wat aan te doen. Ik denk aan Erica. Ze was verslaafd aan de alcohol en is ermee gestopt. Ik denk aan Bertus die uren op social media zat en die tijd heeft ingeruild voor een mooi boek. Zo kan ik doorgaan. Het gaat erom: waar liggen jouw behoeften? Stem daar vooral op af! En dat begint door te luisteren naar jezelf. Dat kan ook al een hele verandering zijn. Jezelf horen, ernaar handelen.
Zoek je hulp? Wij denken graag met je mee. Lees ook: je zelf veranderen: hoe moet dat?

Wie ben je eigenlijk?

Wie ben je eigenlijk? Wil je er meer over weten? Lees dan ons artikel over dit onderwerp.

Wie ben je?

Bekijk de webshop!

Bekijk onze webshop met e-books, webinars en persoonlijkheidstesten.

Webshop De Steven

Auteur

Dit artikel is geschreven door Jan Stevens.

Jan Stevens


Jezelf kwijtraken en jezelf hervinden

Bestel dit e-book (PDF) via de webshop! Titel: Jezelf kwijtraken & jezelf hervinden.

Ebook jezelf kwijtraken

Meer informatie

Bekijk alle e-books

 • Willen is minder moeten
 • Authentiek communiceren
 • Word assertief: doorbreek de vicieuze cirkel!
 • Conflicthantering
 • Delegeren en loslaten
 • Jezelf kwijtraken en jezelf hervinden
 • Hoogsensitief: label of labiel?
 • Talenten en kwaliteiten: jouw houvast en zekerheid!
 • Hoogbegaafd: probleemgeval of gave?
 • Luister en zie mij: het diagnostisch gesprek met hoogbegaafde kinderen!
 • Analysevaardigheden
 • Hoe ga je met je tijd om?
 • De kwaliteitenbibliotheek: 163 kwaliteiten uitgebreid beschreven
 • Verbeterplan bij disfunctioneren
 • Zelfvertrouwen: mag ik er twee kilo bij?

Bekijk alle e-books

Authentiek communiceren: dat kun je leren!

ebook communicatie

Je zendt wie je bent. Dat is authentiek communiceren. Dat betekent dat je communiceert zoals je van origine bent. Originaliteit dus en geen kopie of imitatie van anderen. Niet zoals de wereld om je heen verwacht dat het zou moeten. Maar gewoon: zoals jij bent!

Meer informatie

Onze nieuwsbrief

Ben jij leer- en nieuwsgierig? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!
Met jouw aanmelding ga je akkoord met onze privacyverklaring en het ontvangen van onze nieuwsbrief. Je kunt je natuurlijk op elk moment weer afmelden.

Telefonisch contact? Heb je vragen? Bel ons op 0528 23 60 30 en vraag naar Monique van Nuil.