Loading ...

Direct informatie? 0528 23 60 30

Of mail naar planning@desteven.nl

Relaxed is een kwaliteit

Ben jij van nature relaxed? Straal je een soort van natuurlijke rust uit? Laat jij je niet snel opjagen door stress, deadlines, targets, KPI's of jagende bazen? Blijf jij gewoon rustig en kalm? Alsof je altijd in de ontspanstand staat?

Negatieve uitleg: gebrek aan ambitie

Vaak wordt deze kwaliteit negatief uitgelegd. Het zou gebrek aan ambitie zijn of mensen die over deze kwaliteit beschikken zouden eigen grenzen te weinig verleggen, te weinig uitdagende doelen voor zichzelf stellen. Toch is dit niet terecht. Jouw  organisatie is ook gebaat bij medewerkers die blij en ingenomen zijn met hun dagelijkse werkzaamheden.

Waarom is het een kwaliteit?

Wanneer je relaxt bent, heb je een belangrijke teamfunctie.

  • je bent uitermate geschikt om de druk van de ketel te halen
  • je bent optimistisch ingesteld en je kunt anderen helpen om op positieve wijze het werk te doen, de klus te klaren of een probleem op te lossen
  • je draagt bij aan een plezierige werksfeer: je bent in je sas of ingenomen met jouw werkzaamheden en je zult niet snel klagen of mopperen
  • je bent blij met jouw baan

Relaxed

Doe de test!

Bij De Steven kun je een uitgebreide analyse doen om inzicht te krijgen in jouw kwaliteiten, eigenschappen, persoonskenmerken en valkuilen.

Zo krijg je inzicht in jouw ontwikkeldoelen.

Meer informatie

Training en coaching

Wil je een training volgen om te ontdekken waar jouw kwaliteiten liggen? Dat kan! Bekijk de mogelijkheden: 

  • individuele training: spelen vanuit jouw kwaliteiten
  • teamtraining kernkwaliteiten

Training kwaliteiten ontdekken

Valkuil

Uiteraard is er ook een valkuil en die zit sterk in de buurt van de vooroordelen die over deze kwaliteit bestaan. De valkuil is: gemakzuchtig of laks, té snel genoegen nemen met, achteloos, te gemakkelijk ingesteld of te weinig alert en waakzaam. Oftewel: de mentaliteit van ‘morgen is er weer een dag’. Geloof me: gemak dient de mens, gemakzucht niet!

Irritatiezone

Mensen die relaxt zijn, worden niet graag onder druk gezet. Ze vinden het vervelend wanneer er gedramd wordt of wanneer er voortdurend druk uitgeoefend wordt om sneller te werken.

Bewustwording en teamsamenstelling

Voor leidinggevenden geldt vaak dat bewustwording noodzakelijk is. Hoe is het team samengesteld? Maar ook bewustwording dat je moeilijk een team kunt hebben van alléén maar aanjagers. Medewerkers die over de kwaliteit relaxt beschikken kunnen juist een goede tegenpool zijn voor mensen die door slaan in prestatiedrang.

Leerdoelen

Leerdoelen die erbij horen:

Training kwaliteiten

Wil je een training volgen om te ontdekken waar jouw kwaliteiten liggen?

Dat kan! Bekijk de mogelijkheden: 

  • individuele training: spelen vanuit jouw kwaliteiten
  • teamtraining kernkwaliteiten

Training kwaliteiten ontdekken

Wat is talent?

De Steven verzorgt training en coaching gericht op talentontwikkeling. We zetten dit in bij o.a.

  • talentgesprekken, individuele coaching gericht op loopbaan en outplacement
  • binnen teams: trajecten gericht op teamontwikkeling.

Wat is talent?

Auteur

Dit artikel is geschreven door Jan Stevens.

Jan Stevens


Jezelf kwijtraken en jezelf hervinden

Bestel dit e-book (PDF) via de webshop! Titel: Jezelf kwijtraken & jezelf hervinden.

Ebook jezelf kwijtraken

Meer informatie

Online training autonomie en persoonlijk leiderschap!

Online training autonomie

De online training Autonomie en Persoonlijk Leiderschap helpt jou bij jouw persoonlijke groei. De 8 modules bieden diepgaande inzichten en praktische tools. Het werkboek, met 22 opdrachten, bevordert zelfreflectie en bevraagt je behoeften, gevoelens, en keuzes. Jan Stevens, de trainer, presenteert de video's, waarin hij de essentie van autonomie en leiderschap belicht. Het e-book en de video's bieden een holistische benadering, van zelfreflectie tot effectieve communicatie. Deze training, inclusief praktische informatie en de mogelijkheid tot downloaden van het werkboek en e-book, is een must voor wie streeft naar persoonlijke ontwikkeling. Een investering in jezelf die de moeite waard is.

Meer informatie

Authentiek communiceren: dat kun je leren!

ebook communicatie

Je zendt wie je bent. Dat is authentiek communiceren. Dat betekent dat je communiceert zoals je van origine bent. Originaliteit dus en geen kopie of imitatie van anderen. Niet zoals de wereld om je heen verwacht dat het zou moeten. Maar gewoon: zoals jij bent!

Meer informatie

Onze nieuwsbrief

Ben jij leer- en nieuwsgierig? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!
Met jouw aanmelding ga je akkoord met onze privacyverklaring en het ontvangen van onze nieuwsbrief. Je kunt je natuurlijk op elk moment weer afmelden.

Telefonisch contact? Heb je vragen? Bel ons op 0528 23 60 30 en vraag naar Monique van Nuil.